maanantai 30. elokuuta 2010

Ökö-Tex huonekaluja

Riemukseni huomasin uusimmassa Pirkka lehdessä, että Asko huonekkalukauppa on alkanut panostaa ekologisuuteen ja kemikaalittomuuteen. Kyse on Puro nimisestä sohvasta, joka on kehitelty yhteistyössä allergia- ja astmaliiton kanssa.



Sehän on jo tiedossa, että huonekalujen tekstiileistä vapautuu ilmaan monenlaisia kemikaaleja, joten tällaiset huonekalut ovat minun puolestani erittain tervetulleita. Tietenkin, jos ei uutena halua ostaa, on kirppareiden vanhat huonekalut myös enemmän kemikaalittomia kuin uudet.

Näin sohvasta kerrotaan Keskon omilla sivuilla.

Sohvan kaikilla päällisvaihtoehdoilla on Allergia- ja Astmaliiton vaatima Ökotex-100 -sertifikaatti, joka toimii todisteena kankaiden laboratoriokokein testatuista alhaisista kemikaalipitoisuuksista. Sohvien päällisverhoilu on myös irrotettavissa ja voidaan vesipestä.

Tuotteen materiaalivalinnoissa on suosittu mahdollisimman ekologisia vaihtoehtoja. Sohvan ECOseat-istuinpehmusteet valmistetaan 98 %:sesti INNOSUOMI-palkitusta kierrätysmateriaalista. Sohvamateriaalien valinnat kohdistettiin suurilta osin lähialueille, minkä johdosta kuljetusmatkat lyhenevät ja ympäristökuormitus pienenee.

Asko on tehnyt yhteistyötä Allergia- ja Astmaliiton kanssa myös patjamallistonsa kehittämiseksi. Kehitystyön tuloksena Asko toi syksyllä 2009 markkinoille uuden Asko Bonnell -patjamalliston, joka sai niin ikään ensimmäisenä Suomessa oikeuden allergiatunnuksen käyttöön.


Jee, hyvä Kesko!

lauantai 28. elokuuta 2010

Rovaniemen Wanhat markkinat tunnelmia...

Wanhat markkinat oli jälleen mahtava tapahtuma. Kiitokset järjestäjille, jotka tekevät kaiken talkoovoimin ja markkinoiden kaikki tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Mejän koju ja mummo.




Äidin kullamurumarkkinakaverit =)



Naapuri markkinoilla ja "oikeassa elämässä"


Ihania kavereita...






Toinen markkinanaapuri vei mukanaan vanhaan maalaisromantiikkaan...



Ystäväni Maasin koju, jossa hän myi omia ja kaverinsa Ecoliinan (nettikauppa) tuotteita. Kierrätystavaroista tietenkin...


Tällaisen tahtoo!!! IIIIHAHAnia!

Lisää ihania kuvia markkinoista myös Maasin omassa blogissa.

torstai 19. elokuuta 2010

Wanhoille markkinoille viikonloppuna!

Jee, kova täpinä on ollu täälläpäin nyt toista viikkoa, kun olemma valmistautuneet Rovaniemen Wanhoille markkinoille! Kannattaa tulla piipahtamaan ja kokemaan vanhanajan tunnelmaa.

Tässä hieman esimakua meidän uusista markkinakavereista...

Tervatonttuja, sisällä Turve-Terva saippua =)

Mm. nämä hilpeät kaverit löydät kojustamme







Ja iso kasa pienempiä huopasaippuoita...



torstai 12. elokuuta 2010

Sikainfluenssa ohi!


Kuka jaksaa vielä lukea sikainfluenssasta?!!! Noh, pakko sen verran viellä puhua aiheesta, että juuri tiedotusvälineissä kerrottiin WHO:n taholta sikainfluenssan nujerretuksi. Kyseiseen tautiin kuoli koko maailmassa yli 18 400 ihmistä. Tavalliseen kausi-influenssaan kuolee vuosittain 250 000- 500 000 ihmistä! Huh! Itse olen sitä mieltä, että koko sikainfluenssa oli suurta lehdistön hypetystä. Pienemmälläkin haloolla oltaisiin mielestäni asiasta selvitty.

Mielenkiintoista on myös se, että suomi jakaa halukkaille edelleen sikainfluessa rokotuksia, joita on jaossa viellä 1,5 miljoonaa annosta. Sitä jopa kannustetaan ottamaan. On ollut puhetta toisen aallon tulemisesta, mutta liekkö virus enään silloin samaa kantaakaan. Suomi on ilmeisesti ollut ainoa maa, jonka asukkaat ovat uskollisesti rokottaneet itseään sikaifluenssaa vastaan. Muissa maissa rokotusprosentit ovat olleet murto-osa Suomen prosenteista. Itse en rokotusta ottanut, enkä ota!

maanantai 9. elokuuta 2010

Natriumglutamaatti pois päiväkoti- ja kouluruuista

Yksi sydämmenasiani on natriumglutamaatti ja sen poistaminen päiväkoti- ja kouluruuista. Kirjoitinkin Lapinkansaan ja Uuteen Rovaniemeen yleisöosastolle asiasta mielipidekirjoituksen. Olen myös ollut yhteydessä kaupunginvaltuutettuun Liisa Ansalaan ja hän onkin tehnyt aloitteen kaupungille natriumglutamaatin poistamisesta kyseisistä oppilaitoksista.

Neuvoisin muitakin asiasta huolestuneita rohkeasti osoittamaan huolensa, joko kaupunginvaltuustossa vaikuttaville henkilöille, päiväkotien ja koulujen johtoon tai vaikka yleisöosastoille kirjoittamalla. Kun toitotamme huoltamme tarpeeksi, ottavat päättäjätkin varmasti asian paljon vakavemmin.

Voit myös käydä lukemassa valtuustoaloitteesta Ansalan Liisan omassa blogissa. Myös kommentit Ansalan blogiin ovat tervetullutta vaikuttamista asian puolesta.

Yleisöosaston kirjoitukseni oli perjantain 6.8.2010 Lapinkansassa ja Uudessa Rovaniemessä.

Voit myös liittyä asian puolesta perustettuun Facebook ryhmään.