maanantai 30. elokuuta 2010

Ökö-Tex huonekaluja

Riemukseni huomasin uusimmassa Pirkka lehdessä, että Asko huonekkalukauppa on alkanut panostaa ekologisuuteen ja kemikaalittomuuteen. Kyse on Puro nimisestä sohvasta, joka on kehitelty yhteistyössä allergia- ja astmaliiton kanssa.Sehän on jo tiedossa, että huonekalujen tekstiileistä vapautuu ilmaan monenlaisia kemikaaleja, joten tällaiset huonekalut ovat minun puolestani erittain tervetulleita. Tietenkin, jos ei uutena halua ostaa, on kirppareiden vanhat huonekalut myös enemmän kemikaalittomia kuin uudet.

Näin sohvasta kerrotaan Keskon omilla sivuilla.

Sohvan kaikilla päällisvaihtoehdoilla on Allergia- ja Astmaliiton vaatima Ökotex-100 -sertifikaatti, joka toimii todisteena kankaiden laboratoriokokein testatuista alhaisista kemikaalipitoisuuksista. Sohvien päällisverhoilu on myös irrotettavissa ja voidaan vesipestä.

Tuotteen materiaalivalinnoissa on suosittu mahdollisimman ekologisia vaihtoehtoja. Sohvan ECOseat-istuinpehmusteet valmistetaan 98 %:sesti INNOSUOMI-palkitusta kierrätysmateriaalista. Sohvamateriaalien valinnat kohdistettiin suurilta osin lähialueille, minkä johdosta kuljetusmatkat lyhenevät ja ympäristökuormitus pienenee.

Asko on tehnyt yhteistyötä Allergia- ja Astmaliiton kanssa myös patjamallistonsa kehittämiseksi. Kehitystyön tuloksena Asko toi syksyllä 2009 markkinoille uuden Asko Bonnell -patjamalliston, joka sai niin ikään ensimmäisenä Suomessa oikeuden allergiatunnuksen käyttöön.


Jee, hyvä Kesko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti