torstai 3. lokakuuta 2013

Me syömme E-koodimme mukisematta, Venäläiset ei!

Tätä mieltä oon turhista lisäaineista!
Taas kerran tuli tunne, että voisi hakata päätä seinään, kun luin päivän uutisia! Talouselämä.fi sivusto kirjoitti, että Valio on tehnyt huomattavia muutoksia tuotteisiinsa Venäjän markkinoita varten. Venäjällä kun ei hyvällä katsota E-koodeja, vaan arvostetaan yksinkertaisia ja pelkistettyjä materiaaleja ja tuotteita. Näin ollen Valio teki isot muutokset jogurtteihinsa ja poistivat niistä kaikki E-koodit. Venäjä on Valiolle todella tärkeä ja iso markkinarako.

Tässä herääkin taas huomio siihen, että kuinka nysveröitä me suomalaiset ollaankaan! Kun meidät on totutettu syömään lisäaineilla kyllästettyä ruokaa, niin eihän me sitä kyseenalaisteta tai varsinkaan vaadita lisäaineettomia, vaikka niiden valmistus olisikin ihan mahdollista. Ja kun vielä muutamat ruokateollisuuden maksamat tutkimukset väittävät kiven kovaan, ettei lisäaineista ole haittaa, niin mitäs siinnä sitten vaatimaan. Vedetään me niitä lisäaineita vaikka naapurimaassa kansalaiset saa jogurttinsa naturellina...KOSKA TAJUAVAT PYYTÄÄ!!!

Eli eipäs tässä muuta kuin, että jos et halua olla nysverö, niin laitahan viestiä Valiolle. Tässäpäs teille suora linkki, mihin laittaa pyyntöä menemään ja kantaa oma korsi kekoon HELPOSTI! Ei edes tarvitse köyttää itseään öljynporauslautalle ja tulla tuomituksi merirosvoudesta (mikä on kyllä niin antinysvöä, kun vain olla ja voi).


2 kommenttia:

 1. Arla ingmannilta löytyy Suomessa lisäaineettomia tuotteita. Hassua ettei Valiolta.

  VastaaPoista
 2. No ilmeisesti myös Valiolta löytyy. Alla vastaus minkä sain palautteestani;

  Hei Katja,

  Kiitos yhteydenotostasi. Valio pyrkii tuotekehityksessään vähentämään lisäaineiden käyttöä aina kun se on mahdollista turvallisuudesta, säilyvyydestä ja aistittavasta laadusta tinkimättä. Valio on mm. investoinut lisäaineiden käyttötarvetta poistaviin tuotanto-prosesseihin ja uudistanut tuotteiden reseptejä. Valiolla on tällä hetkellä valikoimassa 133 täysin lisäaineetonta tuotetta. Kun huomioidaan kaikki pakkauskoot niin lisäaineettomien tuotteiden määrä on vähittäiskauppavalikoimassa 179. Esimerkiksi Valio Oivariini® rasvaseoslevitteet ovat täysin lisäaineettomia ja pääosa Valio A+™ jogurttituotteista. Valion lisäaineettomiin tuotteisiin voi tutustua oheisen linkin kautta.

  http://www.valio.fi/tuotteet/#/nutritionalFeature%3DadditiveFree

  Kaikki kuluttajilta tulevat palautteet ovat meille tärkeitä ja ne auttavat kehittämään tuotteita ja toimintaa jatkossa.

  Hyvää syksyä!

  Terveisin

  Merja Hakasalo
  Kuluttajaneuvoja
  Valio Oy
  PL 10 00039 VALIO
  puh. 0800-0825

  Rakkaudesta suomalaiseen maitoon

  VastaaPoista