perjantai 4. huhtikuuta 2014

Arctic Detox- Pohjoinen puhdistautuminen 11.4

Nyt on pakko vinkata aika mielenkiintosesta tapahtumasta! 11.4 perjantaina järjestetään Metsäkylyssä Sierijärvellä Arctic Detox- iltama. Metsäkyly on tunnelmallinen paikka keskellä metsän rauhaa. Minusta on todella ihanaa, että tällaisia paikkoja tehdään Lappiin ja meille Rovaniemelle, jotta turistit ja tietty paikallisetki saisivat tuntea oikean suomalaisen Saunan taijan. Sori vaan, mutta keskellä kaupungin hälyjen on minusta ihan mahdotonta saada oikeaa saunafiilistä, koska luonto kuuluu oleellisena osana elämykseen.
Näin kerrotaan Metsäkylyn sivuilla:

"Suomalaisen luonnon ja rikkaan saunaperinteen innoittamana syntyi Metsäkyly: elämää ylläpitävälle lämmölle ja rentoutumiselle omistettu elämysten kehto keskellä arktista metsää. Metsäkylyssä luonnon ja ilmaston äärimmäisyydet sekä perinteinen tieto saunan tervehdyttävästä voimasta yhdistyvät vahvasti elämykselliseksi kokonaisuudeksi."

Metsäkyly- Arctic Detox- pohjoinen puhdistautuminen

No mutta itse tapahtumaan... Koko tapahtumapakettiin kuuluu ravintovalmentaja Tuija Kauppisen kattava luento, naposteltavaa Lapin antimista ja puhdistava Lapin sauna. Koko paketin hinta on 54€, mutta voit käydä myös kuuntelemassa pelkästään luennon ilman saunomisia, jolloin paketti on himpun halvempi. Luento on taatusti kokemisen arvoinen, koska tunnen Tuijan ja tiedän hänen olevan rautainen asiantuntija, joka osaa kertoa asioista kepeään ja mielenkiintoiseen tyyliin.

On todella hienoa, että on osattu yhdistää tällaista elämys-saunaa luennon yhteyteen. Uskon, että on paljon mukavampi kuunnella luentoa idyllisessä paikassa ja vielä yhdistettynä hoitoelämykseen. Toimiva konsepti kertakaikkiaan!

Ja nyt voisi sanoa "eikä siinnä vielä kaikki!" Tämä tapahtuma on yksi kolmesta tapahtumasta (valitettavasti missasin ensimmäisen suklaa- tapahtuman! Arvatkaa harmittaako!) ja vielä yksi on luvassa. Nimittäin 25.4 on sarjan viimeinen teemailta ja silloin maistellaan viinejä! Ja tietystikkin saunan puolella tämä viiniteema näkyy myös viininaamioin ja hoidoin. Tapahtuma kulkee nimellä Viini- maistelua ja kauneutta.

Metsäkyly- Viini- maitelua ja kauneutta

Itse yritän päästä ainakin tuonne Detox iltamaan ja suosittelen kyllä muillekki pientä panostusta omaan hyvinvointiinsa. Iltahan vois olla vaikka kiva pikku piristysruiske kaverusten kesken yhdessä koettavaksi. Ja jos kyytihommat mietityttää, niin 10€ lisämaksulla järjestyy kyytitys kaupungista. Ai niin ja muistakaa ilmottautua tapahtumaan. Ehkäpä nähdään siis siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti