torstai 29. heinäkuuta 2010

Omatekoinen jäätelö osa 2.

Suklaajäätelöä

Kuten mainitsin edellisen jäätelöbloggauksen kommenttiosiossa, niin menin sitten ostamaan kauan haavelemani jäätelökoneen. Pieni pelko oli takamuksissa, että tekeekö vekottimella mitään ja tuliko ostettua uusi turhake. Onneksi pelkoni osoittautui turhaksi ja voin vain kehua vekotinta, näin muutamien herrrrkullisten jäätelöannosten jälkeen.

Koneen käyttö lyhentää aikaa, mitä jäätelö ottaa jäätyäkseen. Eli jäde on suoraan syötävää jo suoraan koneesta. Kuitenkin sen voi laittaa myös pakkaseen, jolloin siitä saa yhtä kovaa kuin "pakkajäätelö". Olin yllättynyt, että jäätyminen koneessa ei vienytkään enempää aikaa, kun noin 15min. Eli koko jäden teko toimitus on aikasta nopea. Ainoana miinuksena, keksin koneen pienen tilavuuden. Eli mitään monen litran jäätelöitä sillä ei voi tehdä. Yksi satsi, meidän porukalla, katoaakin aikasta nopeaan ja seuraavan voi tehdä vasta patruunan taas jäädyttyä. Toisaalta, ehkä se hieman hillitsee jäätelön suurkulutustamme =D

Olen kokeillut kolmea erillaista jäätelöä; vanilja, mansikka ja suklaa. Varsinkin tuoreista mansikoista tehty jäätelö, oli aivan huippu. Ystävääni lainaten, "ei voi edes verrata kaupan mansikkajäätelöihin". Maku oli taivaallinen, luonnollinen ja huokui kesää parhaimmillaan. Jädet ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen, ja kuvien otto on ollut nopeuslaji. Ainoastaan suklaajäätelöstä olen onnistunut nappaamaan pari kuvaa. Jospas sitä seuraavista satseista kerkiäis...Koneeni merkki on Philips, ja tilavuus on muistaakseni 1 litra. Plussana voin mainita erillisen "patruunan" eli pohjan, joka laitetaan pakastimeen jäätymään. Koko kuppia ei tarvitse pitää pakkasessa, niin kuin monissa malleissa näkee olevan käytäntö. Pelkkä pohja patruuna vie huomattavasti vähemmän tilaa pakkasessa. Hintahaarukka jäätelökoneiden välillä näyttäisi olevan 40-200€ välillä. Omani taisi maksaa noin 60€.Jäätelökonetta suosittelen kaikille, jotka haluavat lisäaineetonta ja varmasti maukasta jäätelöä ja ovat valmiit näkemään hieman vaivaa sen eteen. Ja niin kuin monessa muussakin kotitekoisessa, vain mielikuvitus on rajana jäätelönteossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti