keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Hiusten värjäyksestä 45min ohjelmassa Maikkarilla.

Allerginen reaktio hiusväristä.

Päästiinpäs erääseen lempiaiheeseni, eli hiusten värjäykseen. Itse kuljin monta vuotta laput silmillä ja sinnikkäästi värjäsin päätäni, huolimatta siitä, kuinka kamalassa kunnossa päänahka oli sen jälkeen. Lopulta heräsin siihen, että olo hiustenvärjäyksen jälkeen oli kaksi viikkoa kamala. Päänahassa oli hirveä syyhy ja sitä poltteli. Lopulta aloin heräämään myös värien sisältämiin myrkkyihin (olin kyllä niistä tietoinen, mutta en vain millään halunnut luopua värjäyksestä).

Tein päätöksen ja annoin oman värini kasvaa. Hassua oli, että jotenki minulla tuli tunne selitellä ja keksiä hyviä syitä vakkari kampaajilleni, että miksi en enään halunnutkaan värjätä. Eihän minun pitäisi joutua asiaa puolusteleen, mutta huomasin näin tekevän (tuskin kuiten kampaajani sitä olisi vaatinu). Nyt hiuksissani on siis oma väri ja voin vain kertoa, että moni luulee oman hiustenvärin olevan jotain kamalaa. Kuitenkin se miltä sinun juurikasvusi näyttää, ei todellakaan kerro mitään varsinaisesta hiustenväristä. Itse olin todella yllättyny kuinka hyvän värinen oma hiukseni on.

MTV3 kanavalla 45min ohjelmassa tuli juttua hiusväreistä. Kannattaa katsoa ohjelma Maikkarin sivuilta, koska se kiteyttää hyvin kaiken. Itseäniki hirvittää, että mikä määrä mömmöjä omaan elimmistööni on jo ehtinyt kertymään noin 13 vuoden värjäyksissä, huh huh... Tutkitusti juuri hiusväreissä on kamalimmat kemikaalit mitä kosmetiikasta voi elimistöönsä saada. 45min ohjelmassaki sanottiin, että hiusväreissä käytetään aiemmin suomessa kiellettyä PPD eli parafenyleenidiamiinia. Tämä kielto kumottiin EU:n taholta, HYVÄ EU! Syynä kiellon kumoamiseen on, ettei parempaakaan tarkoitukseen sopivaa ainetta ole keksitty. Herranpieksut! Kyllä sitä ihmiset ovat valmiita paljon uhraamaan kuontalonsa tähen.

Ekokampaamot myös kiinostavat ja kuulutankin; PERUSTAKAA JOKU NYT IHMEESSÄ EKOKAMPAAMO MYÖS ROVANIEMELLE!!! Minä ainaki tulisin asikkaaksi =)

Kannattaa myös lukea Allergia- ja Astmaliiton infon hiusväreistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti