sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Suopursu paniikkia

Lämpimät kelit ovat saaneet aikaan sen, että kaikki kasvit ovat kohinalla alkaneet kasvamaan. Se tietää sitä, että kasveja keräävällä riittää touhua. Meillä oli perjantaina Terveeksi herkutellen- iltama ja illan aikana alkoi rutkasti satamaan ja ukkostamaan. Olin jo ihan paniikissa, koska en ollut kerennyt vielä keräämään suopursun kukkaa, jotka helteiden ansiosta kukki jo poikkeuksellisesti täydessä kukassa. Kovin oli jännittävä ilta, koska olin ihan varma, että kovat sateet olisi ravistellu kukat niin sanotusti ketoon.


Onnekseni kukat olivat vielä siinnä vaiheessa, ettei pikku ukkonen niitä lannistanu. Olin jo aatellu, että saan alkaa suunnitteleen pohjois Lapin reissua, jossa suopursu ei ehkä olis vielä kukkinut mutta reissu jäi nyt sitten tekemättä tällä kertaa. Ja hyvä niin...
Käytän suopursua 8-Yrtin voiteessamme, joka on yksi myydyimmistä tuotteistamme, olisin siis ollu aika hukassa ilman sitä.

Helle on saanut myös muihinki kasveihin vipinää. Nokkosen versoja en kerenny pomimaan kun pikkusen, horsman versoja vähemmän ja hiirenkorvia hieman enemmän. Nokkosta onneksi voi niittää ja kerätä uusia versoja pitkin kesää, mutta kyllä ne kevään ensimmäiset versot vaan ovat omaa luokkaansa. Kuusenkerkkä alkaa myös olemaan makkeimmillaan, joten jospas sitä kerkiäis edes niitä poimimaan paremman saaliin.

Luontoäiti on siis pitäny minua aika kiireisenä. Samoin Terveeksi herkutellen- ilta ja Kauppayrttineuvona koulutus, jotka tietysti osuivat kaikki juuri samaan sysyyn. Niinhän se vaan menee, että kaikki kiire tuppaa pakkautua aina samaan ajankohtaan. Kiire on kuitenkin aina ihmisen korvienvälissä eikä missään muualla, joten ravistelen päätäni oikein lujasti, hengähdän syvään ja hommat on jälleen järjestyksessä.

Nauttikaa luonnosta ja sen ihanuudesta, koska nyt se on kauneimmillaan!

2 kommenttia:

  1. Uskallanko juoda suopursu teetä parista omasta keräämästäni suopursun lehdestä...hausuttaisin viisiminuuttia.. sanovat että myrkyllistä, mutta en usko että siitä nyt kuolee :D

    VastaaPoista
  2. Periaatteessa sitä ei saisi suositella sisäiseen käyttöön, koska se sisältää terpeenejä, jotka vaikuttavat keskushermostoon. Jos käytät niin erittäin laimeana ja ehdottomasti ei jatkuvaan käyttöön. Millaista etua haluaisit suopursusta saavan? Löytyisikös turvallisempia kasveja tähän tarpeeseen?

    VastaaPoista