maanantai 10. syyskuuta 2012

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry

Mulla on jo pitkään pitäny mainita Suomen luontoyrittäjyysverkostosta. Ite olen ollut jäsenenä jo useita vuosia ja tänä vuonna olen mukana hallituksessaki. Verkosto on kehitetty kaikille aloille, jotka vain ovat kytköksissä luontoyrittäjyyteen. Olitpas siis matkailu-, hoito-, käsityö-, ruoka-, tms. alalla mikä on luonnon kanssa kosketuksissa, niin tää porukka vois sopia sulle. Tarkotus olis saada luontoyrittäjät samaan kasaan kehittämään alaa eteenpäin.


Verkostolla on todella hyvä ajankohtaista-postituslista, mistä saa ensimmäisten joukossa uutisia siitä mitä alalla tapahtuu. Myös alihankintapörssi on yks juttu, mikä on toiminu todella hyvin. Nämä kaks asiaa on itselle ainakin ollu todella iso hyöty ja jo sen takia minusta kannattaisi olla jäsenenä. Verkoston kautta voi myös päästä edullisemmin mukaan esim. messuille ja nytkin suunnittelemme parhaillaan opinto matkaa.

Meillä oli kesäkuun alussa hallituksen kokous ja meikäläinenki pääsi käymään reissun päällä. Kokous paikkana oli Frantsilan luomuyrttitila. Ymmärsin, että hallitus oli aiemmin kokoontunut kaupungeissa olevissa kokouspaikoissa ja ensimmäistä kertaa kokeiltiin kokoontumista jäsenyrityksissä. Voin sanoa, että vaikka tää kerta oli mulle ihan ensimmäinen, niin kannatan suuresti tätä uutta mallia. Ja niin teki kyllä muutkin hallituksen jäsenet. Ah, kuinka tylsä ja inspiraatioköyhä on joku kaupungin kokoussali! Varsinkin kun kyse on tällaisesta alasta. Vai mitä oletta mieltä alla olevien kuvien inspiroivasta voimasta?


Jos yllä oleva kokoushuone ei ole inspiroiva, niin sitten ei ole mikään!!! Kokouspaikkana toimi Frantsilan Hyvän Olon Keskus, missä järjestetään myös paljon hoitoalan koulutuksia. Itsekkin olen aiemmin opiskellut ayurvedaa Frantsilassa, joten paikka oli mulle jo entuudestaan tuttu. Silti aina kun sinne menee, niin jotenkin valtaa rauhallinen ja kiireetön olo. Paikassa on kyllä jotain taikaa...

Me päästiin myös itse "Luontoäidin" Virpi Raipala-Cormierin kanssa kierrokselle pitkin tilaa. Käytiin tutustumassa tislaushuoneeseen (vanha sauna), missä on valmistettu eteerisiä öljyjä. Tätänykyään mökki toimii lähinnä fiilistelytilana ja tislaukset tehdään hieman "tehokkaammissa" olosuhteissa. Fiilistelyyn vanha saunamökki oli kyllä mitä ihanin.Tässä testataan hajuastin herkkyyttä. Kuka tunnistaa tuoksun?

Virpi kertomassa mielenkiintosia tarinoitaan...


Virpin puutarhassa istuimme tovin ja jutustelimme luonnonalan tilanteista, epäkohdista ja siiteä mitä verkosto voisi tehdä tilanteiden parantamiseksi. Juurikin tällaisia yhteisiä keskusteluita yrittäjien, kouluttajien ja eri vaikuttajien välillä tarvitsisimme, jotta pääsisimme alalla eteenpäin.


Päivä oli kerrassaan nautinnollinen, ihanien ihmisten, hyvän ruuan ja mielenkiintoisten keskusteluiden kera.

Summa summarium, voin todellakin suositella Suomen luontoyrittäjyysverkostoon liittymistä, jos toimit tai opiskelet tällä alalla. Yhdessä me voidaan viedä alaa teenpäin aktiivisten ja asiaan vihkiytyneiden ihmisten avulla. Verkostoituminen ja yhteen hiileen puhaltaminen on tulevaisuuden voima!

Tämän hienon mainosblokkauksen (hyvää kannattaa mainostaa, hi hi) jälkeen voinkin laittaa suoraan linkin sivuille mistä saat lisää liittymisohjeita. Jäsenmaksukaan ei ole päätä huimaava, joten kannattaa kyllä kokeilla, joskos tää poppoo olis vaikka sinunki omiasi.  Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti