perjantai 7. joulukuuta 2012

Olkaamme kiitollisia Suomestamme!

Näin itsenäisyyspäivän jälkimainingeissa, on pakko kirjoittaa pari sanasta. Olen nyt kuunnellut muutamien päivien ajan keskusteluita siitä, että "samahan tuo Suomen itsenäisyyspäivää on viettää, vaikkei Suomi enään mikään itsenäinen olekkaan!". Varsinkin vanhemman väestön suusta on näitä lausahduksia tullut tiheään tahtiin. Suomea ei pidetä enään ollenkaan itsenäisenä ja päätäntävaltaisena, kun EU- ja muut isommat valtiot määräävät kaikesta. Muutoinkin tuntuu kovasti olevan pinnalla ns. "valituskulttuuri". Kaikkea ja kaikkia pitää moittia. Kaikesta pitää valittaa. Mikään ei ole hyvin ja jokaikinen asia on menossa päin prinkkalaa.

Toki on monia asioita, mitkä voisivat olla paremmin. Mutta kuitenkin voisin väittää, että kyllä meillä täällä Suomessa asiat on paljon paremmin, kuin monessa muussa maassa. Elämme sellaisessa lintukodossa, että unohdamme monesti sen, millä mallilla asiat ovat muualla maailmassa. Ihmisen luontainen taipumus on valittaa ja olla tyytymätön vallitsevaan elämäntilanteeseen. Aina halutaan jotain lisää, enemmän ja parempaa! Olisikohan kuitenkin aika pysähtyä ja miettiä, kuinka hyvin asiat loppupeleissä kuitenkin on tässä rakkaassa Suomen maassa. Minä pystyn kirjoittamaan täällä bloggerissa asiasta kuin asiasta, KAIKKI lapsemme saavat koulutusta ja jos joku sairastuu syöpään, se hoidetaan. Mietitäänpäs siis hetkinen niitä hyviä asioita elämässä, eikä aina keskitytä epäkohtien suitsutukseen. Meillä kun ei oikeastaan ole mitään hätää!

Suosittelen, että käytte lukemassa isoveljeni vaimon kirjoittaman blogitekstin Kiinan maalta. Antaa myös perspektiiviä muutamaan asiaan. Keskinarkaukset Kiinassa on muutoinkin mielenkiintoista luettavaa, jos haluaa kuulla sensuroimatonta mielipidekirjoitusta länkkärin elämästä Kiinalaisessa kulttuurissa.

Eipäs sen kummempia, kun nauttikaamme elämästä, koska juurikin se eläminen on meillä täällä helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti