tiistai 25. kesäkuuta 2013

Huoltajuuskiista olikin yhteishuoltajuus

Siis mitäh?! Meillä on ollu kanalassa kunnon "kanasuhdekiekurat", jos näin nyt vain voi asiaa ilmaista ;) Meillä nimittäin päätti kaksi kanaa hautoa samassa pesässä. Mulla oli vakaa tarkotus siirtää pesä munineen ennen h-hetkeä pelkästään toisen kanan kanssa. Noh, tämä tyttö oli laskenu munien kuoriutumisajan päin prinkkalaa, niin tipuliinit syntyi näiden kahden emon alle ja kun yritin toista sitten poistaa, niin oli se kanaemo parka saada slaagin tästä lapsenryöstöstä.

Kolme viikkoa vanhemmat tiput emoineen, katteli touhua yhtä kummissaan.
Tulin siihen päätökseen, että parasta tässä huoltajuuskiistassa on erottaa munat ja tiput emoineen kahteen eri pikkuhäkkiin. Seuraavana aamuna, kun menin katsomaan tilannetta, oli nämä vastakuoriutuneet pikku tipuset vaihtaneet häkkien välillä emoja ja olin ihan kummissan? Oliko tipu leimautunu kumpaanki emoon? Kanat oli levottomia ja potpotteli. Ihme touhua, aattelin minä!...

Parin päivän päästä tästä (tiput seilailivat häkistä toiseen) päästin emoja jalottelemaan häkeistään ja kuis kävikään. Nämä kaks paineli isoinpaan häkkiin ja kutsui tiput allensa. Siinnä sitten onnellisen näköisinä, tyytyväisinä ilman potpotusta, kävivät lämmittään tipuja... YHDESSÄ!

Tajusin, että olin selvästi yrittäny erottaa yhteishuoltajuussopimuksen tehnyttä pariskunta. Tyhmä minä! Sitä kun luulee olevansa fiksumpi, kuin eläimet ja luulee ymmärtävänsä niiden ajatusmaailmaa paremmin kuin he itse. Tyhmä, TYHMÄ minä! Kuinka ihmeessä tällaiset ihmismaailmassakin vallitsevat normi ajatusmallit meitä säätelee.

Kanaset hoitelee nyt tipuja yhdessä ja tyytyväisenä. Nämä tiput on ainaki hyvässä hoidossa kahden emonsa huomassa. Eli tapahtuu sitä eläinmaailmassaki... 

Nyt voin tyytyväisenä leikkisästi sanoa, että kanalassamme asuu SATEENKAARI PERHE! =D

Helmi (valkoinen kana) laittaa oman siipensä Siirapin päälle illalla nukkumaan mennessä. Tiput köllii näiden emojen alla .


3 kommenttia:

 1. Oi ihana tarina! Elaimet ovat niin samanlaisia kuin me ja heti kun sen tajusin niin loppui tassa talossa niiden ja niiden tuotteiden syonti ja kulutus. Tunnen suurta yhteenkuuluvuutta koko elainkunnan kanssa ja suuri unelmani olisi perustaa pieni animal sanctuary jonnekin lampimaan (Kaliforniaan ehka) jossa elelisin pienella farmilla pelastamieni elaimien ja lapsieni kanssa sulassa sovussa.

  Ihanaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 2. Liikkistä - ja lähes uskomatonta. Ja tuo alimmainen kuva. En tiennyt että kanakin voi saada melkein kyyneliin :D

  VastaaPoista
 3. Ai niin, lisäys vielä: olen iloinen siitä, että osaan vielä pitää ihmiset ja eläimet eri asioina. Eläimetkin varmaan ovat tästä havainnosta iloisia.

  VastaaPoista