lauantai 15. kesäkuuta 2013

Matti tuli taloon

Aikainen kevät ja kesä on työllistäny täällä suuntaa. Suopursu on kukkinu ennätys aikaan samoin kun moni muu kasvi. Kerkkää sain hädin tuskin pakkaseen asti. Enemmänki ois toki suonu... pitää vissiin suunnitella pohjoseen reissua, jos siellä vielä olis kerkät keräyskelposia, hih...

Yks meidän aikaamme kaapannut tapaus on kesähoidokkimme Matti! Mutta tälle tapaukselle aikaa antaa ihan mielellään, koska kyseessä on maailman ihquin ja kiltein shettisponi.


Voihan, mitä riemua Matti on jo nyt tuonu meidän tilallemme! Kuvaavinta on varmaanki, että keittiön ikkunan verhot on nykyään normaalista poiketen aina sivuun vedetty ja porukka tappelee siitä, kuka saa kahvipöydässä istua siihen paikkaan, mistä näkee suoraan Matin laitumelle. Sydämmenvalloittava kaveri kerrassaan...

Matti on 15 vuotta ja tuli meille naapurikylästä kesäksi lauduntamaan, koska heillä on huonot laiduntamismahdollisuudet. Koska poneilla pitää olla tarkkana, ettei ne syö itseään kipeäksi laitumella (vaikkakin Matille laiduntaminen on tuttua puuhaa) niin saamme myös käyttää Mattia ratsastukseen ja ajoon. Lapset ovatki köpötelleet Masalla ilman satulaa ja muutaman kerran satulanki kanssa. Kaikkein ihaninta kuitenkin on se, että Matin kanssa voimme opetella, että miten heppoja käsitellään ja miten heidän kanssaan ollaan ja käyttäydytään. Matti, luonteensa perusteella, on tähän opettajan rooliin kyllä paras kaikista.


Hevoset on herkimpiä eläimiämme ja niiden kanssa pitää olla aidolla tunteella ja sydämmellä.

Matti on paras peltokortteniittäjä rantapenkereellä ;)
 Tämä kesäponin idea oli hieman liennyttää omaa hirveällä liekeillä palavaa heppakuumetta, vaan niin kuin moni hevosystäväniki on jo todennu..

...taidan lyödä bensaa liekkeihin!


Näihin turpakuviin ja tunnelmiin tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti