keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Luomu hedelmäsnacks

Uusi vuosi ja uudet kujeet... tavataan sanoa!

No se kyllä pitää paikkaansa myös Kansanparantajan perillisen hommissa. Tämä vuosi tulee olemaan erittäin työntäytteinen, mutta samalla varmaankin kiinnostavin ja jännittävin vuosi ikinä. Kuten ehkä olette huomanneet, niin uuden blogikirjoitusajan löytäminen on ollu hieman haasteellista. Ennenhän aloitin kirjoittamisen aikaisin aamulla, kun lapset lähtivät päiväkoteihin. Nythän tilanne on se, että pääsen omiin hommiini vasta klo 8.20 jälkeen, kun taksi on hakenut lapset kouluun ja eskariin. Eli noin 1.5 tuntia työaikaa katosi aamuhässäköihin. Uuden vuoden lupauksena, olenkin antanut itselleni kunnon aikatauluremontin teon. Blogin kirjottamiseen varattu aika sisältyy tuohon aikatauluremonttiin. Haluan siihen ehdottomasti panostaa, varsinkin kun tiedän tulevan vuoden tuovan hyviä juttuaiheita *salaperäinen hymy*

Mutta asiaan siis... Tämäkin vuosi alkaa kevyesti tuotebongauksella! Herkkusuut varsinkin kuulolle...
Kyseessä on Tanskalaisen firman valmistamat hedelmäsnacksit, joista käytän nyt nimitystä karkki, koska minusta nämä on ihan rinnastettavissa hedelmä karkkeihin. Tuote on luomutuotettu, mistä tietysti isoa plussaa. Löysin nämä namuset Rovaniemen Prisman luonnontuote/rusinahyllyjen paikkeilta. Hinnan olen näemmä osannu hukata jonnekkin, mutta ihan halpoja nämä namuset ei kuitenkaan ollu. Koitan metsästää hinnan jostain ja päivitän sen sitten tänne (muoks! Rovaniemen Prismassa pussi makso 1,89€ eli ei oikeastaan niin paha hinta mitä muistelin).
Olen kokeillu aika monia luonnollisia karkkivaihtoehtoja niin lapsille, kuin itsellekki ja nyt tuli ekaa kertaa -NAM- kokemus! Mieleen näistä tulee ehkä eniten omatekemät marjanahkat, joita valmistetaan mehustusjätöksistä. Erona vaan, että Frugin karkeista puuttuu sattumat ja siemenet. Snacks karkit ovat myös ihanan pehmyitä eikä ollenkaan sitkeitä, joten ne soveltuvat myös pienemmällekkin napostelijalle.

Plussaa tuote saa myös ehdottomasti siitä, ettei siihen ole lisätty mitään ylimääräistä. Ei lisättyjä väriaineita, säilöntäaineita tai muuta skeidaa. Tuotteeseen ei ole lisätty edes sokeria, mitä muuten nykyään tungetaan lähes jokaiseen ruoka-aineiseen (lukeiseppas uutinen sokerista, joka rinnastetaan jo tupakkaan). Namut sisältävät ainostaan luonnostaan marjoissa ja hedelmissä olevia sokereita ja se on todellakin riittävä makeuttaja tähän tuotteeseen. Ei kuitenkaan kannata tuudittautua sillä, että tuote olisi täysin terveellinen, koska ravintosisällöstä näkee, että sokeria todellakin on tuotteessa paljon vaikkakin on siinnä luonnostaan. Eli ei näitäkään herkkuja kannata syödä kuin karkkipäivinä. Monesti ihmisille tulee harhakuva, että jos tuote on luomua ja luonnollista, niin se on automaattisesti terveydelle hyväksi ja näinhän asia ei tietystikkään ole. Tarkkana siis...Vierailin firman sivuilla ja tykkäsin kovasti. Vaikkakin suhtaudun hieman ristiriitaisesti siihen, että tuotteita myydään lapsille esim. Disneyn brändejä avuksi käyttäen, niin on piristävää nähdä, että tätä keinoa käyttävät nykyään myös luomutuotteita tekevät tahot eikä pelkästään moskantuottajat. Vaikkakin firman kaikkia tuotteita ei voi missään tapauksessa sanoa terveellisiksi, niin minusta suunta on kuitenkin parempaan. Käytetään luomuraaka-aineita ja mietitään hieman, että millaisia lisäaineita, sokereita ja väriaineita herkuissa käytetään. Lapsille on niin paljon myytävänä sontaa kaupoissa, että välillä ihan mietityttää, kuinka me aikuset viitsitään. Teollisesti tuotettua halpaa moskaa myydään ajatustusta sen kummemmin vaivaamatta. Tai kyllähän ne tuottajat ajattelee...nimittäin rahaa.

Fakta on myös se, että kuluttajat määräävät tarjontaa. Eli se, mitä me valitaan kaupasta ostaa, määrää myös markkinoita. Selvästi luomu- ja lisäaineettomien elintarvikkeiden puolella on tähän kysyntään alettu vastaamaan ja on erittäin ilahduttavaa löytää tällaisia merkkejä. Varsinkin kun siihen ulkoasuunkin aletaan panostamaan. Lapsiin sillä varsinkin on iso merkitys, että myydäänkö tuote ruskeassa paperipussissa vai iloisessa laatikossa, missä on prinsessoja, Star Warsia tai Salama autoja. Ja kovasti olenkin näitä terveellisempia vaihtoehtoja markkinoille kaivannut.


Olen sitä mieltä, että nipottaminen on verenpainetta nostattavaa ja meillä herkutellaan aina silloin tällöin. Joskus luonnollisesti ja toisinaan vähemmän. Luomu hedelmäsnacksit on todella tervetulleita meidän namisteluhetkiin. Onkohan kellään teistä näistä kokemuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti