keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Palvelua keskellä metsää

Meiltä on noin 43km Rovaniemen kaupunkiin. Lähimpään kauppaan, postiin, huoltoasemalle ja kouluun Vanttauskoskelle on lähes 20km. Lähimpiin asuttuihin naapureihin on useampia kilometrejä. Mutta meillä on yksi palvelu, joka on kahden viikon välein lähempänä kun monella keskustassa asuvalla. Nimittäin KIRJASTO! Meidän pihassamme käy kahden viikon välein kirjastoauto. Voisiko kirja asiat olla enään paremmin?!
En ollut aiemmin, mikään kova kirjaston käyttäjä. En yksinkertaisesti ikinä "kerennyt" käymään kirjastossa, kun olin muita asioita toimittamassa. Jos olin jostakin kirjasta kiinnostunut, menin kauppaan tai nettiin ja ostin sen. Monesti tulin pettymään, kun kirja ei vastannutkaan odotuksiani. Ei mitenkään ekologisinta toimintaa.

Nyt olen erittäin tyytyväinen kun voin ensin lainata kirjan kirjastoautosta ja tutustua siihen terkemmin ja sen jälkeen ostaa sen, jos näen ostamisen viellä tarpeelliseksi. Eikä varmaan tarvitse edes mainita sitä odottamisen riemua, mitä lapset kokevat, kun kirjastoautoa yhdessä päivystetään. Toivottavasti edes tämä palvelu pysyisi meillä käytössä. Kaikki muuthan meiltä onkin jo karsittu. Kovasti myös kirjastoautojen kannattavuudesta kiistellään, mutta ainakin minä aion tehdä kaikkeni puolustaakseni tätä viimeistä syrjäkylien palvelua. Siis kaikki ihmiset! Hopi hopi, lainaamaan niitä kirjoja sieltä autostanne!!!

2 kommenttia:

  1. Vau, melkein oma kirjatoauto! Meillä käy tuossa koulun pihassa kirjasto-auto joka kuukausi jossa minäkin käyn. Siellä on tosi hyvä kirjavalikoima! Ja kirja-autossa on tunnelmaa :). Lapsena kävin joka keskiviikko kirjasto-autossa, jonka kulku on juuri lopetettu :(. Ja hei, lukemine kannattaa aina :D

    VastaaPoista
  2. Mulla tulee myös aina nostalginen tunne, koska meillä kävi lapsuudessa ala-asteen pihassa säännöllisesti kirjastoauto. Muistan, että autoa odotettiin aina todella innokkaasti =)
    Minusta parasta on se, että voin "tilata" autoon niitä kirjoja, mitä itse haluan. Ja ne sitten tuodaan mulle koti ovelle (kirjaimellisesti, jos ei jostain syystä satuta olemaan kotona).
    Niin ja lukeminen todella kannattaa =D

    VastaaPoista