sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Hyvinvointia yrteistäOsallistuimme siis äitini kanssa Hyvinvointia yrteistä seminaariin torstaina 22.4. Seminaarin järjesti " Luontaishoidon palveluita Lapista ammattitaitoisesti ja turvallisesti 2009-2011"- projekti, jota rahoittaa Lapin ELY-keskus EU:n Euroopan sosiaalirahastosta (jotain hyötyä sentään EU:stakin ;D ). Yhteistyökumppanina toimii myös LAPPI LUO- luonnontuote- ja elintarviketoimioiden työohjelman toimijat. Päivä oli todella antoisa ja mukana luennoimassa oli eri alan asiantuntijoita äitini mukaan lukien.
Eräs antoisimmista luennoista oli tutkimuskoordinaattori Rainer Peltolan (MTT/ Lappi Luo-työohjelma) luento -Pohjoisuus yrttien laatutekijänä. Rainer esitti erillaisia tutkimuksia millä oltiin tutkittu mm. lapin kasvien puhtautta verrattuna eteläsuomen kasveihin. Myös vaikkuttavien aineiden määrää oltiin tutkittu. Eihän toki ole mikään uusi asia, että Lappi on puhdasta aluetta ja että yöttömän yön takia, on meidän kasveissamme aivan huomattavat määrät vaikuttavia aineita, verrattuna etelämpänä kasvaviin kasveihin. On vain mukava kuulla, että tämä asia on nyt myös tieteellisesti todistettu ja että se ei ole vain urbaania legendaa. Tiivistelmän tutkimuksesta löydät täältä. Kokonaisuudessaan tutkimus oli vaikuttava, mutta valitettavasti en löytänyt sitä teille linkitettäväksi.

Muita mukana olleita oli yrittäjäneuvos Päivikki Palosaari, joka toimii hankkeen suojeliana, MMM Maria Sannamo; Snellman korkeakoulu, yhteisövalmentaja Eeva Snellman; Oivallusvalmennus Rohkia, toimitusjohtaja Tenho Pitkänen; Detria Oy ja työvalmentaja Anu Tossavainen; Seita- Säätiö.

Toivon kovasti, että lisää saman kaltaisia tapahtumia saataisiin Rovaniemelle. Niillä meihin nuoriin yrittäjiin valtaan uskoa, että olemme oikealla tiellä. Niin kuin semiinaarissakin yksi jos toinen sanoi, että Lapissa olisi todellista potentiaalia luonnon rikkautensa vuoksi vaikka mihin. Olen myös aivan samaa mieltä. Asia missä meidän täytyy petrata on oivaltaa arvostamaan ympäröivää luontoamme ja hyödyntämään sitä arvonsa ansaitsemalla tavalla. Ei vain tyytyä raaka-aine tuottajiksi, vaan perustaa myös tuotantoyrityksiä. Unohtamatta tietenkään luontoa hoitoalan ja matkailun puolella. Puhtaimmat superfoodit löytyvät heti meidän takapihoiltamme!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti