sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Kädentaitomessut Rovaniemellä

Piipahdinpas tuossa Kädentaitomessuilla Rovaniemellä ja voihan ihanuus, mitä kaikkea siellä taas olikaan! Minä raukka kun tulen ihan hulluksi tuollaisissa tilaisuuksissa. Onneksi sain pidäteltyä, enkä ostanut joka kojusta matkaan jotakin =)

Rakastan kädentaitomessuja siitä syystä, että on jotenkin mahtavaa nähdä ihmiset niin intohimoisesti paneutuvan omaan asiaansa. On käsittämätöntä, mitä kaikkea ihmiset keksivätkään tehdä käsin ja kuinka taitavaa kädenjälkeä heillä syntyy. Tietyllä tapaa olen varmaan kateellinenkin, kun itse hyvä että osaan tikku-ukon vääntää paperille, puhumattakaan käsitöistä joihin liittyy lankaa ja puikkoja =D

Eräs ihanuus oli tämä herra, joka tarttui mukaani anopille ja appiukolle lahjaksi. He kun ovat himosaunojia. Herra asetetaan kiukaalle ja suuhun lorautetaan tuoksuöljyä. Tekijällä Lapin Kievarilla, oli monia muitakin ihania maahiskaisia, joista varmaan joskus joku saattaa muuttaa meillekkin.


Messuilla törmäsin myös uuden aikaiseen rukkiin, jolla kuulema tumpeloinkin oppii kehräämään villaa, jos vain on intoa opetella. Ja huomattavasti vähemmänhän tuo vie tilaakin, kuin vanhan mallinen. Hintaa rukilla oli aika hyvin, koska tilausmaasta riipuen hinta liikui muistaakseni 500-800 euron paikkeilla. Rukkia esitteli messuilla Käsityöliike Lennun Paja.


Mukaan tarttui myös pari puista paistolastaa, huovutusvillaa suomenlampaista Vanhalan lammastilalta, pojalle Tiituskan tekemä kesälakki kierrätysmateriaalista (alennuksella) ja pientä ihanaa tilpehöörää lasten kesävaatteiden koristeluun PeeKaa tuotteen osastolta.
PeeKaa Tuotteen iiiihana osasto ja mahtavien värikkäiden tilkkujen luomaa tunnelmaa...Messuilla oli myös vanha ystävämme Elli-Maaret Helander, jolla on yritys Ellin Saamenmaa. Elli-Maaret valmistaa aitoja saamelaisrumpuja. Hän myös pitää kursseja, joissa tehdään itse oma rumpu alusta loppuun saakka. Olemmekin kutsuneet Elli-Maaritin meille kurssia pitämään elokuun 27-29 päivinä. Nopeille huomio, että viellä olisi 5 paikkaa vapaana!!!

2 kommenttia:

  1. Mie ostin sukkalankaa, kun minulla ei vielä olekaan lankoja tarpeeksi ;)) ja katsoin myös sitä pystyrukkia. Juteltiinkin yhden toisen käsityöläisen kanssa, miten kivaa olisi mennä jonnekin kurssille opettelemaan kehräämistä! Toki opiskeluaikana olen kehränny, mutta se lanka oli lähinnä aikamoista tehostelankaa. Tosin nythän paksut ja möykkyiset langat on muotia!

    VastaaPoista
  2. Jotenkin se vaan näytti niin helpolta, kun toinen teki. Sanoi kyllä se nainen, että eka kertaa hänkin kokeili messuilla vasta sitä rukkia. Niin ja todellakin, möykkyiset langathan on muotia =D

    VastaaPoista