torstai 8. huhtikuuta 2010

Kuppausta

Vaikka hoitolamme on tilapäisesti tauolla, olen luvannut pitää kuppausviikkoja pari kertaa vuodessa. Edellinen kuppausviikko oli tammikuussa ja nyt vietämme jälleen viikon 17 kuppauksen parissa. Monet asikkaistamme saavat pidettyä itsensä kunnossa tai sairautensa kurissa, kuppauksen avulla. Myös omasta mielestäni kuppaus on yksi tehokkaimmista hoitomuodoista vaihtoehtohoitojen saralla. Eikä se oikeasti satu yhtään ja on nykyään siistiä ja hygienistä hommaa. Muutamia aikoja on viellä vapaana nopeille. Numeron mistä aikoja voi tiedustella löydät täältä. Tässä hieman kuppauksesta lisää...
KUPPAUSTA SUOSITELLAAN: päänsärkyyn, migreeniin niska- ja hartiavaivoihin lihasjännityksiin selkäkipuihin levottomiin jalkasärkyihin kylmiin jalkoihin ja käsiin unihäiriöihin pintaverenkierron vilkastuttamiseen iho-ongelmiin, akneen alentamaan kolesterolia alentamaan korkeaa veren hemoglobinia verenpaineeseen vaihdevuosioireisiin naisilla kuukautisten jäädessä pois, helpottamaan pakahduttavaa oloa. astmaan
selluliitin hoitoon ym.

MITEN KUPPAUS VAIKUTTAA?
Kuppauksessa poistuu elimistöstä ihon alle kertyneitä kuona-aineita. Solujen välitilaan ja solukalvoille kertyneet kuona-aineet poistuvat kuppisarven imun vaikutuksesta lihasnesteiden ja kuonaisen pintaveren mukana. Imusuoniverkosto puhdistuu ja lihasten aineenvaihdunta elpyy.
Kuppaussarvet asetetaan akupunktiopisteisiin, joiden kautta voidaan vaikuttaa myös sisäelinten toimintaan. Kuona-aineista ylikuormittunut keho rasittaa sisäelinten toimintaa tarpeettomasti. Akupisteiden aktivointi jatkuu niin pitkään kuin haavat ovat parantuneet.
Kuppauksen vaikutukset tuntuvat useimmissa tapauksissa jo välittömästi kuppauksen jälkeen, mutta keho tekee puhdistustyötä tehokkaasti noin kahden viikon ajan kuppauksen jälkeen. Tärkeää onkin tänä aikana runsas juominen, sillä vanha sanonta ” tyhjä puro ei itseään puhdista” pätee vielä tänäkin päivänä.

MITEN KUPPAUS SUORITETAAN?
Kuppaus suoritetaan saunassa. Saunan lämmössä vastominen pehmittää ihoa ja panee veren liikkeelle. Lämpimään pestyyn ihoon asettaa kuppari sarvet akupunktio pisteisiin. Toisin kuin ennen, on kuppaus nykyään siistiä toimintaa. Asikkaan ei välttämättä tarvitse nähdä omaa vertansa ollenkaan, sillä jokainen pisara pyritään saamaan talteen verimäärän mittaamista varten. Verimäärä asettaa myös rajat sarvien lukumäärälle. Kuppauskertaa kohti valutetaan maksimissaan 400 g verta. Jos verimäärä jää alhaiseksi voidaan sarvia asettaa runsaastikin että saataisiin imettyä koko imusuoniverkosto mahdollisimman hyvin auki, ja kuppauksesta maksimiteho.


Työkalu.
Käytämme Posiolaisen sepän tekemiä kuppauskirveitä. Kirves on ruostumatonta terästä ja se teroitetaan ja desinfoidaan mm. kuumentamalla, joka käytön jälkeen. Kuppauskirves on perinteinen vanhankansan käyttämä työkalu, ja sen tekemät haavat paranevat nopeasti.

MITEN VALMISTAUDUT KUPPAUKSEEN?
Ennen kuppausta on tärkeää syödä ja ja juoda erittäin hyvin. Ei kuitenkaan raskasta liharuokaa, vaan pitkään verensokeria ylläpitävää ravintoa. Tällöin vältetään mahdolliset huimaukset. Kuppauksen jälkeen tulisi syödä myös hyvin mutta kevyempää ravintoa muutaman päivän ajan.
Tarjoamme kupattavalle marjamehua ennen kuppausta ja kuppauksen lomassa sokeritasapainon ylläpitämiseksi, sekä kuppauksen jälkeen puuroa ja kahvit.
Alkoholin nauttiminen ennen ja jälkeen kuppauksen on ehdottomasti kiellettyä.

KUPPAUKSEN JÄLKEEN Vältä hikoilua kaksi-kolme päivää. Ei saunomista kolmeen päivään: suihkussa voit käydä normaalisti Ei uimista 1-2 viikkoon. Vältä alkoholin käyttöä 3 päivää Syö kevyemmin 1-2 viikkoa: näin tuet elimistön rankkaa puhdistumistehtävää.

HAAVOJEN HOITO Haavat umpeutuva henkilöstä riippuen parissa päivässä. Jäljet näkyvät pidempään kohdissa joissa aineenvaihdunta on huonompaa, esim. selluliittialueella ja jaloissa. Haavojen paranemista voi nopeuttaa voitelemalla 8-yrtin voiteella 2x päivässä.

ESTE KUPPAUKSELLE ON Alhainen hemoglobini (vähintään 120) Verenohennuslääkitys. (Ainoastaan lääkärin luvalla mikäli saat luvan jättää lääkityksen pois noin viikon ajaksi.) Ruusu: virus leviäisi haavoihin. Diabetes: haavojen hidas paraneminen. Jos sinulla on joku muu tauti joka voi levitä aineenvaihdunnan vilkastumisen myötä. Monisairauksissa tarvitset kuppaukseen lääkärisi luvan.

MILLOIN ON PARAS KUPPAUSAIKA? Vanha kansa käytti monissa toiminnoissaan kuunkieroa hyödykseen paremman tuloksen saamiseksi. Siihen perustuu mm. biodynaaminen viljely, puiden kaadossa sinistymisen estäminen, saunavastojen teko ym. Luontaislääketieteessä hyödynnetään samaa periaatetta. Kuppausviikot järjestämme mieluiten kasvavan kuun aikaan joka on kestoltaan noin kaksi viikkoa (mustan kuun jälkeen täyteen kuuhun saakka, ei enään täyden kuun päivänä.) Poikkeuksen tietysti asettavat venähtämät tai äkilliset lihasten jämähtämiset jotka tarvitsevat pikaisen ensiavun.

KUINKA USEIN VOIDAAN KUPATA? Aineenvaihduntaa ylläpitävä kuppaus suoritetaan 2-4 kertaa vuodessa, kupattavan kunnosta riippuen. Fibromyalgian, lihas-, ja selkärankareuman tai runsaasti kuonittuneen tukkoisen kehon kuppaus aloitetaan 3x kuukauden välein. Näin saadaan aineenvaihdunta liikkeelle. Hierottaminen muutama päivä ennen kuppausta jouduttaa ja tehostaa kehon toimintojen elpymistä. Iho-ongelmissa kartoitamme kuppaustarpeen aina tapauksen perusteella. Colonic-huuhtelut, suolen sisäinen huuhtelu, on suositeltavaa kaikissa ihoongelmissa ja yleensäkin aineenvaihduntaongelmia hoidettaessa.

Oletko sinä koskaan kuppauttanut? Millaisia kokemuksia tai mielikuvia sinulla on asiasta ollut?

2 kommenttia:

  1. Tosi kiinnostavaa. Haluaisin todella kokeilla tätä.

    VastaaPoista
  2. Jos olet Rovaniemen lähistöllä, niin tervetuloa =D

    Jos taas jostain muualta, niin voit kattoa esim. suomen kupparit sivustolta, löytyykö lähistöltä kupparia. Tietystikkään kaikki kupparit ei ole ks. järjestön jäseniä. http://www.kuppaus.fi/?page_id=39

    Suosittelen kyllä lämpimästi =)

    VastaaPoista