perjantai 5. huhtikuuta 2013

Ohranoraspirtelö! Kunnon viherpläjäys

Meillä käytettiin tänä vuonna pääsiäisruohot todella tehokkaasti hyväksi. Ensinnäkin ihana tätini toi päiväkodista heidän kasvattamansa ohranorasruohot (jota oli muuten tooooosi paljon, olivat kuulema kasvattanu akvariossa. Kuinka kätevää pienten lasten kanssa!) meidän kanoille ja tipuille. Ja ai että kanalassa tykättiin.

Itse kasvatimme ohranorasta myös pääsiäiseksi ja siemeniäkin oli yllin kyllin, kun meillä makaa muutaman kymmenen kilon säkki kanojen ruokana. Ihan hyviä ja toimia siemeniä kuitenkin olivat vaikka alkuun jännitinki, että liekkö ne itävät ollenkaan. Vesi kielellä olen seurannu näiden ruohojen kasvuat ja miksi ihmeessä syöttää näin hyvää ruohoa vain kanoille! Tekasinpas sitten alla olevan smoothien.Ohranoras-selleri pirtelö

2 sellerinvartta pilkottuna
1 avocado
reilu kourallinen ohranoraita
luomu omenamehua itselle mielekkään koostumuksen verran

Kaikki blenderiin ja ah kuinka helppo ja hyvä viherpläjäys! Mulla on nyt lähiaikoina ollu kamala hinku selleriin. Olenki väännelly lähes joka aamu pirtelöt selleristä ja nyt sitten katsoin meidän ruohojen olevan käyttövalmiina ja ai että nämä sopiikin hyvin yhteen. Nyt on hyvä lähteä hommiin, kun aurinkoki paistaa ulkona.Niin ja sen ei todellakaan tarvi olla pääsiäinen, milloin voi ohranoraita kasvattaa. Ohranoraankasvatuspäivä voi olla joka päivä!

2 kommenttia:

  1. Aikamoinen viherpaukku :D Siivilöitkö ohranoras-blendauksen vai käytitkö sellaisenaan? Oma ruoansulatuskalustoni ei kestä oraiden kuituja, joten mehustelen niitä vain.

    VastaaPoista
  2. Heippa Outi! En siivilöiny ja kohtuu hyvin vatsa sen kesti. En tiiä miten kävis, jos viikon ajan vetelis "hötteineen" kaikkineen ;) Mulla ei ole mitään tehosupervitamixiblenderiä vaan tuollanen suht tehokas KitchenAid ja ainaki sillä jäi pikkusen sellaista "höttöä" mukaan. Minusta se puolestaan oli ihan kiva juoda, kun oli hieman tuhdimman olosta, mutta tosiaan paljon käytettynä herkimmät vatsat ei välttämättä kestä.

    Mulla on semmonen normi mehupuristin ja oon miettiny, että vasiten testais onnistuisko sillä näitä oraita puristaa. Onkohan kellään kokemusta tästä? Vai tarviiko vakituisen oraspuristimen?

    VastaaPoista