keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Reissua pukkaa...


Voi rakkaat blogini seuraajat! Te uskolliset murmelit, jotka pysytte siellä vaikka blokkausvälit on nykyään tuuuhottoman pitkiä. En mie ole teitä unohtanu ja voi kun asiaa olisi niin paljon... Nyt on vain ollu pakko laittaa aikataulutusta tärkeysjärjestykseen, kun se on ollu hieman kortilla ja bloki on valitettavasti jäänyt sinne hännille. Mutta elkööt lannistuko! Täällä ollaan ja kaikelle tärkeälle löytyy kyllä aikansa ja paikkansa...

Nyt on hommia pitäny pakertaa hieman varastoon, koska olen lähdössä reilun kahden viikon reissuun. Matkakohteena on Honkong, jonka jälkeen etappina Suzhou. Eli isoveikkaa ja hänen perhettään mennään Kiinaan jälleen katsastamaan ja ihmettelemään maata uhkaavaa ekokatasrofia. Tällä kertaa kuitenkin matkan tarkoituksena on myös liiketoimelliset hommelit, jos asian näin hienosti ilmaisisi. Jännää puuhaa ja toivottavasti saisin kertoa näistä, ehkä hieman hurjistakin suunnitelmista, joskus teillekkin. Elämme jännittäviä aikoja...
Vanhaa kaupunkia viimereissulta.
Eräs asia on minua huvittanu (ainakin vielä) matkaan lähdössä. Nimittäin, kaikki varmaankin on lukenut Kiinan ilmansaastetilanteesta, joka on ollu tänä talvena ihan ennätysluokkaansa. Eipä siis yllätys, että joku veljenkin perheestä on alkanut oireilemaan ja se on ollut Susanna, perheen äiti siis. Hänelle on kevään aikana ilmaantunut monia eri oireita, joita varmaankin voi allergia ja astmaoireisiin vertailla. Välillä on ollu päiviä, että hänen on vain pitäny keskittyä hengittämiseen ja sekin on tuntunu työnteolta. Sussu kirjoitti blokissaan, että Kiina on tehnyt heistä "virherpiipertäjiä" ja olinkin positiivisesti yllättyny, kun hän ilmotti mulle että " tuo mitä vaan rohtoja tai yrttejä mukanas. Olen valmis kokeileen mitä vaan!!!" No eihän tällaselle hulluhkolle "kansanparantajan perilliselle" tarvi muuta sitten sanoakkaan, kun hihat alkaa jo heilumaan. Tässä sitten olen tehnyt Sussulle hoitosuunnitelmaa, johon kuuluu yrttejä, mehiläistuotteita ja akupunktiota. Se hauska osuus tässä asiassa on ajatus siitä, että jäänköhän tullissa näiden "vihreiden pussien" kanssa syynniin. No nyt ajatus naurattaa vaan tuskinpa todellisuudessa naurattais. Saas nähdä miten käy...Tästä "hoitokeilusta" lupaan siis kirjoitella myöhemmin.

Selailin edellisen Kiinan reissun blokkauksia läpi ja huomasin, että mulla on jostain syystä jääny julkaisematta muutama tärkeä blokkaus!? Muistan, että kevät ja kasvihommat puski päälle, joten siinnäköhän lieneen syy? Koitanpas saada siis nämäkin kirjoitukset valmiiksi, koska siellä on mm. eräs todella mielenkiintonen yritysvierailu (en käsitä, miten olen unohtanu julkaista tuon kirjtuksen!?).

Tällaista siis puuhailee Kansanparantajan perillinen, joka suuntaa taas tutkimaan vieraita kansoja ja perinteitä. Ollaan siis kuulolla!

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa reissua! Maltan tuskin odottaa reissubloggauksia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon =D Bloggaukset Kiinassa on hieman haasteelliset, kun bloggeriin ei pääse kuin erikoisyhteyksien kanssa, mutta eiköhän sitä jotain kerkiä bloggaileen ja ainaki sitten reissun jälkeen ;)

    VastaaPoista