tiistai 6. maaliskuuta 2012

Yksinkertainen on monesti paras

Onko teillä ollu joskus vaikeuksia syötää lapsillenne salaatteja tai muuta terveellistä ruokaa? Kieltämättä itsekkin välillä raaputtelen ajatusnystyröitä, että miten saisin ipanoille tungettua vihreitä lautaselle. Jokin aika sitten raapustelin jos jonkinlaisia salaattiluomuksia, kunnes kerran kiireessä  tein seuraavanlaisen kattauksen...


Tän kulhon vierellä oli toinen kulho, mistä löyty kurkkua ja tomaattia isoina paloina. Yllättäen kulhot tyhjenivät ruokailun aikana kokonaan. Nuoremmalle nirsokkeelle upposi salaatinlehtikin, kun sen sai pipertää niin kuin pupujussi. Tällä tyylillä saa tehtyä pöytään nopsasti kiireenki keskellä kattavat vihreät ja vihannes tarjoilut.Meillä ainakin menekki on todellakin parempaa näin.

Lapsilla on aika herkkä makuaisti, eivätkä he ole tottuneet syömään monien makujen sekamelskaa. Sen takia varmaankin tällainen yksinkertaistettu sallaatti tekee kauppaansa. Myös se tuntuma minkä lapsi saa ruokaan, kun sen saa näperrellä sormin, antaa ruokailulle ihan erillaista intoa. Kieltämättä tykkään itekki mieluummin puputtaa salaatinlehteä kokonaisena, kuin pilkottuna salaattina haarukalla. Sitten vielä hieman mielikuvitusta ja tarinaa mukaan pupuperheen ruokapöytään, niin kyllä alkaa pikkuväkeenki uppoamaan!

Iina on meillä aika kaikki ruokainen, mutta varsinki Pekan (nuoremman) kanssa saa välillä päivitellä, että pyhällä hengelläkö poika elää. Varsinki Pekan kans on huomattu, että yksinkertainen on parasta. Sovellamme samaa taktiikkaa marjojen kanssa. Nostan marjat sulamaan keskelle pöytää ja kummasti tässä sulamisvaiheessa ne menee kaupan kaikkein parhaiten. Rahkana tai muuna lopputuotteena, minkä sitten olenkaan loihtinu, ei marjojen suosio olekkaan enään korkealla. Eli joko minun kokkaustaidoissa on vikaa, tai sitten tämä yksinkertaisuus vaan miellyttää lasten makuhermoja. Olen päätelly, että viimeinen vaihtoehto täytyy olla se oikea, he he!

Eli, jos teillä siellä asuu pikku nirsokkeita, niin suosittelen kokeileen jotain uutta ja yksinkertaista. Itsekki pääsee paljon helpommalla, kun ei tarvi loihtia hienoja salaatteja tai jälkkäreitä. Ainaki meillä toimii, joten kannattaa ehkä kokeilla!

2 kommenttia:

  1. Meilläkin uppoaa neitiin salaatit yms parhaiten, jos ei oo valmiiksi sekoitettu, vaan erillisinä kasoina lautasella ja saa ite valita mitä milloinkin suuhun nappaa :) Ja samat kasvikset ei sit välttämättä kypsennettyinä maistu ollenkaan.

    VastaaPoista
  2. Piia; Juurikin noin =) Uskon, että tämä taitaa olla aika yleistä. Me vanhemmat vaan tahdotaan monesti ajatella asioita liian monimutkaisesti. Yksinkertaistaminen kannattaa =) Varmaan myös se mielikuva, että lapsi saa ite päättää mitä kasviksia/salaatteja haluaa lautaselleen ottaa, on lapselle paljon mieluisampaa kuin tuputtaminen.
    Meilläki muuten menee esim. porkkana raakana, vaan ei kypsennettynä =)

    VastaaPoista