lauantai 17. maaliskuuta 2012

Vesalan luomu- ja lähiruokakauppa avajaiset

Eilen avattiin Rovaniemelle kultaakin kalliinpi uusi myymälä! Tätä me monet ollaan odotettu jo kuin kuuta nousevaa ja vihdoin eräs rohkea näkee tulevaisuuden luomun osalta niin valoisaksi, että uskaltaa ryhtyä toimiin. Kysehän on tietysti Vesalan luomu- ja lähiruokakaupasta, jonka avajaisia eilen siis vietettiin. Tietty itsellänikin piti pistäytyä paikan päällä.


Porukkaa oli t o d e l l a paljon, mikä oli oikein ilahduttavaa nähdä. Väkeä löytyin vanhoista mummoista ja papparaisista, nuoriin opiskelijoihin ja äiteihin lapsineen. Eli kaikenlaista väkeä näkyi pyörivän liikkeessä, sinä aikana kun itsekkin sielä fiilistelin. Paikalla oli tarjoiluja mm. luomusuklaata, väinönputkijuomaa (mikä oli niin superherkullista, että pullot oli jo loppuunmyyty), vuohenmaitoleipäjuustoa (täydellistä, nam!), luomu pullaa jne... Porukka oli todella hyvän tuulista siitäkin huolimatta, että kassajonot meinasivat venyä kassajärjestelmän alkutakkuilun takia. Kaikki kuitenki tuntui ymmärtävän tällaiset pienet alkukommellukset ja kukaan ei tuntunut olevan kiireellä paikassa käymässä. Mitä siinnä jutustelin ihmisten kanssa, niin näitä avajaisia oltiin todellakin jo odotettu. Nyt sitten hieman kuvasaldoa paikasta ja tuotevalikoimaa...Ylläoleva kylmäkaappi oli varmaankin yksi ihanimmista asioista, mitä kaupassa oli. Todella laaja valikoima tuoreruokaa ja l u o m u n a!!! Tähän asti on pitäny juosta kaupasta toiseen, jos on halunnu ostaa salaatit ja hedelmät luomuna. Yhdestä kaupasta löytyy yhtä ja toisesta toista. Nyt ne olis sitten sievästi tuossa samassa kaapissa. Tykkään!


Näiden liinojen alta paljastui luomu taateleita, rusinoita, viikunoita, luumuja ja ja ja... Mie en muuten ole Rollosta löytäny luomu luumuja vielä mistään, mutta nytpä löytyy!Kuivahyllyissä oli myös ihan kivasti tavaraa ja tuotevalikoima päivittyy koko ajan. Paljon on vielä tuotteita tuloillaan ja kauppias toivoiki, että toiveita esitettäisiin. Nyt siis kaikki jotka jurputatta, ettei Rovaniemltä saa sitä tai tätä, toiveita kehiin. Vesalassa on nimittäin sellainen kauppias, joka taatusti kuuntelee myös asiakkaita. Pienen paikan etu nääs...

Tätä pitää joskus ite koklata!


Lappilaiset ja paikalliset tuotteet oli myös kivasti edustettuna. Kaikki ei välttämättä ole luomu merkillä merkittyä, mutta veikkaan, että monikin on paljon parempaa kun vastaavat markettikamat. Käsityöllä, lapin raaka-aineista tehtyjä, lisäaineettomia tuotteita ei kyllä voi edes verrata marketin tavaraan, joten sepä siitä.


"Luokittelemattomia maatiaiskananmunia". Nää on ehdottomasti yksi  parhaista asioista kaupassa! Voin suositella lämpimästi, nimittäin makuero on todella iso kaupan muniin verrattuna. Mehän haetaan omat munat naapurista, mistä olen joskus blogannukki. Olisin halunnu tietää hieman enemmän munien alkuperästä, mutta koska väkeä oli niin paljon, niin en viitsinyt kaikkea alkaa kyselemään. Pakko kuitenki hieman rauhallisemmalla hetkellä käydä kyseleen enemmän. Kovasti nääs kiinnostaa meikäläistä, utelias kun luonteeltani olen, hi hi.


Löytyi Vesalasta paljon muutakin tuttua, mistä olen kirjoitellu täälläkin. Niistä esim yllä olevat Jussin korput, mitkä on super hyvää, luomua ja lähiruokaa. Kaikki kriteerit täyttyy siis. Mie tykkään!


Suomalainen Lähihunaja on muuten aika fiksu keksintö, nimittäin Hunajayhtymä tarjoaa tuottajille, jotka pakkaavat ja myyvät tuotteensa itse, markkinointituotevalikoiman. Näin ollen pieni yritys saa tukea isommalta markkinoinnissa, pakkausmateriaaleissa ja homma toimii paremmin. Voit käydä etsimässä oman alueen hunajatuottajan heidän kotisivujensa hakuosiosta.

Rovaniemeläistä Choco Delin käsintehtyä suklaata <3


Myös ylläolevasta kaaliporkkanajuomasta olen blogannut aiemminki. Jos en ihan väärin nyt muista, niin hinta 3,48€ taitaa tällä erää olla halvin, mitä olen tuotteesta nähny perittävän. Tehokas vatsan ja suoliston kuntoa tehostava juoma.

Lihanhimoisillekkin löytyy tavaraa.
Sisustuksessa oli myös käytetty mielikuvitusta ja kierrätysmateriaaleja tottakai. Ihanaa tällainen luovuus, vai mitä.


Tuotehyllyn voi tehdä näinki!

Vanhat tavarat <3 <3 <3Jos haluaa kokkaisvinkkejä, niin kassanläheltä löytyy keittokirjoja ideoiden saamiseen.
Olin oikein tyytyväinen näkemääni. Tuotevalikoima oli nyt jo kiva ja se tulee tosiaan laajenemaan koko ajan. Nyt on vain meistä kuluttajista kiinni, että miten kauppa tulevaisuudessa menestyy. Ihmisillä on tapana valittaa, kun jotain palvelua ei omalta kylältä löydy, mutta sitten kun sellanen saadaan, niin kukaan ei kuitenkaan sitä sitten käytä. Kun me ollaan jo pidempään ruinattu Rollon luomuvalinnasta ja luomukaupan puuttumisesta, nyt kun sellanen on saatu niin muistetaanpas sitä käyttääkki!

Onnea ja menestystä Vesalan kaupalle!!!

5 kommenttia:

 1. Pikaisella Rovaniemen reissulla ehdin piipahtaa tuossa uudessa kaupassa. Tuore maali vielä tuoksui... Täytyy sanoa, että tuoretuotevalikoima oli yllättän laaja! Toivon kovasti asiakkaita ja menestystä kaupalle ja varmasti käyn ostoksilla kun siellä päin olen liikenteessä. Luomu on nyt kovasti nousussa, jippii!

  VastaaPoista
 2. Mieki olin tuorevalikoiman laajuudesta varsinki yllättyny =) Ehkäpä juuri näiden tuoretuotteiden panostus on se oikea suunta, koska niitä on hankala Rovaniemellä muualta saada. Ainakaan samasta paikkaa, niin ku blogikirjotuksessaki mainitsin. Luomu on tosiaan nousussa, mikä on ehdottomasti oikea suuntaus! Jippiii, tosisesti! =D

  VastaaPoista
 3. Mahtava juttu! Tätä on odotettuja miekin pääsen ehkä huomenissa käymään kaupassa!

  VastaaPoista
 4. nuo kananmunat on mun uus rakkaus! tykkään paljon keitetyistä munista mutta se kaupan munissa keltuainen on inhottava koska on niin kuiva ja "jauhomainen". nämä olivat rakenteeltaan aivan täydellisiä pehmeän rakenteen takia!

  ps. munat tulevat Rautiosaaresta :)

  VastaaPoista
 5. Maasi; hyvä hyvä =D

  Milla; kiitos tiedosta munien alkuperästä =) Kiva kuulla, että niinkin läheltä tulee. Meillähän ipanat ei syö kaupan munista keltuaisia, mutta näistä naapurin mattiaiskanan munista keltuaisetki kelpaa. Niin ja kuori on todella kova verrattuna kaupan muniin. Minusta maukua ei voi mitenkään verrata keskenään! Maatiaiskanan munat hakkaa 10-0 kaupanmunat! =)

  VastaaPoista