maanantai 21. toukokuuta 2012

Pikku Tiitiset

Launataina käytiin hakemassa Tyrnäväläisiä maatiaiskanan poikasia 20 kappaletta. Viikonloppu sitten meniki tipuja ihmetellessä ja kanalaa rakentaessa. Täytyy sanoa, että nyt on tuli ja virtaava vesi saanut kovan kilpailijan, nimittäin tipusten touhuja tuijottelis vaikka tuntitolkulla. Tipuset on vielä niin pieniä, että niiden sukupuolen arvioiminen on mahdotonta. Jännällä siis odotellaan, että kuinka monta kukkoa ja kuinka monta kanaa, meidän laumaan päätyykään. Sen kuiten tiiän, että rakkaus näitä siivekkäitä kohtaan on syntyny koko perheellä. Sanalla sanoen, meistä on tullu kanahulluja!!!

Tipuset haettiin Rautiosaaresta, missä Haukipuron perhe harrastaa pienimuotoista kanankasvatusta. Huomaa kyllä, että tämäkin harrastus vie mennessään, sen verran innoissaan Haukipurot kertoivat omista kasvateistaan. Hyviä vinkkejä saatiin ja innostusta roppakaupalla.

Kukko ja komiat kannukset.

Haukipurojen kanalaumaa.

Sieltä niitä tipuja kohta tulee...

Myös hanhen munia oli haudonnassa.

Kukkuu! Onko ketään kotona?
Tiput on haudottu yllä näkyvissä hautomakoneissa. Hautominen onkin aikamoista puuhaa, joten intoa ja tietämyystä hommaan on pakko olla. Pitäähän siinnä itseasiassa olla kanaemona kanaemon paikalla, joten asiaan ei voi suhtautua löysämielisesti, hi hi!

Olen kuvaillu tipusia, mutta jotenki ihana tipumainen tunnelma ei kuvista niin välity. Päätin siis kuvata videon, jossa kuuluu myös pienten ääntelyäki. Olkaapas hyvä!

(Edit: videon alkuun on tullut pieni ajatusvirhe, eli tipuset on muutamien päivien ikäsiä =D )Kanala päätettiin sittenki (lasten hartaasta toiveesta ja omastaniki, hihi) rakentaa tuohon kotitalon autotalliin. Ensin kun oli tarkoitus viedä kanaset "emotilalle". Tässä ne kuitenki on koko ajan omien silmien alla ja ihasteltavana. Kuvia kanalaprojektista...


Autotallin romut sai lähteä...


 Miehet pääsi hommiin ja melko valmista tuliki jo yhdessä päivässä. Pientä pintafiilausta ja sisustusta vielä, niin Tiitiset pääsee uuteen kotiin.

Iina ja Helmi <3 Inkun lemppari, niin kuin näkee =)Yllä pikku Piiperöinen ensimmäisenä päivänä. Kovin se oli surkea ja pikkuruinen. Toivottavasti Piiperöiselle kuitenkin käy vielä hyvin...

Luonnollisesti kanamaista kommentointia lisää luvassa säännöllisin väliajoin!!!

7 kommenttia:

 1. Voi kun ovat suloisia :) Melkein poltin makaroonit pohjaan kun jäin kattelemaan videota piiperöistä. Hauskoja nimiä oli tipusilla eteenkin se kana nimeltä Arska :D

  VastaaPoista
 2. Hih, söpöläisiä ovat kyllä! saas nähdä mitä mie vielä poltan pohjaan noiden kanssa ;)Lapset sai keksiä tipuille nimet, joten aika hassujahan niistä sitten tuli (ja nimiehdotuksia, mitä ei äiti sitten syystä tai toisesta hyväksyny).

  VastaaPoista
 3. Tulukaahan kattomaan tiitisiä, nyt ko ne vielä on pieniä. Pyrstösulat kasvaa jo =D

  VastaaPoista
 4. Samasta paikasta ovat meidänkin tiput, mutta sunnuntaina haettiin. Ovat vieneet meidänkin sydämen. :)

  VastaaPoista
 5. Maalaissydän; kävinki kattoon sinun blogia. Todella mielenkiintoinen ja innolla oottelen lisää postauksia =) Teillä olikin hieman pitempi matka poikasten haulle. Mukava seurata teidänki tipusten kehittymistä vaikka he taisivat olla seuraavaa kuoriutumiserää =)

  VastaaPoista
 6. Niin ja videossa on tullu pikku huolimattomuusvirhe! Tipuliinit on muutaman päivän ikäsiä tuossa filmillä =D Hups!

  VastaaPoista