keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Lasinen säilytysastia

Iiiiiiiinhoan muovia!!! Mulla on ollut, varmaankin perintönä äitiltä, aina jokin sisäinen inho muoviastioita kohtaan. Äitini tapaan olen suosinut paljon teräs- ja lasiastioita, niin kulhojen, kuppien kuin muidenkin kipposten kohdalla. Kauhoina ja kapustoina me käytetään pääsääntösesti puisia vemputtimia. Yksi iso ongelma on kuitenkin ollut säilytys astiat. Siis sellaset, mihin voi laittaa esimerkiksi päivän jämäruuat jääkaappiin. Lasi- ja teräskipot kuin usein on kannettomia ja kamala elmukelmulla räpeltäminen ei oikein ole meikäläisen hommaa. Ja jos kannettomana tai huonolla sellaisella säilön jääkaapissa jotain, niin senhän tietää miten siinnä käy...
Yhdellä Prisman reissulla bongasin suureksi ilokseni nämä...Lasiastioita kannella! Merkki on Luminarc ja ensigoogletuksella merkkiä pitäisi löytyä aika monesta isosta kaupasta.
Kaikkein parasta näissä rasioissa (mitä meiltä löytyy jo aikasta monta) on niiden kannet. Monissa lasimalleissa, mitä tähän asti olen bongannu, kannet on olleet aika yksinkertaisia ja ei niin "pitäviä". Näissä purkeissa on todella tiiviit kannet, mitkä kestää liikuttelua ja kallisteluja. Lisäksi kannessa on tiivistenauha, mikä takaa täydellisen ilmatiiviin säilytyksen.Kannet suljetaan jokaiselta sivulta yllä näkyvällä "lipareella". Klik, klik vaan ja purkki on tiiviisti suljettu. Purnukoiden lasi on tukevaa ja paksun oloista. Luulis siis kestävän käytössä. Lisäksi tuoteinfolapussa on luvattu purkin kestävän myös pakastusta, tiskikonetta ja lämmittämistä. Hyvästi siis ällöttävät vanhat muovihöklöttimet!!!

Yksi ihana asia on myös se, että voit nostaa nämä purkit suoraan ruokapöytään, koska ne ovat silmäänkin kauniin näköiset ja tarjoilussa kätevät. Toisin on muovihirvityksien laita, jotka tahtovat vielä käytössä ajan mittaan tummua ja naarmuuntua ihan räävittömän näköseksi, puhumattakaan sitten niistä ftalaateista sun muista muovien kemikaaleista.

Me koklattiin heti jouluna isoa astiaa lohensäilytykseen ja kappas vain. Lohi säilyi todella tuoreena pitkän aikaa. Kiitos tiiviin kannen. Ja jouluna, ei ollu muuta kuin nostaa kuppi pöydälle ja syömään!

4 kommenttia:

 1. Mulla on kans ollut jo pitkään käytössä samanlainen eväsrasia ja oon ollut tosi tyytyväinen. Kansi on todellakin pitävä ja nestekään ei ole tullut yli vaikka purkki kulkee repussa kallellaan. Kolhuja purkki on saanut vaikka kuinka paljon, eikä lasiin ole tullut naarmuakaan. Kiva tietää että niitä saa edelleen prismoista, sillä kävin jossain vaiheessa etsimässä niitä lisää, mutta en löytänyt.

  VastaaPoista
 2. Maija, onpas kiva kuulla, että purnukat on ollu noinkin kestäviä käytössä. Mulle ei ollu tullu mieleenkään käyttää niitä eväsrasioina! =D Lasihan on kyllä aika paksua, että saattais jopa kestää lasten mukana =)

  VastaaPoista
 3. Käytä vain lasiastioita, saat varmemmin lapsenlapsia. Muovien ftalaatit heikentää hedelmällisyyttä.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, juurikin näin! Kun suosii lasia, niin jälkipolvet kiittää ;) Meidän valinnoilla on vaikutusta vielä seitsemän sukupolven päähän. Siinnä hieman mietittävää...

  VastaaPoista