keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Pakuri ja mustikka

Mikä yhdistää näitä kahta? No totta kai se, että toinen on valittu vuoden rohdoskasviksi ja toinen vuoden marjaksi!

On varmasti osaltaan "pakurikääpävillityksen" ansiota, että nuoret aikuisen on entistä enemmän kiinostuneita oman alueemme kasveista ja yrteistä. Paljon on vielä matkaa siihen, että olisimme samalla tasolla muun euroopan kanssa lainsäädännön kohdalla. Esimerkiksi saksassa, mikä on lähes luontaistuotteiden Mekka, rohdostuotteet ovat ihan arkipäivää apteekeissa ja niitä myydään sulassa sovussa muiden lääkkeiden kera.

Mielenkiinnolla seuraan pakurikäävän viljelyä testaavan hankkeen edistymistä. Pakurista kun ois vaikka minkälaiseksi vientituotteksi. Linkin takaa löydät Henri Vanhasen pienen esityksen aiheesta.

Vuoden rohdoskasvin valitsee Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto

Kuva Arktiset aromit

No entäpäs sitten mustikka! Marjoista henkilökohtasesti ehdoton suosikkini. Voi mustikka mustikka, meidän oma kultainen aarre. Suurin osa kerätystä mustikastamme viedään ulkomaille jalostamattomana, missä siitä sitten tehdään esimerkiksi kapseleita ja myydään suurella voitolla. Missäs on meidän oma jalostusketjumme? Noh, itse syön mustikan mieluummin mustikkana, mutta toki siitä soisi jollekkin suomalaiselle yritykselle myös hittituotteen. Siihen nimittäin mustikastakin ois!

Vuoden marjan valitsee Arktiset Aromit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti