perjantai 25. tammikuuta 2013

Vinkki hiusmuotoilutuotteiden vähentämiseen

Kerron teille todella simppeli ja yksinkertaisen keinon vähentää hiusmuotoilutuotteiden kemikaalikuormaa ja käyttöä ylipäätänsä. Äärettömän iso salaisuus...

...nimittäin HYVÄ LEIKKAUS!
 
 
Tämä on sellainen asia, minkä monet unohtavat, vaikkakin keino on todella yksinkertainen. Valitse siis kampaajasi niin, että hän osaa leikata sulle luomuksen, mikä on helppo laitta. Tai mikä parasta, ei tarvitse laittaa ollenkaan!!!
 
Mun uus tukka...
Monestikkin kampaajat tykkää väännellä luomuksia, mitä saa föönata ja taivutella. Tällaiset kampaukset kuitenkin tarvii aina tuekseen muotoilutuotteita. Ainakin ohuelle hentotukkaiselle immeiselle kuten minä, on kovin vaikeaa löytää luonnonkosmetiikan parista kunnollisia tököttejä, jotka pitäis tukan kuosissa (tarvitsee aika jämäkkää pitoa) mutta silti tekemättä sitä rasvaiseksi tai liian raskaaksi. Ite olen siis ratkaissu pulman pitämällä yllä hyvää leikkausta, mikä laskeutuu niin, ettei yletöntä hiustenlaittoa tarvita. Ja kun minun pääni on sellainen, ettei pitkä tukka siinnä viihdy, niin vaihtoehtona on sitten ihan lyhyt tukka.
 
Voit ilmaista ihan reilusti kampaajallesi mielipiteen, että haluat leikkauksen, mitä ei tarvitsisi laitta. Vaihtoehtojahan on vaikka kuinka, eikä kaikkien tarvitse olla tällaisia "poikatukkia" niin kuin mulla. Ekokampaajat käsittääkseni ihan erikseen koulutetaan tällaisia leikkauksia varten, koska heidän ajatusmaailmaan myös kuuluu mahdollisimman vähäinen muotoilutuotteiden käyttö.
 
 
Mie olen maailman laiskin hiustenlaittaja muutoinkin, joten tällainen "kynitty malli" on ihan meikäläistä parhaimmillaan. Kokemuksesta voin kuitenkin sanoa, että sellaisia kampaajia, jotka oikeasti leikkaa hiukseni näinkin lyhyeksi, ei ole monia. Onneksi olen yhden sellaisen löytäny Sasan porukoista... Takaa mulla ei valitettavasti ole kuvia, mutta voin sanoa, että leikkaus on kuin miehillä konsanaan. Paljasta niskaa... Inhoan muutenkin talvella, kun käytän kaulahuiveja koko ajan, niin "takatukka" on aina pystössä huivin ansiosta ja törröttää rumasti joka suuntaan. Nytpäs  ei ole sitä ongelmaa lain!
 
Elikkäs, seuraavalla kerralla kun mietit uutta hiusmallia, niin ajattelehan ihmeessä myös tältä kantilta asioita. Teet palveluksen itsellesi ja myös lompakollesi.
Terkuin kynitty Perillinen!
 
ps. Jos teillä on oikeesti toimivia luonnonkosmetiikan muotoilutuotteita, niin heittäkäähän ihmeessä vinkkiä kommenttiboksiin. Tarkoitus ois päästä Tigin kemppalakasta (jota käytän spessutilanteissa) lopullisesti joskus eroon...

5 kommenttia:

 1. Toinen vaihtoehto on antaa tukan kasvaa valtoimenaan. Ainankin näin luonnonkiharaisella se on paljon parempi vaihtoehto. Kun joskus pidin tukkaa lyhyempänä sai sitä jatkuvasti olla laittamassa. Latvoja on toki pakko käydä välillä saksimassa, ettei näytä ihan luudalta. Mutta kunnon aineilla latvojen haaroittumista voi kuiten välttää. Itse olen hyväksi havainnut mm. Lakshmin Aragan-öljyn, jota Rovaniemellä saa ainakin Natural Beautystä. PS. Sulle toi leikkaus sopii kuin porkkana lumiukon nenäksi eli hyvin!

  VastaaPoista
 2. Olisiko Marja Entrichin hiusgeelistä iloa:

  http://www.marjaentrich.fi/sumuCMS/sivu/tuotetiedot/tuote_id/288  VastaaPoista
 3. TuijaK; olenki salaa kadehtinu aina kaikkia ihmisiä, joilla hiukset kasvaa pitkäksi ja näyttää vielä muultaki kuin rotan hännältä. Ja erillaisilla ponnareilla saa äkkiä hyvännäkösiä skarppeja kampauksia, ilman minkäänlaisia tököttejä. Pitkä tukka on varmaankin kaikista helpoin ja tarvii vähiten kampaajakäyntejä (sanon näin lyhyt tukkaisen immeisen näkökulmasta ;) ).

  Rita; kiitti vinkistä =) En yleensä kovin käyttele geelejä, vaan enemmän hiusvahoja ja lakkaa, mutta pitääpäs tutustua tuotteeseen. Tarkotus ois tosiaan löytää KUNNON luonnonkosmetiikan hiustökötit (en ole vielä onnistunu) =)

  VastaaPoista
 4. Sokeri- tai suolavesi muotoilee ja tukee hiuksia. Voi sekoittaa itse, on myös myynnissä, niissä kuitenkin lisäaineita.
  Ihmisten pitäisi käyttää vain tuotteita joita voi maistaa, osa kuitenkin imeytyy ihon läpi.

  Nim. sokeria hiuksissa

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, olen ite kokenu sokerin hieman hankalaksi tai sitten en vain ole osannu liuosta oikeessa suhteessa tehä =)
  Yhdyn kyllä tuohon väittämään, että kaikki mitä iholleen pistää, pitäisi olla sellaista mitä voisi myös suuhunsakkin laittaa =D

  VastaaPoista