torstai 13. tammikuuta 2011

Flunssan parantelua

"Suutarin lapsella ei ole kenkiä".
Olen varmaankin kyllästymiseen asti tuputellut lapsille marjoja, väinönputkea, sinkkiä, D-vitamiinia ja kalanmaksaöljyä. Ilmeisesti olen unohtanut itseni ja niinhän siinnä kävi, että flunssahan se tupsahti. Nyt sitten kehkoissa tuntuu, kuin siellä uiskentelisi yksi iso meduusa (tai sitten monta pientä). Toisaalta, nyt kun ei viitsi lähteä kovin ulkosalle hillumaan, on hyvää aikaa saada esim. kirjanpito kuntoon. Kuinkas se tahtoo ollakkin, että kirjanpito asiat tehdään aina vasta siinnä "viimetipassa".

Hieman myöhässä, olen naukkaillu kaikkea noita yllä mainitsemiani yleiskuntoon ja flunssaan mainitsemia asioita. Lisäksi on kurkusta alas mennyt ruusujuuri uutosta ja ihanaakin ihanampaa YogiTeen Sweet Chiliä. Mielestäni kyseinen tee on mitä ihanin flunssassa, kun ei meinaa maistaa mistään mitään.

Huomatkaa muuten todella kätevä termosmukini. Ei hetkessä pääse tee jäähtymään. Mukiin kuuluu myös kansi ja materiaali on taatusti lämmön kestävää terästä. Eipähän liukene mitään bisfenoleita minun teehen.

Väinönputkenjuuri on eräs ihan huippu yrtti flunssassa. Se on todella antibakteerinen ja vahvistaa yleistilaa. Ihan kokonaisena juurena sitä voi käyttää mm. desinfioimaan kurkkua ja lievittämään tulehdusta ja kipua. Juurta voi pureskella suussa "purkan" tavoin. Todella tehokas ja toimii. Makukin on sen mukainen.
Mitäs kikkoja muut käyttää flunssaan?

Nyt laitan villasukat jalkaan ja otan teekuppin kätöseen. Sympatiaa kerjäilen sitten koirulilta, jolta sitä varmasti saankin.

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Rovaniemellä YogiTea-valikoimat ei tosiaan taida olla kovin kehuttavat. Luontaistuotekauppojen lisäksi voi löytyä myös Rinteenkulman K-Supermarketista. Tai sitten Sweet Chiliä ja muita laatuja voi tilata esimerkiksi täältä:

  https://www.hyvinvoinnin.fi/ryhma/1278/YogiTea

  VastaaPoista
 2. Joo, itsekkin olen joutunut metsästämään noita Yogi Tean tuotteita välillä kissojen ja koirien kanssa. Varsinki tuo Sweet Chili puuttuu monien valikoimasta. Taisinpa itsekki ostaa omani Rinteenkulman K-kaupasta.
  Ilokseni huomasin viimeksi, kun kävin Mandragorassa (kahvi- ja teekauppa Rovakadun loppupäässä), että sinne oli tullut todella hyvä valikoima kyseiseltä merkiltä. Taisipa siellä olla myös Sweet Chiliäkin. Kannattaa käydä katsomassa varsinkin jos et ole ennen käyny. Kaupan tuoksumaailma jo sisään astuessa on huumaava =)

  VastaaPoista
 3. Tuota Sweet Chili-teetä pitänee ostaa jo upean paketin vuoksi!

  VastaaPoista
 4. On hyvää, kannattaa kokeilla!
  Sweet Chiliä bongasin muuten Luontaistuote Mariastakin viime viikolla. LT Maria löytyy Rinteenkulmasta Rovaniemellä.

  VastaaPoista