lauantai 15. tammikuuta 2011

Hiusväri raivoa

Voihan turhuus, kuinka pisti vihaksi jälleen nuo hiusväri asiat. Miten näinkin edistyneessä yhteiskunnassa, annetaan kosmeettisissa tuotteissa olla vaikka minkälaista mömmöä!

Tunnetilamme Akun kanssa ovat täsmälleen samanlaiset!


Tämän kertainen ärsytykseni laukesi, kun puhuin tässä vanhan ystäväni kanssa, joka on ammatiltaan parturi-kampaaja. Hän oli tehnyt seuraavanlaisen huomion; sen jälkeen kun Suomi liittyi EU:hun ja hiusvärien PPD eli parafenyleenidiamiini kielto kumottiin, on allergisoituneiden asiakkaiden määrä kasvanut räjähdysmäisesti. Hän sanoi, että kampaajan ammatti alkaa eettisestikkin olemaan jo vaakalaudalla, kun tietää mitä myrkkyjä asiakkaisiinsa pistää. Kumma kyllä, omasta altistumisesta hän ei puhunut sanaakaan, vaikka senkihän pitäisi olla aikamoinen huolestumisen aihe.

Itsehän olen tämän asian kokenut kantapään kautta ja omakin herkistyminen väriaineisiin tapahtui EU:n kieltokumoamisen jälkeen. Asiasta olen kirjottanut aikaisemminkin. Tokihan hiusvärit sisältävät paljon muitakin kemikaaleja, mutta raivostuttaa se, että jo aikaisemmin vaaralliseksi ja herkistäväksi todetun aineen annetaan päästä takaisin markkinoille. Kuinka typerää!

Lopetin omien hiusteni värjäyksen yli vuosi sitten. Tässä kuva siitä, minkävärinen kuontaloni tällä hetkellä on. Niin, ja maantienharmaan eri sävythän ovat tällä hetkellä muotia ;)


Olen itseasiassa harkinnut kasviväreillä värjäämistä, mutta kun olen täysin ummikko niiden suhteen. Henna olisi ehkä helppo laittaa kotonakin, vaan ei nuo lämpimänsävyt ole oikein minun juttuni. Ehkä seuraavalla kerralla, kun käyn etelä Suomessa päin, varaan ajan johonkin ekokampaamoon. Täällä Rovaniemellä kun ei sellaista valitettavasti vieläkään ole.

4 kommenttia:

 1. Jyväskylässä on ekokampaamo Korento jossa sikäläiset ystäväni käyvät ja tykkäävät kovasti!

  VastaaPoista
 2. Voi, oliskohan tässä Jyväskylässä käyntiä... Pitääpä piettää mielessä, kiitoksia Maasi =)

  VastaaPoista
 3. Hieman lähempää eli Oulusta löytyy ekokampaamo Vihreä Huone: http://www.vihreahuone.fi/. Itse en ole vielä testannut, mutta nettisivujen perusteella vaikuttaa ihan kelvolliselta paikalta!

  VastaaPoista
 4. Oulussa niinkin tulee käytyä useammin. Olen kyllä vakaasti päättänyt kokeilla Ekokampaamoa, kun vaan sellaiselle paikkakunnalle pääsen, mistä semmoisen löydän. Voinpas sitten vaikka blogata kokemuksesta =)

  VastaaPoista