torstai 21. heinäkuuta 2011

Luonnollinen hyttysmyrkky

Hyttynen, itikka, sääski, inni... rakkaalla lapsella monta nimeä. No kovin rakkaalta nuo inisiät ei tänään tuntunu, kun mummon kanssa menimme yrttimetsään ja bongailimme mahdollisia mustikkapaikkoja. Jos yhtä asiaa inhoan Lapin kesässä, niin se on sääsket, mäkärät ja kaikki ötökät mitkä verta minusta yrittää imeä. Onneksi nyt on ollu todella vähän näitä "ystäviä". Kuitenkin tänään ilma oli sellainen, että metsässä kavereita sitten riitti.

Kaupan kemikaalikarkoitteet ovat aivan kamalaa tavaraa. En missään tapauksessa suosittelisi niitä kenellekkään missään tilanteessa. Kauhealta tuntuu, että näitä käytetään pienille lapsillekki. Näistä asioista puhuimme taas jälleen kerran mummon kanssa, kun laitoimme meidän omaa vastinetta ihollemme (siitä hieman myöhemmin) Kuin tilauksesta, kotiin tultuani ja koneelle istahdettuani, ystäväni HaLo oli tehnyt mahtavan bloggauksen kemikaalimyrkkyjen koostumuksesta ja vaikutuksista. Käykäähän ihmeessä lukemassa.

Mitäs me sitten käytämme kemikaalikammotusten sijaan. Salaisuutemme on Tervavoide. Toimii todella hyvin sääskiä vastaan ja suhteellisen tehokkaasti myös mäkäräisiin. Tätä olemma ite käyttäneet vuodesta toiseen ja ainakaan vielä ei ole meitä kuiviin imetty. Hevos-sarjaan on kehitteillä suihkutettava, kemikaaliton hyttyskarkoite. Tuotekehittely on aikaa vievää hommaa, joten tämän kesän sääskimarkkinoille tuote tuskin enään kerkiää. Tuotteesta on helppo soveltaa myös ihmisversio, joten saapa nähdä saisko sellasen ihan markkinoille asti..

LapCreamin tervavoide

On olemassa ties minkälaisia kemikaalittomia kotikonsteja sääskien häätämiseen esim. valkosipulin syönti tai ruokaöljy . Yksi minkä hyvin muistan lapsuudesta on hirvensarvi öljy . Se oli pikimustaa ja käytimme sitä lähinnä hevosille. Haju oli mitä karmivin, eikä se sitten lähtenykkään kun kulumalla pois. Öljy tahrasi joka paikan ja tarttui vaatteisiin... niin ja se lemu, huh! Olen jälkeenpäin miettiny, että mistähän se tökötti oikeen tehtiin? Hirven sarvista? Liekkö sitä enään missään valmistetaan. Onkohan jollakin tietoa, omia muistikuvia tai hajumuistoja?
Tervavoide on siis oiva kemikaaliton vaihtoehto, eikä hajukaan ole karmiva. Hyvällä lykyllä voi jopa päästä mielikuvissa mummolaan lämpimään aurinkoon ja veneentervaus tunnelmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti