maanantai 31. lokakuuta 2011

Kaneli

Aaah, tämä ihana mauste! Tajusinpas kokeilla sitä eilen ensikertaa raakasuklaaseen ja WAU! Sopii yhteen, niin kuin hmmm... majakka ja perävaunu!


Kaneli sisältää flobatanniinia, lima-aineita, hartsia, tärkkelystä, kumihartsia, kalsiumoksalaattia, kumariinia, ja haihtuvia öljyjä (mm. kanelialdehydi).
Tiesittekö, että kanelia on käytetty afrodisiin tarkoituksiin, eli se voimistaa sensuaalisuutta ja stimuloi eroottisesti. Sen uskotaan lisäävän intohimoa ja kyvykkyyttä. Lisäksi kanelia on yrttilääkinnässä käytetty myös vilustumiseen, kuumeeseen, stressiin ja uupumukseen. Eteeristä kaneliöljyä käytetään myös ulkoisesti lämmittävä ja sitä voi esimerkiksi sekoittaa hieronta öljyihin.

Ottaen nuo kaikki yllämainitut huomioon, niin en yhtään ihmettele himoa syödä raakasuklaata ja kanelia yhdessä. Lähipäivinä olen palellut kovasti (laitan palelun osin tietokonella työskentelyn piikkiin) ja tekemistä on ollut vaikka muille jakaa. Jospas tänään olis sitten sitä romantiikkaakin, kun olen päivän mittaan noita sydämmiä kietassut yhden jos toisenkin, tsi hi!

Mitähän muuta maustetta sitä kekkasis kokeilla suklaaseen. Vinkkejä?

3 kommenttia:

  1. Kardemummaa <3 Ja sitruunan kuorta!

    VastaaPoista
  2. Vihdoinki pääsen kommentoimaan tänne kommenttiosioonki, kun jostain syystä bloggerin systeemi ei ole minua tänne meinannu päästää?!

    Rosa Johanna: inkivääriä on kyllä pakko myös testata. Olen tässä vasta saanut tuon perus suklaareseptin sille mallille, että voipi alkaa testaileen noita mausteitakin enemmän.

    HaLo: kardemumma on kans iiiihana mauste ja ylläri, että sinulta tuli ehdotus sitruunasta, heh heh =D

    VastaaPoista