torstai 6. lokakuuta 2011

Valtakunnalliset luonnontuotepäivät & elämysglubi

Tämä viikko on menny otsikon mukaisen tapahtuman parissa. Rovaniemi on saanu tänä vuonna kunnian järjestää nämä luonnontuotealan asiantuntiat yhten keräävän tapahtuman.Siellä sitten on tullut istuttua ja kuunneltua ja mikä parasta, koettua inspiksiä!

Tänään viimeisen luonnontuotepäivän lisäksi on illalla Elämysglubin ensimmäinen kokoontuminen kesän jälkeen.


MITÄ?
Matkailuaiheista kansalaiskeskustelua

MISSÄ?
Kahvila Kauppayhtiö, Valtakatu 24, Rovaniemi.

MILLOIN?
6.10. ja 24.11.2011

MITEN?
Klubin ohjelmakaavio:
HappyHour 17.00-17.30
Kabinetti 17.30-19.00
AfterSki 19.00-20.00
Jälkipelit tässä blogissa

MIKSI?
Elämysklubi tuo uusia näkökulmia, herättää keskustelua ja verkottaa matkailusta innostuneita kansalaisia toimialan kehittämiseksi.

KUKA?
Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus LEO yhteistyökumppaneineen

KENELLE?
Sinulle, joka haluat kuulla uusia ajatuksia, kommentoida, heittää ideoita, keskustella ja vaikuttaa matkailun tulevaisuuteen Lapissa.


Tänään on allekkirjoittanut paikan päällä avaamassa keskusteluja. Tänään siis luvassa...

Syksyn ensimmäisellä Elämysklubilla torstaina 6.10. klo 17.30-19.00 keskustellaan lappilaisesta superfoodista.

Kuinka lapin ravinto- ja tarinarikkaita kasveja voidaan hyödyntää matkailussa? Onko Lappi superfoodien kehitysmaa? Kuinka luonnonantimista voi tehdä kannattavaa liiketoimintaa?

Keskustelun herättäjiksi saapuvat matkailuyrittäjä Kati Liikonen, Katinkontti ja luontaistuotealan yrittäjä Katja Misikangas, Lapland Naturals .

Kati Liikonen on matkailukonsultointiin ja lappilaiseen luontoon erikoistuneen Katinkontin omistaja. Hän järjestää myös retriittisafareita, joissa lappilainen luonto, hiljaisuus ja kokonaisvaltainen kehon ja mielen hyvinvointi yhdistyy erilaisiin luontoaktiviteetteihin.

Katja Misikangas on luontaistuotealan yrittäjä, jolle luonnon raaka-aineiden hyvinvointia edistävät vaikutukset ovat siirtyneet jo äidinmaidossa. Elämänmakuisessa Kansanparantajan perillinen –blogissaan Katja kirjoittaa luonnonantimien hyödyntämisestä ja ekologisesta elämäntavasta.

Extrabonuksena tämänkertaisella klubilla on Hannamari ja Tuomas Rahkosen Super-Pirtelöbaari . Lappilaista supersmoothieta pääset maistamaan klubihintaan viidellä eurolla.

Keskusteluareenan tarjoaa tuttuun tapaan Kahvila Kauppayhtiön Kabinetti, osoitteessa Valtakatu 24, Rovaniemellä.

Happy Hour alkaa jo kello 17 ja jatkuu aina klo 20 saakka. Happy Hour-alennusleimat siideriä/olutta/viiniä/erikoiskahveja varten saa paikan päältä klubin järjestäjiltä.

Ei sisäänpääsymaksua eikä ennakkoilmoittautumista vaan tule ja tuo kaverisikin!


Eli mikä parasta, niin tilaisuudet ovat aina ilmaisia ja paikalle voi tulla kuka vaan asiasta kiinnostunut. Varmasti mielenkiintoista ajatustenvaihtoa luvassa, eli mukaan vaan!

Ja jotta elämä ei kävis tänään liian tylsäksi, niin piipahdanpas Lapin radiossakin aamu puhteiksi. Eli jos haluat kuunnella "heleää" ääntäni aamu tuimaan, niin kannattaa virittäytyä Lapin radion taajamalle klo 8.30-9.00 aikaan. Eli kohtapuolin... Aiheena on luonnontuotteet ja kaikki siihen liittyvä tai asiaan liittymätön, hih...

4 kommenttia:

 1. Muistan että olet joskus puhunut että tarvittaisiin Rovaniemelle se kampaamo jossa ei käytettäisi kaikenmaailman kemikaaleja. Näin on käynyt jollekin: http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/karmea-naky-naama-turposi-muodottomaksi-hiusvarista---katso-kuvat/art-1288418627013.html

  Mietin vain että miksi ihmeessä jutun lopussa mainittu PPD onkaan sallittu Suomessa.. Hullua..

  VastaaPoista
 2. Huh, aika rajuja kuvia! Näinhän se on, että takapakkia noiden kemikaalien suhteen ollaan otettu EU:hun liittymisen jälkeen. Moni kemikaali on tullut taas luvalliseksi käyttää, vaikka ne on ollu sitä ennen kiellettyjä (koska ne on todettu tai epäilty haitallisiksi). Järjetöntähän tämä minunki mielestä on!

  Noiden kuvien alalaidassa oli kommentoitu, että hiusväreille pitäisi aina tehdä allergia testi ja se lukee myös pakkauksessa. Kuinkahan moni käytännössä näin toimii. Oli myös kommentoitu, että miksi ei käydä kampaamossa värjäämässä ammattilaisilla. Voisin kuvitella, että hiusvärien kuluttajat on nuoria, opiskelijoita ja muita joilla ei ehkä ole varaa laittaa rahojaan kalliisiin kampaamoihin. Nämä nuoret sitten kyllästävät päänsä näillä kemikaaleilla! Niin ja liekkö niissä kampaamoissakaan sen paremmat kemikaalit on....

  Onneksi me saadaan Rovaniemelle eka ekokampaamo keväällä!!!

  VastaaPoista
 3. Ekokampaamo Rovaniemelle? Mahtavaa!

  VastaaPoista
 4. KYLLÄ! Lähipiiri tietoa ;) Kevään aikana on lupailtu, että homma olis pyörimässä. Todella ammattitaitoinen kampaaja, joka nyt lisäkouluttautuu eko puolelle Helsingissä. Mie oon ainaki vakkari! JEEE!!!

  VastaaPoista