tiistai 1. helmikuuta 2011

Koiran luonnonmukainen ruokinta

Ystäväni Eeva Huuhtanen, pitää luennon koirien luonnonmukaisesta ruokinnasta Rovaniemellä. Seuraavassa tietoa luennosta ja luentopaikan.

Onni, meidän oma lumiturpa, on myös aloitteleva "barffaaja"

KOIRAN LUONNONMUKAINEN RUOKINTA
Rovaniemellä torstaina 11.2. klo 18-20, Luentopaikkana Ravintola Turkoosi

Luennolla käydään läpi luonnonmukaisen ruokinnan perusteet ja tarkastellaan monipuolisen ruokavalion tärkeyttä.

Koiran luonnonmukainen ruokinta perustuu koiran kehityshistoriaan; sudesta ihmisen myötävaikutuksessa kehittyneeseen ”Canis lupus familiarikseen” eli kotikoiraan. Koiran ruuansulatusjärjestelmä on pitkälle suden kaltainen, mutta vuosisatojen kehitys on muokannut sitä mm. sietokyvyltään paremmaksi. Koiran elimistö voi kestää ravintoköyhää tai sopimatonta ruokaa vuosia sairastumatta. Oireita voi silti tulla; iho- ja turkkiongelmia, ripulia, hammasvaivoja, nivelvaivoja,tulehduskierteitä, käytöshäiriöitä yms. Nykyisin vallalla oleva kuivamuonaruokinta on useimmalle koiralle juuri näitä oireita aiheuttava ja helpotusta löytyy ruokavalion muutoksella.

Koska nykyään on vaikeaa luoda alkuperäisen koiran ruokavalio (kokonaisia ruhoja, ihmisen antamia ruuantähteitä), rakennetaan luonnonmukainen, lajityypillinen ruokavalio alkuperäistä vastaavaksi. Koiralle tarjotaan monipuolisesti ja vaihtelevasti raakoja lihaisia luita, lihaa, sisäelimiä ja kasviksia, lisäksi voidaan antaa kypsennettyjä viljatuotteita ja hapanmaitotuotteita.Luonnonmukainen ruokavalio on aina yksilökohtainen perustuen koiran ikään, rotuun, aktiivisuuteen, sukupuoleen ja käyttötarkoitukseen. Koiraa tarkkailemalla saavutetaan oikea, eri ainesosien suhde ruokinnassa.

Luonnonmukaisen ruokavalion noudattaminen vaatii omistajalta vaivannäköä kuivamuonaruokintaa enemmän, mutta palkitsee hyvinvoivan koiran muodossa.Minulle voi myös ilmottautua, jos haluaa kuuntelemaan luentoa. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!

Onnilla ja Pekalla on sama harrastus; kumpainenkin rakastaa etsiä lumesta hiirenkoloja ja hiiriä. Yhdessä se on tietysti vielä mukavampaa...

3 kommenttia:

 1. Hihiii, miten hauska tuo viimeinen kuva :D

  VastaaPoista
 2. Eikös vaan =) kumpainenkin pylly pystyssä... majakka ja perävaunu (rakastukset)...

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Koiran- ja kissanruokavalmistaja MUSCHilla on käynnissä koira- ja kissaihmisille suunnattu bloggauskilpailu. Pääpalkintona 100 euron lahjakortti! Mikäli osallistuminen kiinnostaa, lisätietoja osoitteesta: www.musch.fi

  Terveisin,
  MUSCHin tiimi

  VastaaPoista