keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Perheen käännytystä

Olen tehnyt nyt muutamia raakaruoka reseptejä, mitä kurssilta tarttui mukaan. Tarkoituksenani oli saada muukin perhe innostumaan raakailusta ja kenties lapsia innostuun - ei niin epäterveellisistä- herkuista. No, tulos ei ole ollut oikein hyvä tähän asti.

Ensimmäisenä tein Lakuja lasten kanssa. Sain syödä ne yhdessä mummon kanssa. Tyttö kyllä olisi kovasti halunnut niistä tykätä ja naama irvessä niitä näpersi. Mutta pyyteli minulta jonkin ajan päästä, ettei tarttis syödä loppuun. Eli se niistä lakuista.

Lakuja, valmistaja ja sotkuinen pöytä. Kuten lakujen siemenistä huomaatte, niin se kahvimylly niiden jauhamiseen on edelleenkin hakemisessa.

Eilen oli sitten vuorossa Kurkuma kukkis. Vastaanotto ei ollut kovin hääppönen sillekkään. Mieheni kommentit olivat, että "kukkakaali on kyllä hyvää...olisin vain syönyt sen vaikka ihan raakana PALJAALTAAN ilman mitään höysteitä". Huoh, ei siis kovin hyvin lähde tämä meidän raakaruokailu...

Kurkumakukkis. Ojeen laitan postauksen loppuun, jos joku haluaa vaikka kokeilla maistuuko muiden perheille.

Tavoiteenani ei ole ryhtyä kokonaan raakaruualle tai saada perhettä kokonaan käännytettyä. Olemme myös lihan syöjiä ja kun lähipiirissämme on poroisäntiä, hirvenmetsästäjiä ja lammastilallinen, niin on hyvää ja laadukasta lihaa aina saatavilla. Toista olisi, jos joutuisimme turvautuun ainoastaan kaupan tarjontaan. Raakaruuan lisäämisessä ruokavalioomme on ideana saada enemmän hyödynnettyä ainesten ravintoarvoja. Kuumennetusta ruuasta kun tahtoo kaikki tärkeä tuhoutua. Lisäksi haluaisin supistaa lapsilta turhien makarooni ja riisihuttujen syömistä, ne kun ovat ravintoarvoiltaan yhtä rikkaita kuin se kuuluisa kirkon rotta.

Olen todella ihmeissäni tästä vastaanotosta, koska minun suuhuni nämä edellä mainitut herkut maistuvat TODELLA hyviltä. Kyse on varmaan uusista mauista ja mausteista. Useimpia mausteista en ole ennen käyttänyt, niin makuelämys on ollut varmasti heille niin erillainen. En kuitenkaan aio luovuttaa, vaan meinaan sitekästi jatkaa yritystäni. Ja onneksi kuitenkin idut uppoavat meidän talossa kaikille =D

Kurkuma kukkiksen resepti

Kukkakaali
2½ dl cashewpähkinöitä
2 tl kurkumaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 rkl sitruunan mehua
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
n. 1 dl vettä

Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi. Jouha cashewpähkinät jauheeksi tehosekoittimessa. Sekoita jauheeseen muut ainekset paitsi kukkakaali. Kaada kastike kukkakaalille ja sekoita.


Ps. Käykääpäs joutessanne osallistuun HaLon blogissa kilpailuun. Mahdollisuutena on voittaa tällainen Lifefactoryn lasipullo. Ei tartu muovimyrkyt tästä...

2 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut tarjota perheenjäsenille viherpirtelöitä? Eli esim. pari desiä jotakin marjoja, puntti salaattia ja/tai jotain yrttiä, 1-3 eri hedelmää (banaani mielestäni paras, antaa ihanan pehmeän koostumuksen), vettä sen mukaan kuinka vetistä haluaa, tarvittaessa hunajaa makeutukseen ja kaikki tehosekoittimella sekaisin (sauvasekoitinkin käy jos blenderiä ei löydy). Mea antoi kurssilla vinkin, että antaa lasten osallistua pirtelön tekoon esim. antamalla lasten valita 1-2 hedelmää, jotka tulevat pirtelöön. Yleensä viherpirtelöt maistuvat tosi hyvälle ja ovat vielä kivanvärisiäkin, kun laittaa marjoja mukaan. :) Ja ennen kaikkia silloin tulee syötyä niitä elintärkeitä vihreitä helposti sulavassa muodossa. Googlaamalla löytää lisää vinkkejä, varsinkin jos englanti taipuu, esim.:

    http://hubpages.com/hub/How-To-Get-Your-Kids-To-Eat-Raw-Foods

    VastaaPoista
  2. Päivi: Nuo pirtelöt on itujen lisäksi ollu yksi, mitä lapsetkin syö (tai ainakin toinen heistä). Täytyy varmaan keskittyä enemmän niihin ja eri variaatioiden keksimiseen, kun ei näytä nuo minun kikkailut kelpaavan, he he... Noh, väsytystaktiikka on paras taktiikka ;D Tuo lasten mukaan ottaminen on kyllä hyvä neuvo, olen myös sitä käyttäny. Ehkä voisin myös käyttää tuota, että antaa lasten enemmän itse päättää hedelmiä ja marjoja, niin voisi olla vielä mielekkäämpää. Kiitti vinkistä...

    Kiitos myös linkistä =)

    VastaaPoista