torstai 29. syyskuuta 2011

Yrjölän puuro

Kovin eläin aiheinen, on jostain syystä, tämä minun blogi ollu lähiaikoina. Kuitenki ihan pakko vinkata kaikille koiraihmisille ja luonnonmukaista ruokintaa harrastaville (laiskoillekkin, kuten minä) yhdestä huippu tuotteesta. Nimittäin bongasin Rovaniemen Pohjolankadun Lemmikkieläinliike Jälki kaupasta seuraavanlaisen löydön!


Yrjölän puuroa ihan valmiissa paketissa! Sen kun töpsäyttää kuppiin ja lihat sekaan, avot! Ei vois olla helpompaa. Tämä pötikkä on varmasti hyvä, jos on kiirettä, eikä kerkiä alkaa itse puuroja keittelemään. Meillä pötkö kesti useaan ruokailuun ja näyttipä maistuvan tuolle nirsoilijallekki oikein hyvin. Eikä siinnä vielä kaikki...


Lisäksi raaka-aineet on luomulaatuisia! Wau, sanoo hippi! Ja sokerina pohjalla, lukekaapas tuoteseloste...


Öljyjen ja muiden lisäksi puurosta löytyy nivaska eri yrttejä mm. nokkosta ja ratamoa! Tästä ruokapötkylästä tuli kyllä kerralla minun ja Onnimannin suosikki.

Myös sisustus oli ihanaa vaihtelua tunkkasten ja liian ahtaiden eläinkauppojen jälkeen. Voisi jopa sanoa sisustusta trendikkääksi. Miksihän muuten eläinkauppojen pitää aina olla ahtaita ja tylsästi sisustettuja (lue; ei lainkaan sisustettuja) ainaki täällä Rovaniemellä?! Ehkäpä ensi kerralla otan kuviakin teille pällisteltäväksi, nimittäin puuronhaku reissuun pitää kohta taas lähteä.

Palvelu kaupassa oli myös todella mahtavaa ja asiantuntevaa. Barffi ja raakaruokailijoille oli todella hyvät valikoimat ja neuvoja osattiin antaa siltäkin puolelta.

Niin ja Yrjölän puuropötkö makso 4,10€ ja meillä siitä syötiin lähes kymmenen ateriaa.

Liikkeen löydät myös Facebookista.

Suosittelen lämpimästi!

8 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Tarvitsee selvittää, saako tuotetta Tampereelta. Pääosin meidän koira barffaa, mut ois kiva olla vaihteluakin, esim joskus kun on barffit loppu..

  Matto on perillä ja odottaa testausta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä :) Tänään onkin ohjelmassa kaupunkireissu, niin täytyy tuota huttua käydä ostamassa. Kaupunkireissu sillä, kun paketti Pienestä Tuoksukaupasta on saapunut :)))

  VastaaPoista
 3. Virpi: Minusta barffit ja puurohommat sopii hyvin yhteen. Ainaki Onni meillä syö niin ja hyvin on voinu.

  Toivottavasti saat matosta paljon iloa! Oli kiva kuulla, että pääsi sellaiseen kotiin, jossa sellaisesta oltiinki jo haaveiltu =D

  Anneli: mahtavaa! Se onkin sitten menoa, kun nuihin kosmetiikkahommiin hurahtaa ;) Tuoksukauppa on huippu paikka ja aina niitä paketteja on odottanut kuin kuuta nousevaa!

  VastaaPoista
 4. Kyseinen liike on toiminut meidän tyttöjen ruokakauppana jo hyvän tovin.Todella tyytyväisiä ovat niin emäntä kuin koiratki :) Olen kanssasi täysin samaa mieltä sisustuksesta, palvelusta yms. mutta lisäisin vielä että siellä on myös erittäin ihania ne nelijalkaiset "hekilökunnan jäsenet" jotka usein lymyilevät siellä kassan takana lattialla :D

  VastaaPoista
 5. Kivaa, että tulee luomua koirapuolellekin!! Muistuttanen kuitenkin, että tuokin pötkylä on rehulain alla, ja seos kuumennetaan ennen pötkylöintiä. Se niistä vitamiineista ja neitsytöljyistä... Ja mitäs tekee merisuola koiranruuassa? Makua, nelijalkaisillekin. Ihanan "selittämätön" inci-lista tässäkin, kuten muissakin tehdastuotteissa. :)
  Terkuin Eeva - nyt eläinten luontaisterapeutiksi opiskeleva
  Ps. viimeaikaiset tutkimustulokset koiranruokinnasta: koiran elimistö ei pysty hyödyntämään kasvipohjaisia öljyjä kovinkaan hyvin, ne tärkeät omegat pitää saada eläinrasvoista.

  VastaaPoista
 6. Eeva; kypsennettyähän tuo on juu ja suurinosa hyvistä yrttien aineista jne. tuhoutuu (raakaruoka on hyvä, oli sitten kyse ihmisestä tai koirasta) kun pötkylä kuumennetaan. Meillähän vaan Onnilla on se ongelma, ettei se mokoma meinaa niitä kasvismössöjä huolia. Olen joutunu ihan suolen toiminnan kannalta antaan sille esim. puuroa. Mites se olikaan sen suolan kanssa? Eikös sitäkin pitäny hieman koiran saada? Jos ei muusta saa kun pötkylästä, niin onko se paha?

  Todella mielenkiintoinen tuo kasvipohjaisten öljyjen imeytyminen (tai siis imeytymättömyys)! Eli turhaankos sitä öljyä on sinne taas pistetty, huoh! Onko kalaöljyt sama asia? Mikä muu olis öljyjen ja rasvojen kannalta hyvä (jos mietitään vaikka ihoa ja turkkia)?

  Kyllä se vaan on niin ystäväiseni, että me tarvitaan sinut taas tänne hieman suomentamaan ja pitämään mejät maailmakartalla tässä ruoka-asiassa. Miten ois kurssi? hi hi =D

  VastaaPoista
 7. On tässä ollut mielessä uuden luennon pitäminen, kurssia pitää makustella. Mutta samallahan se menisi, ensin eka luennolla perusteet ja toisella jatkoa/syventävää. :) Marraskuun loppupuoli, tulisiko liian noppeesti?

  Jos ne kasviöljyt näkyvät koirassa (meillä toisessa näkyy turkissa tosi hyvin e-vitamiinipohjaiset) niin ei niitä kannata pois heittää. Yksilöllisyys ennen kaikkea. :) Eläinrasvoista hyvät rasvat; kananrasva (nahat rasvoineen), sianrasva, kalaöljyt. Ei kalanmaksaöljy. Mitäs tarkoitat öljyjen ja rasvojen kannalta hyvä? Nekin kypsentämättöminä, of kooors, mutta mitä muuta? Vai turkin ja ihon?

  Pentukoirille joutuukin aikas monesti upottamaan vihermassan puuron sekaan, että ne on ok. MInun mielestä vain turhaa pistää kypsennysvaiheeseen kaikkea ihanaa, kun ne arvokamppeet tuhoutuvat. Ja tavallaan vain maksat nimestä. Suoloja koiratkin tarvitsevat vähän, erityisesti paljon työtä tekevät ja kesäisin. Minä laitan koirille ruususuolaa juomaveteen aina silloin tällöin, muistin mukaan (toooodella epäsäännöllisesti). Merisuolaa en itse käytä, paitsi rappujen sulattamiseen talvella. Suhtaudun koko tuotteeseen kriittisesti, kun siis miettii missä jamassa meret ovat... Että jos ei muualta saa kuin pötkylästä niin kai se on ok, jos sitä ei ole paljoa (en huomannut tsekata natriumpitoisuutta). On se merisuola hiukan parempaa kuin pöytäsuolat...

  VastaaPoista
 8. Eeva: Olet kyllä oikeassa noiden "pötkylän" yrttien ja öljyjen kans. Epäilen kovasti, että niitä lisättäis vasta kypsentämisen jälkeen (pitäisköhän vasiten kysästä =) ) Luento tai kurssihommeli vois olla kiva, mutta mulla on kyllä loppuvuosi aika kiirettä. Jos tarvit paljon apua, niin ensvuoden alkuun vois suunnitella. Toki jos tälle vuodelle, niin voin kyllä levittää sanaa jne. Mutta suunnitellaanpas =D

  Laitan sulle yhen tiedotteen koiranruokahommiin liittyen sähköpostilla, jos vaikka kiinostaa =)

  VastaaPoista