perjantai 10. helmikuuta 2012

Raakamaitoa Prismassa ja Citymarketissa!

Hellurei, mitä näimmekään Hannamarin kans Oulun reissulla!!!


Raakamaitoa löytyy Oulussa niin Citymarketista kuin Prismastakin! Eikö olekkin ihan epä (niin kuin lapset nyt asian ilmaisisi)! Ehkäpä, mutta ihan parhautta tästä asiasta kuitenkin tekee se, että jos se onnistuu muualla, niin onnistuu se silloin myös oman paikkakunnan Prismoissa ja Cittareissa. Minä ainakin aijon nousta parrikaadeille, jotta saataisiin oikeaa maitoa kauppoihin myös täällä Rovaniemellä.


Hintaa maidolla oli aika reippaasti verrattuna esim siihen, jos suoraan hakee tilalta. Mutta sitten taas toisaalta, saat purkin napattua mukaan samalla kauppareisulla, kun haet muitakin ruokatarvikkeita. Oulun Cittarissa oli myös eräs toinen luomu-uutuus, mitä ei ole Rovaniemellä näkyny...


Nimittäin punainen luomumaito! Mitä vähemmän käsittelyjä sitä parempi ja rasvan poistaminen on yksi näistä käsittelyistä. Tämä vaihtoehto on taatusti parempi, kuin normi maito, jos kerran tinkimaitoa ei ole saatavilla. Meikäläinen aikoo pitää huolen, että Rovaniemen maitopolitiikka kaupoissa paranee ja suosittelen kaikkia muitakin tekemään saman jutun omalla paikkakunnallaan. Kyllä kauppiaat meitä kuuntelee, koska he todella haluavat tarjota sitä mitä asiakkaat kaipaavat. Positiivisella vaikuttamisella me muutamme tätä maailmaa pala kerrallaan. Eipä ole kauaa kun puhuttiin, että tilamaidon saanti kauppoihin on ihan mahdoton juttu... No nyt se on jo tätäpäivää! Miettikääpäs sitä...

6 kommenttia:

 1. Kaikki luomuttomat tuotantoeläimet Suomessa ruokitaan geenimanipuloidulla rehulla, joten raakamaito ei ole terveellistä, koska se ei ole luomua. Kummallista, että tästä ei puhuta missään mediassa. Kaupassa pitäisi siis myydä LUOMU RAAKAMAITOA.

  VastaaPoista
 2. Ja vielä geenimanipuloidusta ruoasta:
  http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=79

  http://www.huffingtonpost.com/2010/01/12/monsantos-gmo-corn-linked_n_420365.html

  VastaaPoista
 3. Ja lisää:
  http://www.naturalnews.com/025287.html

  VastaaPoista
 4. Anonyymi; olen sinun kans ihan samaa mieltä ja meilläkin pyritään perheessä hankkimaan mahdollisimman paljon luomuna...myös maito. Pidän kuitenkin isona haittana käsittelyjä, mitä ns. "normi" maidolle tehdään. Homogenointi esimerkiksi pilkkoo rasvan sellaiseen muotoon, että se läpäisee meidän suolistomme seinämät aiheuttaen monille vatsavaivoja. Väitänki, että moni joka ei kestä maitoa juoda, kestää kuitenki juoda käsittelemätöntä maitoa. Minusta se, että saadaan maito jo tässä muodossa kaupan hyllylle on edistystä. Se, että se saadaan vielä luomuna on taatusti myös tulossa, mutta pakko aloittaa jostakin. Luomutiloja on vielä sen verran vähemmän, että ketju kauppojen hyllylle voi olla hankalaa järjestää.

  Ehdottomasti luomu on aina paras vaihtoehto, mutta edistystä on jo saada käsittelemätön maito kauppoihin. Se jo luo enemmän keskustelua koko maitoa asiaan ja tästä on hyvä jatkaa =D

  VastaaPoista
 5. Täysin luomu maito tulee tuottajalle vielä liian kalliiksi. Suomi maito on silti miltei luomua verrattuna vaikkapa saksalaiseen. Näin raakasti yleistettynä. Ja raakamaidossa on paremman ravinnearvon lisäksi myös hyödylliset bakteerit mukana.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, varsinki tuohon asiaan, että raakamaidossa on myös hyvät bakteerit mukana, kiinnitetään minusta liian vähän huomiota. Jospas raakamaito sisältää myös jotain bakteereita, mitkä mahdollistaa maidon sietämisen paremmin.

  Vähän sama kuin monissa kasveissa. Jos eristät kasvista yhden osasen, ei se välttämättä toimikkaan enään hyödyllisesti, koska se tarvitsisi siinnä kasvissa olevat muut komponentit mukaansa.

  Monisyinen on tämä meidän luonto =)

  VastaaPoista