maanantai 20. helmikuuta 2012

Rovaniemen Design Week = parhautta!

Nyt ois kuulkaa kaikkea ihanaa nähtävillä, saatavilla ja maisteltavana! Nimittäin meillä Rollossa on Desing Week menossa parhaillaan. Häppeninkiä on siellä sun täällä pitkin Rovaniemeä. Mekin käytiin jo viikonloppuna nauttimassa tanssiesityksistä ja kasvomaalauksista (joita teki keijut ja prinsessat) lasten kanssa.Lappiatalo on aikasta keskeinen paikka tapahtumalle ja sieltä löytyykin myös Super Pirtelöbaari ala Hannamari ja Tuomas! Kävin perjantaina viemässä omia aarteitani (mistä kohta lisää) ja pääsin maistamaan, voisko asian ilmaista vaikka, maailman PARASTA raakakkua! Luulin jo, että Hannamarin tyrniunelma oli parasta mitä olla voi, mutta olin väärässä. Tämä minttu-suklaa kakku oli paitsi hurmaavan kaunis, niin myös taivaallisen makuista. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Hanski on Suomen, jos ei jopa koko maailman paras raakakakkujen vääntäjä!

Täydellinen minttu-suklaa kakku!
Sain kunnian olla ensimmäinen koemaistaja tälle uudelle reseptille. Kriittisestä maistiaistapahtumasta kertonee alla oleva kuvasarja, hih...

Kriitikko työssään ja vielä hieman epäilevänä...

Hmmmm...

Slurps....

Täydellinen makunautinto leviää pitkin koko kehoa ja aiheuttaen hymyn allekirjoittaneelle koko päiväksi =)

Äkkiä lisää!
Käykää ihmeessä maistelemassa Hanskin luomuksia. Ne on oikeasti sen arvosia. Super Pirtelöbaarilla on muutakin kivaa myytävää tän viikon ajan. Eräs näistä asioista on Life Factoryn ihanat lasipullot, mistä olen kirjottanukki aikasemmin.


Meiltä löytyy kotoa tuo yllä oleva arsenaali ja kovalla käytöllä on ollu. Lapset on käyttäny noita pienempiä pulloja myös päiväkodin retkillä. Hyvin on pienten käsissä kestäneet ja toimineet. Monet onki kyselly, että mistä näitä pulloja Rovaniemellä saa. No nyt niitä saa Lappiatalolta tän viikon. Niin ja Pirtelöbaarilla on myös saman sarjan tuttipulloja, joten kaikki pienten lasten vanhemmat, kannattaa käydä kattomassa.

Noh, sitten niistä minun aarteista. Design Weekin kunniaksi LapCreamin tuotteissakin tapahtuu pieniä muutoksia. Katsokaapas tätä...
LapCreamin yrttiöljypullojen Design on myös muuttunut ja tylsät valkoiset muovipullot vaihtuneet kauniiksi lasipulloiksi. Nettikauppaan nämä lasiset kaunistukset pääsevät myös vähitellen. Tällä hetkellä siellä löytyy jo kehäkukkaöljy lasipullossa ja muut seuraavat perässä. Näitä kaunistuksia katselisi ihan vaikka huvikseen päivät pitkät. Lappiatalolla ne pääsi ihanalle alustalle kera Koivu- uutteen ja väinönputkenjuurien. Kylläpäs ne siinnä on oikeuksissaan kaikki äidin lapsoset!
Huomenna on taas kaupunkipäivä ja taatusti käyn juopaseen pirtelöt (ja todennäkösesti syöpäseen palan kakkuaki, hih). Lappiatalolla oli paljon muitakin design käsitöitä ja nuorten suunnittelijoiden aikaansaannoksia. Jospas nappaisin parit fotot mukaan teillekki tänne pällisteltäviksi. Niin ja kaikki lähellä olevat, käykäähän itekki paikan päällä kattelemassa.

3 kommenttia:

 1. Nuita pulloja hypistelin Stockmannilla viikonloppuna - varmaan pikkukakkosen synnyttyä viimeistään sellaiset ostetaan, niin äidille juomapulloksi (imettäessähänä se juominen on tärkeää), esikolle retkipulloksi ja vauvalle tuttipulloksi. :) Tai ehkä pukki tuo ne syntymäpäiväksi, kaikki kun kesän tyttöjä ollaan.

  VastaaPoista
 2. No jopas on Rollossa markkinat! :) Vaude, tarjontaa on niin että hengästyttää. Kakku näyttää kiinnostavalta ja hivenen epäilyttävältäkin vihertävän kuorensa takia. Mutta ilmeesi kyllä kertoo, ettei ole mitään pelättävää.(P.Lipposta lainatakseni) Voi vitsit, joskus ihan haaveilin muuttamisesta Rovaniemelle, en tiedä miksi. Olen kuullut sieltä aika hulluja juttuja ja toisaalta paljon hyvää paikallisten omintakeisesta huumorista ja elämäntavasta :) Onks siel muuten kylyyyymä? Täällä hurjan paljon etelämpänä maailmalla kevät tekee jo tuloaan ja rannalla lapset kirmaavat kilpaa koirien kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Virpi; kannattaa ehdottomasti hankkia pullot kaikille. Meilläki on joka perheenjäsenelle omansa ja mies tykkää käyttää sitä myös vesituoppina (tarpeeksi iso kuulema, ettei tarvi koko aikaa täyttää). Ja ne kaikki ihanat värit! =)

  Maria; Rollossa on aina markkinat ja parhaat sellaset, hih! Tarjontaa design week:lla kyllä löytyy, kun nythän vasta esittelin ainoastaan Super Pirtelobaarin tarjontaa.
  Olen varma, että kyllä meissä Lapin ihmisissä löytyy aina jotain pientä hulluutta. Kaipa se on jo jotenki geeneissä ;) Useinhan täällä on lunta, pakkasta ja pimeää niin kauan, että pakko kai olla luonnollinen selviytymiskeino sitä vastaan. Olen vahvasti sitä mieltä, että Rollo on paras paikka maan päällä! Ja olen toki asustellu niin ulkomailla, kun etelän suuressa Manse cityssä, joten vertaus taustaakin löytynee ;)
  Kylymä ei kyllä tällä hetkellä vaivaa, mutta lumi ja tuuli on tehny töitä niin ahkerasti, ettei ulos meinaa enään ikkunasta nähdä. Keväästä näkyi pieni tuikahdus aurinkoa viikonloppuna, joten kyllä se on vissiin tännekki tulossa =)

  VastaaPoista