maanantai 8. lokakuuta 2012

Tuotebongaus; Valion Turkkilainen luomu jogurtti

Pitkästä aikaa olen tehny hyviä tuotebongailuja. Tässäpäs niistä yksi...


Käytän todella vähän maitotuotteita, koska maito ei sovi kropalleni kovinkaan hyvin (varsinkaan käsitellyt maitotuotteet). Lähinnä ne aiheuttavat kehooni limaisuutta ja vatsavaivoja. Hapatetut maitotuotteet kuitenkin sopii jossain määrin käytettynä ja välillä mulle tulee oikein himo kermaiseen jogurttiin. Olen tähän mennessä käyttäny "ukkojogurttia", siis sitä turkkilaista jogurttia, missä on vanhan miehen partainen naamakuva. Kumma kyllä, tämän merkin luomu-versio maistuu paljon huonomalle, kuin normaali. Se ei ole jotenkin yhtä kermaisen pehmeä. Missä sitten lieneen syy?... Janne kuitenkin bonggasi yhdellä kauppareissulla Valion turkkilaisen jugurtin ja ostin yhden purkin sitä maistaakseni. Voin sanoa, että kaikkein ihanin ja täyteläisin jogurtti, mitä olen koskaan maistanut!!! Ukkojogurtti on kohdannut voittajansa! Kaiken lisäksi minua lohduttaa se ajatus, että kannatan suomalaista tuotantoa, mitä Valio tietysti on (ukkojogurtti valmistetaan Saksassa). Jogurtti on kylläkin pastöroitu ja muutoinkin aika käsitellyistä raaka-aineista tehty (pastöroitu rasvaton luomumaito, luomukerma, rasvaton luomumaitojauhe ja hapate), mutta sallittanee tämä silloin harvoin kuin jugurtinhimo iskee. Niin ja siis muutoinhan jogurtti on täysin lisäaineeton, eikä siihen ole lisätty sokeria, joten ei tämä sentään ihan pahiskaan ole ;)

Jogurtti on Valion mukaan tarkotettu ruuan laittoon, mutta meillä se menee kyllä alla olevaan tyyliin... eli marjojen, siementen ja muiden "hötteiden" kera.
Onkos kukaan muu maistanu tätä tai onko teillä omia jogurttisuosituksianne?

6 kommenttia:

 1. Kiva tietää, täytyypä maistaa tuota! Olen itsekin syönyt "partaäijää" ja Bulgarian jogurttia, Espanjassa taas Griego-merkkistä luonnonjogurttia, mikä on aivan loistavaa. Sitä saa myös Lidlistä, mutten muista oliko se samanniminen... S-marketissa oli vain hunajalla maustettua Griegoa, mutta en tykkää siitä yhtään :)

  VastaaPoista
 2. Matkatar, kannattaa kyllä maistaa. Pehmeämmän täyteläisempää en ole kyllä maistanu. Tosin tuota Griegoa en olekkaan koskaan kokeillu ;)

  VastaaPoista
 3. Maistettu on. Siirryin syksyllä "partajugusta" Valion punaiseen versioon, joka on laktoositon. Ja jota yleisesti ottaen saa meidän kyläkaupasta. MUTTA aina kun sellaiseen paikkaan sattuu, missä myydään luomu-versiota, niin pakkohan sitä on ostaa. On muuten aika hyvää. ;o)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, kiva kuulla, että jonku muunki makuhermoja Valion jugu on helliny =) Meki tosiaan ollaan heivattu "ukkojugurtti" kun todettiin Valion vastaavan olevan paaaaaljon parempaa ja täyteläisempää. Ja tosiaan pointsit siitä, että raha jää suomeen ;)

  VastaaPoista
 5. Tähän on syntynyt jo "suhde", on niin hyvää jotta tätä söisi välissä. Hyvä luomu tsatsiki tulee myös :)

  VastaaPoista