torstai 17. marraskuuta 2011

Kuukautisista ja naisenergiasta

Huh, olipas eilen mukava ilta kertakaikkiaan! Yrteistä naisenergiaa iltama Natural beaytyssä oli oikein energisoiva. Estrogeenihumussa meni koko ilta ja tänään fiilis vaan jatkuu ja hyvä niin. Paljon kerettiin puhumaan ja paljon jäi vielä puhumattakin. Se on jännä, että miten porukka vaikuttaa siihen, mihin lopulta keskustelut vie. Olin ajatellut etukäteen puhua eräistä asioista, mitkä jäi sitten käsittelemättä, mutta puolestaan sitten puhuttiin monesta asiasta, joista en todellakaan ollut aikonut puhua. Näin ne tilanteet vie ja hyvä niin.

Jaana ja Minna tarjoili ihania naposteluja Mandragorasta ja Lindan luomulasta

Ilta oli mukavan vapaa ja keskustelu soljui eteenpäin kivasti. Puhuimme mm. siitä miten hormooniehkäisy voisi vaikuttaa meidän pms oireisiin, vaihdevuosiin ja kuukautishäiriöihin. Voisikohan se olla jopa osaksi niiden taustalla? Kaameinta minun mielestä on se, että ehkäsypillereitä voidaan nykyään määrätä jo jopa kymmenen vuotiaille kivuliaiden kuukautisten tai aknen takia! Teini-ikäisen tytön hormoonitoiminta on juuri kehittymisvaiheessa ja siihen sitten tungetaan pillerit, jotka sekoittavat lapsen oman hormoonikehityksen täysin. Sitten ihmetellään myöhemmin, kun menkkoja ei kuulu ja hormoonit on ihan sekaisin. Ja mitä on vaikutukset pitemmällä aikavälillä... Hormooniehkäisy perustuu siihen, että keho luulee olevansa raskaana. Voi vain kuvitella, mitä tämä merkitsee teini-iässä olevan kehittyvän ihmisen kehossa.

Toinen kaamea asenne ehkäsyyn liittyen on se, että gynekologit tänäpäivänä rohkaisee nuoria syömään pillereitä ilman "väliviikkoja". Miksi ihmeessä pitäisi kärsiä kuukautisista kerran kuussa, kun ne voi pitää vaikka kerran puolessavuodessa tai vuodessa. Tai oikeastaan miksi me ollaan naisia ollenkaan!!!??? Kuinka pitkälle me oikeasti voidaan mennä luonnollisuuden välttämisessä? Kuinka kauksi meidän pitää erkaantua äiti maasta ja luonnon normaalista kiertokulusta, että huomaamme tuohoavan itseämme? Aavistan, että jossain vaiheessa ymmärrämme virheet ja voimme vain arvailla, että onko silloin jo liian myöhäistä.

Puhuimme myös siitä, että ylipäätään naisen kuukautiset on meillä jotain, mikä on välttämätön pahe. Laitamme myös helposti kiukutteluita ja pahaa oloa "niiden" piikkiin. Se on jotain ällöttävää, inhottavaa, kivuliasta ja maksaa naisille rahaa "rättirumban" takia. Joissain maissa on tapana juhlia tyttären alkavia kuukautisia, niin pitäisi olla myös meillä. Kuukautiset ei ole häpeänaihe vaan naiseuden merkki. Merkki hedelmällisyydestä, elämästä, energiasta, luonnon kiertokulusta. Nyt jatkossa siis, juhlikaamme joka kerta kuukautisten tullessa. Arvostakaamme niitä, koska se on meidän luonnollinen tapa puhdistautua kerran kuussa. Se on meidän aarre ja etuoikeus, juhlinnan aihe! Minusta kaikkien meidän äitien olisi syytä rohkaista tyttäriään arvostamaan kuukautisia ja OIKEASTI juhlistaa niitä, niiden alkaessa. Tänäpäivänä monet tytöt kokevat sen jopa nolona ja ahdistavana ihan vaan vallitsevan asenteen takia. Joku sanoikin eilen, että monien äitien asenne on; "jahas, kuukautisesi alkoi. Tästä se alamäki ja kärsimys sitten lähteeki". Onkohan tämä oikea asenne, kysyn vaan?

Ihania naisia!

Ihania emäntiä!

Ihania tuotteita!

Nauttikaamme siis naisellisuudestamme ja pidetään sitä voimavarana! Ja ennen kaikkea: RAKASTAKAAMME KUUKAUTISIAMME!

6 kommenttia:

 1. Hmm, meidän äiskä ainakin oli liekeissä kun nolo 12 vuotias tyttärensä paljasti että kuukautiset alkoi! Kyllä 12 vuotiaalla minulla keitti yli kun äiti kiljahteli riemusta ja kysyi että saako kertoa isälle ilouutisen.:----) Joo onhan ne kuukautiset luonnollinen asia, nykyään.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Kiitos kommentistasi. Varmasti monella on käynyt noinkin, itselläni myös. Mutta mistä ihmeestä se nolous syntyy? Miksi nuorista tytöistä on noloa, että kuukautiset alkaa? Johtuuko se siitä, että ylipäätänsä suhtautuminen kuukautisiin on hieman "noloa ja negatiivista"? Jos kaikki meidän yhteiskunnassa suhtautuisi kuukautisiin "juhlistaen" niin olisko nuoren tytön tuntemuksen niiden alkaessa erillaiset? En tiiä, mutta minusta ylipäätänsä positiivinen asenne kuukautisiin olis parempi, kuin nykynen "ei niitä tarvita ja miksi niistä kärsittäis" asenne.

  VastaaPoista
 3. Mikä taho tämmöisiä kutsuja järjestää?

  VastaaPoista
 4. Yllä oleva tilaisuus järjestettiin Natural Beautyn taholta. Olin siellä puhumassa ja sivuttiin samalla yrttejä ja meidän LapCreamin tuotteitakin aiheen tiimoilta. Jos kiinnostusta on, niin tulen tietysti puhumaan myös muillekkin. Mukava porukka kasaan, niin eiköhän kiva ilta saada aikaan. Tai jos olet Rovaniemen lähistöltä, niin varmasti Natural Beauty voi myös tilaisuuden järjestää, jos tarpeeksi on porukkaa tulossa =)

  VastaaPoista
 5. Kuukautiset kiva juttu, joiden alkamista pitäisi juhlistaa? Saatika sitten rakastaa.
  Hiukan kiehahti verenpaineet tätä lukiessa.
  Itsellä alkoi menkat 10,5 vuotiaana. Siitä päivästä alkoi helvetti, joka hiukan helpotti kun minulta 18 vuoden päästä (tuosta ihanasta naiseksi tulemisen merkkipaalun saavuttamisesta) leikattiin endometrioosi.
  Joka kuukausi oli yhtä helvettiä, aina vaan kivuliaammat menkat, virtsaamiskipuja, suolikipuja, kipuja päivittäin eri puolilla alamahaa ja lantiota. Elä siinä sitten nuoruutesi parasta aikaa..
  Leikkaus auttoi, tosin toi mukanaan kiinnikekipuja. Nyt neljän vuoden ajan olen hoitanut itseäni e-pillereillä, ja kyllä useamman kuukauden putkeen syöden. Ruokavalio on tiukka, luomua, superfoodeja, myrkkyjen&kemikaalien välttelyä ym. Siitä jos lipsun, tunnen sen seuraavien kuukautisten aikana nahoissani.

  Ite oisin ikionnellinen, jos minun ei tarvitsisi kärsiä kolmen kuukauden välein noista niin rakkaista rättipäivistä. Päivistä, jolloin kuukautisveri valuu sisäänpäin.. :(  VastaaPoista
 6. Anonyymi; olen erittäin pahoillani, että olet joutunut kokemaan moisen taipaleen =( Voin todellakin kuvitella, että kuukautiset ei tuollaisessa tilanteessa ole mikään iloinen asia. Eräs tuttavani kärsii myös kyseisestä sairaudesta, joten voin ehkä hieman kuvitella millaista elämä sen kanssa on. Hän on myös löytänyt apua ruokavaliosta ja elämäntapamuutoksesta, mutta joutuu myös käyttämään e-pillereitä oireita lievittääkseen.

  Kiitos, että jaoit kokemuksesi ja toivon sinulle kovasti helpotusta "rakkaille rättipäiville"!

  VastaaPoista