perjantai 2. marraskuuta 2012

Luonnollinen ehkäisyAlustus
Tämän uuden testausrupeaman myötä minun on pakko varottaa heti alkujaan, että tulette saamaan joillekkin ehkä hieman häiritsevää tietoa minun ehkäsystä, kuukautisista jne. naisten jutuista. Tarkotus ei nyt kuitenkaan ole alkaa pröystäileen likaisilla yksityiskohdilla, vaan ihan yleisesti kerron asiasta, jonka kans olen ite kamppaillu lasten syntymän jälkeen. Tämän aiheen postaukset ei kuitenkaan ole pelkästään mitään "tyttöjen juttuja" vaan minusta vastuu pitäisi olla miehillä samalla lailla, koska yksin näitä asioita mihin ehkäisyä tarvitaan, harvoin harrastetaan. Ehkäsyasiat ovat sellaisia, mistä kuuluisi jutella yhdessä puolison kanssa ja hakea kummallekkin sopivat ratkaisut.
Kuva ehkäisy.net
Alkuun minun pitää tehdä tunnustus! Suutarin lapsella ei ole kenkiä. Olen puhunu luennoilla ja monissa muissa tilanteissa paljon hormooniehkäsystä. Kirjotin siitä noin vuosi sitten täällä blogissaki. Kaikkein hirveintä on se, että nuorille teineille (lapsille) tyrkytetään hormooniehkäsyä jo jopa 10 vuoden iässä, kun menkat ovat kivuliaat tai iho kukkii. Teini-ikäisen lapsen oma hormoonitoiminta on juuri kehittymässä ja siihen sitten laitetaan ylimääräiset hormoonit asiaa sotkemaan. Mitenköhän tämä vaikuttaa myöhempää elämiseen? Haluaisin tietää! Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Nuorten teinien kohdalla uskon edellä mainittuihin ongelmiin löytyvän muitakin hyviä vaihtoehtoja, mutta silloin kun puhutaan raskauden ehkäsystä, niin en yhtään ihmettele kun ihmiset kääntyvät hormooniehkäisyn puoleen sen helppouden takia. Niin tein nimittäin minäkin ja sen nyt tässä tunnustan!

Hormoonikierukkani tarina
Nuoremman lapsen syntymän jälkeen päätettiin, että nyt ei lapsia enään tähän hätään haluta. Neuvolasta tyrkättiin hormonikierukan resepti ja ajattelin, että se ehkä olisi helpoin ja kuitenkin hormooneiltaan "lievin" vaihtoehto. Energiaa ei ollu alkaa etsimään parempia vaihtoehtoja. Laitatin siis kierukan, joka minulla on vieläkin...(vaan ei enään kauaa!)  Kierukka ei ole koskaan sopinu mulle, vaan alussa vuotoa oli jatkuvasti (noin vuoden verran) kävin jopa gynellä ja sanoin, että haluan kierukan pois, mutta hän sai puhuttua minut ympäri. Noh, sitten mentiinkin ojasta aallikkoon. Vuoto alko pikkuhiljaa loppumaan, niin kuin gynekin oli ennustanu käyvän. Pian huomasin, että kuukautisten vuoto alkoi niukkeneen ja jossain vaiheessa huomasin niiden jääneen kokonaan pois. En olis uskonu joskus nuoruusiässä, että sanoisin näin, mutta minulla on ikävä omia pikku menksujani!!!
 
Olen ollu kohta lähes vuoden ilman kunnollisia menksuja. Ja sen muuten tuntee!!! Uskon, että naisten kuukautiset on myös tapahtuma, missä nainen puhdistautuu ja hänen energiansa lähtevät liikkeelle. Olen kuullu monien kohtupoiston kokeneiden naisten sanovan, että olo tulee "tunkkaiseksi", kun poiston jälkeen menkat ovat jääneet pois. Näiden naisten hormoonitoiminta (jos pelkkä kohtu on vain poistettu) jatkuu samanlaisena kuin ennenkin. Asia ei siis voi verrata luonnolliseen menopaussiin eli vaihdevuosiin (mitä muuten myöskin hoidetaan sairautena, vaikka kyse on normaalista naisen elämänvaiheesta), missä hormonitoiminnan muuttuminen aiheuttaa kuukautisten pois jäännin. Tällainen samanlainen "tunkkainen" olo on myös mulla ollu viimeisen vuoden ajan.

Voisin luetella vielä useita eri asioita, minkä takia en ole kierukastani pitänyt. Pari niitä maitakseni minulla on esim. monesti kovia vatsakramppeja, jotka uskon johtuvan siitä, että kuukautiset ei tule vaikka pitäisi. Ja voin myös vannoa, että tunnen kierukan sisälläni, vaikka monet asiantuntijat sanoo sen olevan mahdotonta. Liekkö se sitten korvien välissä, mutta välillä se vaan tuntuu painavan selkäpuolta tai alavatsaa. Ja se ei ainakaan ole ollu korvienvälissä, kun muutamana kertana mieheni on tuntenut todella ikävän "kuin neulan piston" kesken kiivainpien tohinoiden. Koita siinnä sitten hoitaa hommia enään sen jälkeen, kun pelkää saavansa neulasta, hih!

Kuva Iltalehti

Ehkäisyn hankaluus
Olen ollu poistamassa kierukkaani jo monien vuosien ajan. En vaan kuitenkaan ole saanu sitä aikaseksi. Ymmärrän täysin niitä naisia, jotka turvautuu hormooniehkäsyyn, koska oikeasti toimivaa ja helppoa muuta vaihtoehtoa on todella vaikeaa löytää. Harkitsin kuparikierukan kokeilua, mutta se soveltuu loppupeleissä aika harvalle ja se ajatus, että sisälläni olisi kuitenkin jotain ylimäärästä, ällöttää. Kondoomit jatkuvassa käytössä, ei myöskään ole koskaan innostanu, ei minua eikä miestä. Vaihtehtojen vähäisyydestä johtuen, homma on siis vaan aina siirtynyt.
Kesästä asti olen kuitenkin etsinyt muuta vaihtoehtoa aktiivisesti, koska oloni alkaa olemaan jo niin "tukala" ja uskoisin sen helpottuvan kierukan poiston jälkeen.

Luonnollinen ehkäisy ja uusi toivo
Muistan jo muutamia vuosia sitten lukeneeni luonnollisesta ehkäisystä. Kuitenki se, että alkaisin hysteerisenä mittaileen lämpöjä ja pähkäileen kiertoani, ei sovi elämäntilanteeseen eikä kyllä luonteeseenkaan pätkääkään. Näitä asioita selaillessa törmäsin myös ensimmäistä kertaa asiaan nimeltä ehkäisytietokone. Laitetta sai siihen aikaan ainoastaan Saksasta ja se olisi kustantanu aivan tuhottoman paljon (muistaakseni noin 800€ paikkeilla). Homma vaikutti mielenkiintoiselta, mutta korkean hinnan takia se jäi.

Törmäsin kuitenkin tässä vastikään suomalaiseen yritykseen, joka on alkanut maahantuomaan näitä laitteita. Muutoinkin hinnat ovat tuleet alas siitä, kun laitteita ensimmäisen kerran ihmettelin. Nyt sitten päätin, että hitot rahasta tätä on kokeiltava! Tilasin siis ajan kierukan poistoon, jonka jälkeen tilasin ihka oman Lady Compini.

Lady Comp
 
Mikä ihmeen ehkäisytietokone?
Lady Comp sivustolla sanotaan mahtavia asioita. Tietokoneen ehkäsyprosentin luvataan olevan jopa 99,3% Pääasia mulle on se, että voin hoitaa ehkäsyasiani täysin luonnollisella tavalla! Hyvästi hormoonit ja pillerit! Laitan nyt suoran lainauksen Lady Compin sivuilta, mikä ehkä valoittaa pähkinänkuoressa laitteen henkeä ja käyttöä;

Voit tulla raskaaksi keskimäärin kuutena päivänä kuukautiskiertonsa aikana – viitenä päivänä ennen ovulaatiota ja itse ovulaatiopäivänä.

Monet naiset kuormittavat terveyttään ja rajoittavat seksielämäänsä keinotekoisilla ehkäisymenetelmillä, jotta välttäisivät raskaaksi tulemisen tänä suhteellisen lyhyenä aikana. Meidän mielestämme ehkäisyn voi hoitaa helpomminkin.

LADY-COMP®, Pearly ja BABY-COMP® ovat turvallisia hedelmällisyystietokoneita, joita voidaan käyttää hormonittomaan ehkäisyyn ja luonnolliseen perhesuunnitteluun. Niillä saavutat 99,3 prosentin ehkäisyvarmuuden. Samalla säilytät kehosi luonnollisen tasapainon ilman sivuvaikutuksia.

Laitteiden käyttö on yksinkertaista: mittaat vain kehosi lämpötilan aamuisin. Hedelmällisyystietokoneesi tunnistaa tarkasti ovulaatiohetken, kun mittaat lämpösi kielen alta. Laitteet on ohjelmoitu analysoimalla tuhansien naisten ja satojen tuhansien kiertojen tiedot.

Valitse hedelmällisyystietokone avuksesi, jos pidät hyvää oloa tärkeänä ja haluat täsmätietoa kuukautiskerrostasi. Samalla voit nauttia seksuaalisuudestasi luonnollisesti.

Tee päätös jo tänään ja nauti elämästäsi luonnollisella tavalla. Tervetuloa turvallisen ehkäisyn pariin!
 
Mulla on ensiviikolle aika kierukan poistoon ja omaa Lady Compia odottelen postista saapuvaksi. Olen itse tästä laitteesta todella innoissani ja toivon tosissaan, että se toimii ja olisi suht helppo käyttää. Päätin, että teen tästä kokemuksesta teille kattavaa analyysiä tänne blogiin, koska uskon tämän asian monia teitä kiinostavan.  Vai olenko väärässä?
Lupaan olla rehellinen ja kertoa kaikista heikkouksista, vaikeuksista ja tietysti myös niistä positiivisista puolista, joiden toivon vievän selvän voiton. Lisäksi minun täytyy jo tässä vaiheessa kiittää Lady Compin asiakaspalvelua, joka on henkilökohtaisesti opastanu minua sähköpostin avulla laitteen käytön aloittamiseen liittyvissä asioissa.
Rehellisyyden nimissä myös kerrottakoon, että sain firmalta -15% alennusta laitteesta, kun kerroin aikomuksesta tehdä siitä blokkaustestin. Kuitenkin maksoin tietokoneesta 425,75 € ja saan kertoa rehellisesti omat mielipiteeni kokeilusta. Maahantuoja sanoi, ettei ole lainkaan huolestunut, koska luottaa kuin kallioon tähän laitteeseen. Tällainen vastaus tuo kyllä luottamusta hommaan. Joka tapauksessa, vaikken olisi alennusta saanutkaan, niin olin jo päättäny laitteen tilata ja siitä blokkaus-sarjan tehdä. Kiitoksia kuitekin Lady Compille tästä ihanasta eleestä.
 
Kivenheiton riemua!
 
Mutta tässä siis alustus hommalle. Oon varma, että juttua tästä aiheesta kyllä riittää ja parempi onkin jaotella ne omiin pikku osioihinsa. Pidän teidät siis mukana tämän prosessin eri vaiheissa, kokemuksissa, fiiliksissä ja tuntemuksissa.
 
Lopuksi vielä kysäsen, että onko teille kellekkään ehkäsytietokoneet ennestään tuttuja ja kiinnostaako tämä aihe ketään muuta yhtä paljon kuin minua? =)

26 kommenttia:

 1. Mielenkinnolla odottelen kauanko menee ennen kun teille tulee "iltatähti"

  VastaaPoista
 2. Kiinnostaa, mielenkiinnolla jään seuraamaan testauksen onnistumista ;)

  VastaaPoista
 3. Nuo laitteet löytävät kyllä ovulaation ajankohdan mutta vasta sen tapahduttua. Ovulaatiota ennen lämpötilat ovat normaalilla tasolla. Hetki ennen ovulaatiota lämpö voi hieman notkahtaa ja ovulaation jälkeen lämmöt nousevat noin puoli astetta ja pysyvät siinä menkkojen alkuun asti. Jos kierto on säännöinen, voi näillä laitteilla oppia sen koska oma ovis on mutta ne eivät voi ennustaa sitä. Apteekissa (ja isommissa marketeissa) myytävät ovulaatiotikut ennustavat ovulaation virtsan hormonipitoisuudesta 1-2 päivää ennen sen tapahtumista. Sen aikaisemmin sitä ei voi tietää, joten ehkäisykeinona tämä on hyvin epävarma, jos kierrossa on yhtään heittoa. Esim. itselläni on ollu ovis välillä 15-24 päivä kiertoa. Varmoja päiviä ei siis juurikaan ole. Varsinkin hormoniehkäisyn loputtua kierto voi heitellä paljonkin.
  Yleensä näitä laitteita myydäänkin lasta yrittäville, jotta pystyisivät ajoittamaan puuhailunsa oikein. :)
  Toinen versio laitteesta on sellainen, joka mittaa sekä hormonitason virsasta, että lämmöt. Pitäisin luotettavampana. Harmi vain, etten muista kyseisen laiteen nimeä.
  Pelkkiä lämpöjä voi seurata halvemmallakin netissä olevilla ohjelmilla (esim. ferilityFriend). Sinnekkin syötetään lämmöt ja se tunnistaa milloin ovis on ollut. Tiedän kuitenkin naisia, jotka ovat gynellä käydessään huomanneet sen heittävän jopa päiviä. Lasta yrittäessä ei mikään iso asia mutta ehkäistessä voi olla ratkaiseva.
  Lämmöt vaihtelevat muutenkin paljon jo yhden päivän aikana, joten siksi on tärkeä mitata aina samaan aikaan aamusta ja ennen ylösnousemista.
  Onnea kokeiluun mutta aika ylihintainen laite, kun saman tuloksen saat paljon halvemmillakin keinoilla ja loppujen lopuksi vähemmällä vaivalla.

  VastaaPoista
 4. Terminä tuttu, mutten tiedä ketään joka sitä olisi käyttänyt, hinta ehkä vaikuttaa siihen...joten mielenkiinnolla odottelen kokemuksiasi tästä! :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä mielenkiinnolla jään odottamaan miten tässä käy, joko oot miettiny että mitä jos tulet raskaaksi niin mitä teet ja kerrotko siitäki täällä?

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kommenteista! Tämä ehkäsytietokone on tosiaan jakanut mielipiteitä ja aika moni on epäilevällä kannalla. Voitte vain kuvitella, millaisia kommentteja lähipiiriltä on tullut asian tiimoilta. Mummot varmaan jo kutoo neulepuseroita ja vauvantosiikoita ;)
  Olemme tietysti puhuneet miehen kans raskautumisen riskeistä ja eiköhän se väistämättä täälläkin tule sitten esille, jos näin pääsee käymään ;)
  Kirjoitan tällä viikolla lisää laitteen toimintatavasta ja muusta käyttöön liittyvästä. Jännällä odotellaan itsekkin...

  VastaaPoista
 7. Kirjoitit vain hormonikierukasta jättäen kokonaan pohtimatta tätä ns. vanhanaikaista kierukkaa, kuparimallia.

  Itselläni on sellainen kun en hormoneja halunnut.

  Tunsin uivani vastavirtaan, kun reseptin kanssa menin apteekkiin eikä heidän varastoissaan ollut näitä muinaisjäänteitä vaan se piti tilata. Vaikka ei niissä tietääkseni ole edes parasta ennen päiväystä... ;)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi 6, kiitoksia kommentistasi. Itseasiassa mainitsen kuparikierukankin tekstissä (lukaseppas tarkkaan ;) ). Kuparikierukka on tosiaan hormooniton vaihtoehto se vaan soveltuu aika harvalle. Usein vaikutuksina on todella runsas vuoto ja minulla kun ennenkin oli jo aikasta runsasta vuotoa, niin olettaa voisi että vuotaisin kuin seula. Olen ihan sitä mieltä, että tunsin hormoonikierukan olemassaolon ihan fyysisesti. Se "painoi" tietyssä kierron vaiheessa ja sai ikävän paineen tunteen. Jotenki pelkkä ajatus siitä, että jotain ylimääräistä on minun kohdussa häiritsee. Lisäksi kierukan olemassaolo oli yhdynnän aikana jopa hieman kivuliasta tässä samaisessa kierron vaiheessa. Kuparikierukka oli mulla kyllä ihan oikeasti vaihtoehtona, koska eihän sitä tiedä ellei kokeile, mutta vaihtoehto olla ilman mitään ylimääräisiä vempaimia houkuttelee huomattavasti enemmän.

  Siinnä olet kyllä oikeassa, että minustakin kuparikierukan olemassaolosta pitäisi enemmän valaista. Mielestäni olisi hyvä kokeilla ensin kuparikierukkaa ja vasta sen jälkeen laittaa hormoonikierukka, jos kerta kierukkaan aikoo kuitenkin turvautua ja kupari ei sovellukkaan. Itsekkään en silloin aikoinani ollu tarpeeksi tietonen kuparikierukasta, muutoin olisin sitä varmaan kokeillu ensin.

  VastaaPoista
 9. Tuohon menkkojen poissa-oloonkin taitaa olla yhtä monta mielipidettä kuin naistakin .. itselle tehty kohdunpoisto reilu 3v. sitten enkä niitä ole kyllä kaivannut takaisin. Olo-/ mielentilassani en ole kummosempia muutoksia leikkaussäryistä toipumisen jälkeen huomannut. Tietysti tiedän sen, että kohdunpoiston myötä normaali hormoonin tuottotaso laskee ja ns. vaihdevuodet voivat yllättää aikaisemmin, mutta se on sitten sen ajan murhe.. nyt vaan nautin menkattomasta elämästä! Se oli yllätys kuinka lääkäri laittoi kampoihin kun olin päättänyt päätyä tähän toimenpiteeseen - olkoonkin että se on lopullinen toimenpide, mutta päätökseni oli oma - hyvä ettei psygologille passittanu.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi 8, kiitoksia kommentistasi, näin varmaan onkin, että kaikki ollaan yksilöitä =) Voi olla, että tämä "tunkkaisuus" ilmenee herkemmin ihmisillä, joilla keho on muutoinkin tukossa tai hormoonitoiminnassa heikkoutta jo valmiiksi. Tämä on siis ihan minun omaa päättelyä, kokemusta jne. en siis väitä olevani lääkäri tms ;) Mielestäni esim. vaihdevuosiin pystyy ennalta omilla elämäntavoilla vaikuttamaan.
  Tuo lääkäreiden asenne on kyllä ihmeellinen. Jos ihmisellä on jokin oma tahto, niin se on sitten heti paheksuttavaa. Minun äitinikin valitsi kohdunpoiston, vaikka lääkäri suositteli pelkkää leikkausta ja myomien poistoa. Kyllä minusta kuitenki se "asiakas" itse tekee ne valintansa, oli se sitten kuparikierukka, kohdunpoisto tms...

  VastaaPoista
 11. Kiva että kerrot täällä. Minulla oli vuosia käytössä Persona-niminen laite. Siinä pissataan tikkuun noin 5 krt kk:ssa ja laite analysoi sen. Tikut piti ostaa apteekista, joka laitettakin myi.

  Kiertoni on aina ollut säännöllinen ja "varmat päivät" tuli tutuksi. Sitten eräänä päivänä laite näytti vihreällä päivää, joka aina oli ollut punainen. Ihmettelin sitä ehkä muutaman sekunnin ja unohdin asian. No niin, nyt olen siis onnellinen äiti. Eli tahdon vain huomauttaa kaikille, että jos tekee huomion, että laite näyttää just tällä kierolla/päivänä eri tavalla kuin yleensä, niin kannattaa luottaa ennemmin itseensä eli pelata varman päälle.
  Laitteen luotettavuus on samaa luokkaa kuin tuon sinunkin ja suosittelen sitä kyllä sellaisille, jolle raskaus ei ole mahdottomuus. Eihän mikään ehkäisy ole täysin luotettava. No tällä hetkellä en laitteella seuraa kuin kierron pituutta, koska tikut tulee aikaa myöten kalliiksi.. Mutta odotan mielenkiinnolla "tutkimustuloksia".

  VastaaPoista
 12. Tutustun blogiisi ensimmäistä kertaa, enkä toistaiseksi ole vielä muuta lukenut. Tämä aihe on erittäin kiinnostava ja minulle ajankohtainen.

  Kirjoitit nuorille (lapsille) määrättävistä e-pillereistä, niin ajattelin jakaa oman vastaavan kokemuksen.
  Itselleni määrättiin e-pillerit 12-vuotiaana kovien kuukautiskipujen takia. Käytin niitä säännöllisesti melkein kymmenen vuotta, kunnes ensimmäisen kerran törmäsin e-pillerit kyseenalaistavaan artikkeliin. Hämmentyneenä pohdin tilannettani, pillerit olivat sopineet minulle ja poistaneet kivut, minkä takia en ollut osannut kyseenalaistaa niitä koskaan. Päätin kuitenkin lopettaa ne ja kivut palasivat, mutta kipujen syykin selvisi. Ikävä kyllä ainut lääke niihin oli kuulemma e-pillerit, joten aloitin uudelleen. Aikaa kului ja jännittyneenä jätin pillerit tullakseni raskaaksi. Raskaaksi tulemisen kanssa ei ollut onneksi ongelmaa.
  Synnytyksen jälkeen kuukautiskivut hellittivät siedettäviksi ja pahimman kivun aiheuttaja katosi raskauden ja synnytyksen myötä. En siis enää aloittanut e- pillereiden käyttöä.
  Olen nyt synnyttänyt kahdesti ja ainakin toistaiseki tauon paikka. Mietinnässä on siis ollut jo pidempää tämä ehkäisyasia. Koen, että vaihtoehtoja ei ole. Gynekologini tarjosi, suorastaan tyrkytti e-pillereitä, sillä niitä käytäessä minulle ei ikinä ilmennyt mitään oireita. Epätoivoissani otin reseptin vastaan ja yritin aloittaa niiden käyttämisen, mutta en muistanut ikinä ottaa niitä. Samalla havahduin, että mitä minä taas säädän. Minähän haluan pitää itseni "luonnolisessa" tilassa. Jätin e-pillerit ja parhainta on, että minulla on nyt todella hyvät luonnolliset kuukautiset, e-pillereitä syödessäni vuoto oli lähinnä mömmöä. Mutta totuuden nimissä, verrattuna nykyiseen tilaani, se onkin ainut huono kokemus e-pillereistä. Viimeisestä raskaudesta ja imetyksestä on aikaa niin paljon, että hormoonitoimintani on oletettavasti "normaali". Mutta hirveää on, jos tämä on minun normaalini. Kuukautiskipuja on jonkin verran, mutta hillitsen ne ruokavaliolla, mutta muuten olen käsittämättömän ailahtelevainen ja epätasapainoinen ja haisen(!) aina n.kaksiviikkoa ennen kuukautisia. Olen tehnyt oman viiltävän päätelmän, että koska aloitin e-pillereiden syönnin niin nuorena elimistöni toiminta on jäänyt niistä riippuvaiseksi. Tuntuu, etten tuota jotain oleellista hormoonia tai vastaavaa enää itse. Mene ja tiedä. Olisipa jossain alkamassa jokin tutkimus, niin olisin heti mukana.
  E-pillereiden syöntiä en kuitenkaan aio aloittaa, enää ikinä. Toivon vain, että löydän ratkaisun tähän tilaani, muuten menee usko oman luonnollisen fyysisen tasapainon löytämiseen.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi, olen myös lukenu hieman Personal koneesta. Käsittääkseni sen ehkäisyteho ei ole ihan yhtä korkealla kun Lady Compin teho pitäisi olla. Mitä tiedän laitteesta, niin eroavuus on tosiaan, että Personal mittaa virtsasta hormooniarvoja ja Lady Comp tulkitsee kiertoa lämmön perusteella. Veikkaan, että jälkimmäinen olisi käytössä hieman helpompi ja edullisempi käyttää. Niin kuin sanoit, tikkujen osto tulee aikaa myöten kalliiksi ja mitäs, jos tikut onki loppu etkä ole muistanu niitä ostaa. Kuvittelen, että mulle ainakin voisi käydä näin ;) Lady Compissa puolestaan mittaus pitää tehdä joka päivä, kun Personalissa riitti ilmeisesti tuo 5 krt/kk. Mutta tosiaan kumpikin toimii suunnilleen samalla periaatteella, eli bongaa munasolun irtoamisen ajankohtaa.
  Sulla on myös kyllä hyvä pointti siinnä, että itseä kannattaisi aina kuunnella! Koneet on koneita ja aina on erehtymisen mahdollisuus. Ihanaa, että teille ei kuitenkaan raskaus ollu mikään mahdottomuus. Niin kuin monessa kommentissa on tullut esille, niin ennen kuin tällaisia asioita alkaa kokeileen, raskautumisen riskistä kannattaa kyllä keskustella puolison kanssa.

  Marri, kiitoksia avoimesta kertomuksestasi ja tervetuloa tutustumaan blokiin. Toivottavasti löydät muitakin kiinostavia aiheita =)
  Sinun tarinasi kuulostaa kovin tutulta. Tällainen käytöntö e-pillereiden määräämiseen on yllättävän yleistä. Minusta tuntuu, että tässä unohdetaan jälleen ihminen ja hoidetaan oireita ilman miettimättä sitä, että mitkä voi olla seuraukset. Kuinka moni lääkäri ensin ehdottaa muita keinoja kokeiltavaksi, kuten esim. mainitsemaasi ruokavaliota (mikä muuten auttaa yllättävän paljon) ja liikuntaa. Nyky yhteiskunta vaan on ajautunu siihen pisteeseen, että on helpompaa ottaa nappi suuhun kuin tehdä ITSE asialle jotain. Surullista on, että nekään jotka olisi valmiita kokeilemaan muita keinoja ennen pillereihin turvautumista, ei tiedä vaihtoehdoista koska niistä EI KERROTA!
  Mukava kuulla, että kipusi on lieventyny synnytyksien jälkeen. Olen kuullu, että monille on käynyt näin.
  Tsemppiä myös valitsemallasi tiellä hoitaa ehkäisyasioita luonnollisemmin. Uskon, että se kyllä palkitsee vaikka se voi vaikeaa ollakki aluksi. En ole mikään lääkäri tms. joten kaikki kommentit on omia johtopäätelmiäni mutta sanoisin, että nuo sinun oireet voisi hyvinki johtua e-pillereistä. "Haiseminen" tietyssä vaiheessa kuuta on erittäin selvä puhdistautumisen merkki. Jos joskus olet kokeillu jotain puhdistuskuureja (paastoa, yrttejä tms.) niin niissä tämä haiseminen ja pahanhajuinen hikoilu on erittäin yleistä. Se on kehon luonnollinen tapa poistaa epäpuhtauksia. Uskoisin, että kehosi yrittää saada monien vuosien aikana kerääntyneitä epäpuhtauksia pois ja omaa hormoonitoimintaa tasaantumaan. Tämä voi valitettavasti kestää vuosikaupalla. Ruokavalio on taatusti yksi, millä voi asiaa edesauttaa. Minusta kannattaa vain olla kärsivällinen ja antaa keholle aikaa. Joku on joskus sanonu, että sen ajan mitä kehoosi keräät ongelmaa, kestää myös sen toipuminen ongelmasta. En usko, että tätä voi nyt täysin soveltaa sinun tilanteeseen (toivottavasti sinun ei siis tarvitse kymmeniä vuosia odotella hormoonitoiminnan tasaantumista ;) ), mutta kauan kerätyt ongelmat ei noin vain poistu hetkessä. Hermoja ja kärsivällisyyttä... olen hengessä mukana <3
  Hormoonitoiminnan tasaantumisesta on mielestäni hyvä esimerkki se, että omista riinnoistani tuli "nestettä" puristettaessa vielä yli 4 vuotta synnytyksen jälkeen. Tai sitten voi olla mahdollista, että juurikin hormoonikierukka ei mahdollistanu oman hormoonitoiminnan tasaantumista, koska kierukan periaatehan on laittaa keho luulemaan, että on jo raskaana. Jännällä siis odottelen omia hormooninheilahteluita nyt kun kierukka on poistettu ;)

  VastaaPoista
 14. Kyllä kiinnostaa hormooniton ehkäisy, koska kroppaani en halua mitään ylimääräistä.
  Itselläni ei ole vielä lapsia eli päädyin viime vuoden lopulla ns. varmoihin päiviin. Kiertoni on sen verran säännöllinen 27-28 että kolmannet menkat nyt on meneillään. Tietääkseni ;)
  Siis hyvin niukat aina menkat on ollu hormoonien kera ja ilman.
  "Varmoilla päivillä ilman kondomia ja kuukaudesta vähän yli viikko kondomin kera.
  Kattelen miten tää etenee...Ja luen mitä tänne kuuluu.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi, kiitoksia kommentistasi! Hienoa huomata, että aihe kiinostaa todella monia. Tähän mennessä monet on kommentoinu, että mielellään luopuisi hormooniehkäsystä, vaan luottamus esim. Lady Compia kohtaan ei kyllä ole kovinkaan suurta ;) Toivottavasti tää minun kokeilu tuotteis sellasta tulosta, että siitä voisi muillekkin tulla varteenotettava vaihtoehto =)

  VastaaPoista
 16. Hei vaan! Minä jäin seuraanaan tätä keskustelua kiinnostuneena, vaikka tarkoitus oli lukea kokemuksiasi lady-compista. Minä taidan jakaa tarinani myös, koska olo on sellainen, että tulen hulluksi näiden ehkäisykapineiden kanssa. Onnistuin sinnittelemään parikymppiseksi pelkillä kondomeilla, joten aika pitkään selvisin ilman hormoninappuloita ennen kuin tapasin nykyisen ukkelini. Aloitin kokeilemalla muutamia erilaisia esrtogeeniä sisältäviä pillereitä ja meinasin hypätä sillalta.Minusta tuli kamalan mustasukkainen ja vihainen, itkin herkästi ja masennuin. Onneksi tunnistin oireet ja eikun pillerit roskikseen ja olo helpottui. Seuraavana kokeiluna minipillerit ja niiden kanssa hieman lievemmillä oireilla meni pian hermot ja olenkin tällä hetkellä kahden ihanan tyttären äiti.
  Nuorimmaiseni jälkeen laitatin kuparikierukan kun olin ihan varma siitä, että hormonia ei tähän mammaan dumpata. Muuten meni viisi vuotta ihan mukavasti, mutta kärsin koko sen viiden vuoden ajan kroonisesta hiivatulehduksesta, joka lääkäreiden mukaan ei mitenkään voinut johtua kierukasta. Nyt kolme kuukautta sitten oli kierukan vaihto, ja lääkäri ylipuhui minut kokeilemaan hormonikierukkaa. No, hiivatulehdus loppui kuin seinään, sitä ei ole ollut sen koommin...mutta... istun kesälomareissullamme tässä koneen ääressä ja mietin miten saisin revittyä kierukan sisuksistani kun suututtaa ihan mahdottomasti. Olen vihainen ja mustasukkainen ja murjotan ja itkeskelen, ihan viidentähden lomareissu meneillään. Taidanpa varata lääkäriajan ja tehdä lisää lapsia, ettei tarvitse hypätä sillalta...
  tai sitten kokeilen sitä ladycompia minäkin=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, kiitoksia todella avoimesta tarinasi jakamisesta. Voi vain kuvitella tunteesi, koska minulla on ollut hieman samanlaisia fiiliksiä jo ilman noin vahvoja sivuoireita, kun olen käyttäny hormooniehkäsyä. Koin hormoonikierukan juurikin samalla tapaa kuin sinäki. Se oli semmonen musta möykky, joka ärsytti (mielen tasolla) koko ajan. Lisäksi kyllä vannotin, että pystyn oikeasti tuntemaan sen sisälläni vaikka se kuulema piti olla mahdotonta.

   Uskon, että sinunlaisia ja minun laisia on aika paljon. Siis niitä, jotka kamppailee ehkäsyn kanssa. Toivottavasti saisin kesäkiireiltäni ensiviikon lopuun mennessä viimeisteltyä jutun julkasumuotoon. Tsemppiä sinulle anonyymi! Kyllä se sinulle sopiva juttu vielä löytyy ja ehkäpä jopa Lady Compista =D

   Poista
 17. Onpa täällä paljon epäilyä. Lady-Comp näyttää minulle punaisia päiviä kierron päiville 14-22. Muut on vihreitä, joskus keltaisia nuo reunapäivät. Jos laite on epävarma, se näyttää keltaista. 10 vuotta olen käyttänyt ja yhtään vahinkoraskautta ei ole tullut. Laite tarvii pari kiertoa oppiakseen milloin ovulaatio on, mutta heti sen jälkeen se osaa kyllä ennakoida ne etukäteispäivät hyvin tarkkaan. Pissatikuista minulla ei ole kokemusta eikä noista apteekin testeistä, koska en koe että ne on mun juttu ollenkaan ja riskitekijöitä on valtavasti jos itse käy tekemään noita. Luotettavuus on noissa varmasti kyseenalaista jos vaan 5 kertaa kuukaudessa testataan. Tässä ei. Oikeasti. Olen tehnyt kaksi lasta, molemmat suunnitellusti ja eka nappas ekasta yhdynnästä. Tokassa kesti kolme kiertoa. Hyvin oon pärjännyt ja pois en ikinä vaihda. Ostan toisenkin kun tämä ei enää jaksa. Pillerit ei käyneet mulle ollenkaan, ja kokeilin monia. En muutenkaan usko hormonien nappailun ja normikiertojen muokkailun olevan hyväksi. Ottakaa rohkeasti laite vaan käyttöön, kokemukset on olleet vain positiivisia. Lopulta oman kierron oppii ja tietää itse numeron perusteella tarviiko kumia. Mut poikkeuksien takia hyvä mittailla.

  VastaaPoista
 18. Itselläni ollut samainen laite käytössä yli kuusi vuotta ja mainiosti on toiminut. Minulla on kolme lasta ja toisen lapsen jälkeen hommasin tämän laitteen. Kolmas raskaus onnistui myös heti toisella kierrolla ja laite ilmoitti raskaudesta ensimmäiseksi jo muutaman päivän jälkeen, kun menkkojen olisi pitänyt alkaa. Mietin myös olisiko pillereillä ollut vaikutusta siihen, että ennen ensimmäistä ja toista lastani minulle tuli keskenmenot. Itselläni ei ole mitenkään säännöllinen kuukautisrytmi, mutta laite ottaa huomioon sen. Luotan siihen taysin. Loistava ja toimiva keksintö!

  VastaaPoista
 19. Sarius ja anonyymi, todella hienoa kuulla muidenkin käyttäjien kokemuksia ja varsinki kun ne on noin positiivisia =D Mulla ei ole tuttavapiirissä ollenkaan laitteen käyttäjiä ja hyvin vähän on netistäkään käyttäjäkokemuksia löytyny, joten mahtavaa kuulla että teitä siellä on! Jos teitä on siellä vielä lisää, niin kommentoikaahan ihmeessä vaikka muutamalla sanalla.

  VastaaPoista
 20. Hei vaan taas! Minä kirjoittelin tänne kesälomalla tuskastuneena ja kyynelet silmissä. Nyt on tilanne parempi, poistin kierukan heti lomareissun jälkeen ja olen lady compin onnellinen omistaja. Ei enää kiristä nupista, eikä tarvitse hypätä sillalta. Käyttökokemusta nyt suunnilleen kuukausi ja aika lailla punaista näyttää vekotin, mutta pitää malttaa ihmetellä tässä aluksi pari kuukautta, eikös niin...
  Laitteesta on ilmeisesti tulossa jonkin näköinen ohjelma telkkariin. Kun soittelin sinne maahantuojalle, niin oli kuulema ollut ylen porukka kuvaamassa koko päivän. Odotan innolla, olisi aika hieno juttu yleistyessään. Kiitos tuesta ja oikein ihanaa syksyä kaikille!

  VastaaPoista
 21. Anonyymi, onpas kiva kuulla että "kiristyksen tunne" nupissa on helpottanu. Osaan tosiaan samaistua, kun itselläni oli samanmoisia tuntemuksia. Laite näyttää punaista alkuun aika paljon, mutta seuraavassa kierrossa ainaki mulla oli jo paljon enemmän vihreetä. Ja mitä uskollisemmin laitetta käyttää, niin sitä vihreämmäksi kierrot tulee. paitsi, jos kierto on hirveen epäsäännöllinen, niin se voi tosiaan karsia vihreitä päiviä. Ite olin yllättyny, että ensimmäisellä kierrolla oli kuitenkin vihreitä päiviä useampia, kun olin asennoitunu lähes kokonaan punaisiin ja keltaisiin päiviin.

  Voi mahtavaa, jos laitteesta on tulossa isompaa juttua mediaan! Minustakin tää ois sellanen vekotin, minkä olemassaolosta ihmisillä pitäis olla enemmän tietoa. Myös terveyspuolen ihmisiä ois syytä kouluttaa laitetietouteen, kun ainaki meidän alueella ehkäsytietokone näyttää olevan tän alan ihmisille ihan uus juttu?!! Jos saat tietää, milloin juttu tulee ulos, niin vinkkaahan tännekki =D

  Kiitos teille keikille ihanista kommenteista ja pysytäänhän kuulolla aiheeseen liittyen ;)

  VastaaPoista
 22. Ihana kuulla tälläisestäkin vaihtoehdosta - hinnasta viis, jos se oikeasti toimii! Itse olen lapseton nuori nainen, 25v, parisuhteessa ollut kolme vuotta. Minkään sortin pillereitä en ole koskaan uskaltanut tai halunnut käyttää, kun olen ajatellut, että tulisin niistä jotenkin mielenvikaiseksi ;) Muutenkin olen läpikäynyt yhden masennuksen, joten pillereitä en tarvitse asioita lisää sotkemaan. Olen siis käyttänyt kondomia suhteemme alussa ja koska alakerran limakalvot eivät tykänneet jatkuvasta kondomien käytöstä, päätin ottaa mini-kuparikierukan. Itselläni on aina ollut melko runsaat vuodot ja kierukka ei niihin vaikuttanut vähentävästi tai lisäävästi. Kierukka pysyi sisällä kuitenkin vain n.2 vuotta ja se vaihdettiin normaalikokoseen kuparikierukkaan, jotta ei tulisi ulos yhtä helposti. Nyt uusi kierukka on ollut paikoillaan n.4kk ja epäilen, että sekin olisi tulossa ulos. Menkkoihin on vielä pari viikkoa ja ihme kipuilua ja jomotusta on tuntunut jo kolme päivää..kivut samankaltaisia kuin aiemman ulostulon aikaan. Joka tapauksessa, en ole koskaan oikein pitänyt kierukastakaan täyin (vaikka se minulle on ollut ainoa "luonnonllinen" ja hormoniton vaihtoehto), sillä sen mukana minulle tuli ajoittain pahatkin menkkakivut. Minä myös väitän, että tunnen kierukan, varsinkin kuukautisten aikana. Lasta emme halua vielä seuraaviin 4-5 vuoteen, joten jotain ehkäisyä pitää käyttää. Pahoin pelkään, että joudun siirtymään minipillereihin, koska tälläisten Lady Comp tyyppisten laitteiden käyttö epäillyttää..vaikka kuullostavatkin niin taivaallisen hyviltä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi! En voi tässä vaiheessa enään lisätä muuta kun, että yli vuosi on menty Lady Compilla ja nyt kun alkaa vähitellen tajuaan sen toimintatapaa, niin luotan laitteeseen 100 prosenttisesti. Minusta se on niin tyhmän varma laskentansa kanssa, ettei raskautumisen pelkoa ole. Ainoa tapa raskautua on se, että ei käytä väliaikasta ehkäisyä punaisten tai keltaisten päivien aikana. Eli varmuus riippuu periaatteessa käyttäjästä itsestään. Tietysti jos ei käytä laitetta säännöllisesti, käyttää alkoholia paljon tai jos kuukautiskierto heittelehtii miten sattuu, niin silloin punaisia päiviä tulee enemmän, mikä voi olla pitempiaikasesti inhottavaa.

   Mie en keksi ollenkaan pahaa sanottavaa laitteesta ja olen siihen kyllä enemmän kuin tyytyväinen. Toivottavasti myös sinä löydät oikean ja sinulle sopivan tavan järjestää ehkäisy asiat kuntoon. Tsemppiä!

   Poista
 23. heips! viimesin teksti on viime vuoden puolelta? en ole koskaan mitää blokeja lukenut mutta tämä kiinnostaa, kiinnostaisi tietää tän hetkiset kuulumiset lady compin kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi!
   Niin kuin ehkä oletta huomannu, niin minun aika on mennyt nykyään muualle, kuin blogin kirjottamiseen =) Kiva kuulla, että aihe kiinnostaa edelleen. Voisinkin kirjoittaa uusimmat kuulumiset, kun sitä kerta kaipaillaan.
   Lupaan palata aiheeseen piakkoin uuden postauksen kanssa.

   Aurinkoista päivää!

   Poista