perjantai 16. marraskuuta 2012

Mun El Naturalista

Hiphei ja voi sitä onnen päivää, kun eräs päivä ajauduin kirppikselle! Törmäsin sattumalta äitiin ovella ja hälle heitin, että "olispa kiva löytää pitkästä aikaa itsellekki jotain". Mulla kun on kirppisostot aika pitkälti ollu jo kauan aikaa lapsille sopivaa. Noh, elähän huoli! Siinnä kierrellessä äiti huikkasi, että vähän matkan päässä olevassa pöydässä on ihan mun näköset kengät. Vähitellen kuin pöytää kohti matelin, niin huomasin nämä aarteet...Huhuu, El Naturalistan saappaat! Olin ihastuksissani koska kengät oli TODELLA hyvä kuntoset. Katoin pelolla hintalappua, kun tiiän merkin olevan kallis. Hintaa loboilla oli 25€! Siis 25€!!! Nyt olin ihan varma, ettei koko ainakaan ollu sopiva, mutta kun kurkkasin kengän sisään, koreili siellä ihanasti koko 38. Ei muuta kuin sovitus jalkaan ja meikäläinen sulautui yhteen omien El naturalistan kenkieni kanssa. Olemme olleet yhdessä siitä lähtien ja kaikkialla.
Minusta El Naturalista merkin kengät on vaan niin sikahyvän näkösiä. Kun vielä luonto on otettu huomioon loboja valmistettaessa, niin yhtälö on taattu. Ainoa miinus on kenkien kova hinta, mutta kun ajatellaan, että laatu on korkeaa niin sehän olis kuin pistäis rahaa pankkiin. Kenkien kohdalla olen tämän varsinkin huomannu, että halpaa ei kannata ostaa. Kun panostaa laatuun, niin saat pitkäaikaiset, kestävät ja jalassa mukavammat kegät. Pitemmällä aikavälillä säästää varmasti. Näiden aarteiden alkuperäiseksi hinnaksi arvelen 100€ tai jopa lähemmäs 200€. En löytäny tätä mallia googlettamalla, mutta niissä hinnoissa merkin saappaat hilluu.

Kannattaa siis ajatella mitä toivoo!!!

7 kommenttia:

 1. Makeet! Naturalista on ihan paras. Vaikka ostas normaalihinnalla, niin eipähän tarvi ostaa seuraavaa paria ainakaan kymmeneen vuoteen!

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Minullakin on useammat ja menneet jo monta vuotta ja on hyvät jalassa :)

  VastaaPoista
 3. TuijaK ja Runotalon Sari, kyllä tosiaan laatuun kannattaa panostaa, niin saa kengät kymmeneksi vuodeksi =) Oikealla hoidella tietenkin. Tyttö jo kyseliki, että saako nää lobot perinnöksi multa (hihi, varsinainen perijätär ;) ) ja kyllähän ne varmaan tytölle jääki. Mullaki on parit kengät äitini nuoruusajalta, jotka on vielä tänäkin päivänä kovalla käytöllä. Laatu on säästöä taatusti ja tässä tapauksessa vielä silmäniloa!

  VastaaPoista
 4. Mulla on noista vähän eri malli, ja ne meni pilalle kastumise n vuoksi puolen vuoden sisällä ostosta. Kauppa ei korvaa koska pitää normaalina kulumisena eikä rakennevikana.

  Et ei jääny perinnöksi :( Ottaa kyllä pattiin, joten olin etsiskelemässä muiden kokemuksia, vielä en ole ainuttakaan huonoa sanaa laadusta tämän merkin kohdalla löytänyt.

  Et kannattaa tosiaan hoitaa hyvin. Mallista riippuen voi mennä pilalle nopeastikin.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, onpa harmillista kuulla, että kengät on menny pilalle noin pian =( Oiskohan niissä ollu huono rasvaus jo alunperin? Nahkaahan joutuu kyllä hoitamaa, jos sen haluaa kestävän. Itsekkin olen hieman heikkomuistinen sen suhteen, mutta kyllä hyviä kenkiä taas tulee hoidettua. Toisaalta, kyllä uusissa kengissä olettais olevan jonkinlainen vahaus jo ostettaessa. Harmi, ettei kauppakaan suostunu niitä korvaamaan.

  VastaaPoista
 6. Ostin itse juuri tänään nilkkapituiset el naturalistat ja maksoivat 150 euron kieppeillä, joten sinun kengät ovat varmaan oleet uutena 180 tai enemmänkin! Mahtava löytö! Ostin myös mehiläisvahaa ja myyjä suositteli jopa viikottain sillä rasvailemaan kenkiä. Täytyy sanoa että taitavat olla kalleimmat ikinä ostamani kengät, mutta olin niin kyllästynyt huonolaatuisten kenkien a) hajoamisiin ja b) niiden aiheuttamiin jalka- ja selkäkipuihin, nämä pitäisi kestää myyjän mukaan 8 vuotta ja ylikin hyväkuntoisena oikealla hoidolla. Sen verran netistä juuri lueskelin että kenkiä ei kannata märällä ilmalla käyttää ja tosiaan rasvata ja suojata pitää usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ollu niin tyytyväinen noihin kenkiin, ettei voi sanoin kuvailla. Mulla samoja kokemuksia kuin sullaki, eli totaali kyllästyminen halpoihin loboihin, jotka hajoaa muutamien käyttökertojen jälkeen. Puhumattakaan siitä, ettei halpikset kestä lainkaan pakkasta. Mulla on myös muutamat halpis (tekonahka) kengät, jotka haisee niin pahalle, etten voi pitää niitä muutamien vuosien tuuletuksen jälkeenkään. Herää vaan kysymys, että millähän myrkyllä ne on kyllästetty ;)

   Onnea siis yhteisille taipaleille ja olkoon matkanne yhdessä pitkä! ;)

   Poista