perjantai 26. elokuuta 2011

Päänsärky

Meidän Iinalla on, eskarin alettua, alkanu särkemään päätä. Noin kerran pari viikossa, neiti valittaa päätä särkevän. Tietysti vanhempina, meillä on kova spekulointi päällä, mistä tämä voisi johtua... Meillä onkin vaihtoehtoja, mitä tutkitaan ja yritetään yksi kerrallaan sulkea mahdollisia syitä pois.

1. Näkö
Eskarissa luetaan, piirretään, lasketaan varmasti enemmän kun kotona, joten voiskohan päänsärky johtua silmistä ja huonosta näöstä?

2. E621
Olen pitänyt kirjaa ruuista, mitä tyttö on syönyt päiväkodissa niinä päivinä kun päänsärkyä on ilmennyt. Tällä hetkellä ruokavaliossa on ollu mm. lihapullia, nakkikeittoa, maksalaatikkoa... Minun miehenihän on erityisen herkkä kyseiselle lisäaineelle, joten herkkyys olisi ihan mahdollista periytyä lapsellekki, eikö... Yleensä päänsärky tulee iltapäivästä ruokailujen jälkeen.

3. Huono ilma päiväkodissa
Paljonhan on taas puhuttu siitä, kuinka moni päiväkoti/ koulu on huonossa kunnossa ja ilmastointi puutteellinen. Tätä asiaa puoltaa jälleen se, että päänsärky ilmaantuu yleensä iltapäivästä.

Hmmm... silloin kun kyse on omasta lapsesta, niin sitä haluaa selvittää kaikki mahdolliset vaihtoehdot, löytääkseen perimmäisen syyn. Itse kärsin tosi harvoin päänsärystä, joten voin vain kuvitella miltä se tuntuu, kun vaiva on viikottaista... varsinki pikkulapsesta.

Kysyisinki myös teiltä, että onko teillä vastaavanlaisia kokemuksia? Voisiko päänsärkyä aiheuttaa vielä jokin, mitä en ole huomannu vielä miettiä? Olisin kiitollinen kokemuksistanne ja vinkeistä.

5 kommenttia:

 1. Hei Katja, ajattelin vinkata sähkömagneettisten kenttien vaikutuksesta terveyteemme.Itselläni esim wlan-tietokoneet ja kännykät aiheuttavat helposti päänsärkyä, mikäli altistun niille liikaa.

  Euroopan neuvosto otti keväällä kantaa sen puolesta, että lasten altistumista varsinkin langattomille sähkömagneettisille kentille tulisi mm kouluissa vähentää.

  Mikäli kännykkä on vain äänettömällä eikä kiinni, se ottaa aika ajoin yhteyttä tukimastoihin ja säteilee tällöinkin. Tutkimusten mukaan kännykkä-yms säteilyllä on haitallisia terveysvaikutuksia. Joskus kouluissa ja eskareissa on sijainnin tai laitteiden takia korkeat sähkömagneettisten kenttien tasot. Olen laitellut paljon linkkejä tutkimuksiin sähkömagneettisten kenttien haitoista blogiini, mikäli sinua kiinnostaa tutustua.Yksi tutkimuksissa havaittu mahd. terveysongelma näihin kenttiin liittyen on juuri päänsärky.

  Olen huomannut, että yhdelle pojistani tulee helposti pää kipeäksi, jos hän on vahingossa turhan paljon tietsikalla.

  Lapsille ja aikuisillekin on muuten hyväksi käyttää airtube-handsfreetä, mikäli käyttää kännykkää. Silloin säteilyä ei johdu niin paljon aivoihin.

  Sitten vielä yksi esimerkki lisäaineesta, jonka tiedän altistavan päänsäryille on aspartaami, mutta ehkäpä tyttösi ei saakaan sitä mistään.

  Tuo natriumglutamaatti on aiheuttanut monille vaihtelevia terveysongelmia, sen tiedän. Ja usein herkkyydet tosiaan periytyvät.

  Klassisella homeopatialla on saatu hyviä vaikutuksia myös päänsärkyongelmista kärsivillä ihmisillä. Moniin ns.homeopaattisesti määriteltävissä oleviin tiloihin voi kuulua taipumus päänsärkyihin. Hoidossa kannattaa ottaa kokonaisuus huomioon ja antaa vain yhtä täsmäävää ainetta kerrallaan.Olen hoitanut itsekin päänsärkyongelmaisia homeopatialla hyvin tuloksin. Tälläkin hetkellä hoidan yhtä lasta, joka on Staphysangria-tilassa ja on aiemmin kärsinyt tiheistä, kovista päänsäryistä. Hoito alkoi vähän aikaa sitten ja sillä on ollut jo selviä positiivisia vaikutuksia. Joittenkin päänsäryt ovat hävinneet käytännössä kokonaan klassisella homeopatialla.

  Joka tapauksessahan varmuuden vuoksikin olisi hyvä, jos lapset voisivat välttää mahdollisimman paljon niitä lisäaineita ja pitkälle jalostettuja eineksiä. Harmi, kun niistä ei olla vielä kovin laajasti kouluissa ja päiväkodeissa luovuttu. Ainakin alueemme eskarissa sallitaan omien eväiden vienti, jos siihen tarvetta ja halua tuntuu olevan.

  Olinpa puheliaalla tuulella. Tuli vain niin paljon kaikenlaista mieleeni. Keskustelen näistä asioista mielelläni. Toivottavasti ongelma ratkeaa. Kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
 2. Hei Katja :) Voisko syy olla ihan simppeli? Ite muistan kun pienenä valitin äidille vatsakipua, halusin vain jäädä kotiin kun tiesin että äiti oli kotona päivän? Sara meillä joskus valittaa päänsärkyä kun haluais jäädä koulusta pois, kannattaa jutella Iinan kanssa onko eskarissa niinä "päänsärkypäivinä" jotain sellaista mistä Iina ei oikein tykkää... t. Katri

  VastaaPoista
 3. Mustikkatyttö: Kiitos mahtavan pitkästä kommentista. Olet niin oikeassa monessa asiassa. Hankalinta onkin varmaan se, että miten asian saisi valtaväestölle selvitettyä. Onhan olemassa jo ihan tieteellistäkin näyttöä siitä, että magneetti/sähkökentät aiheuttavat monelle oireita. Oireitahan voi tulla ihan ihottumanakin, ei pelkästään päänsärkyinä jne... Hyvä, että muistutit tästäkin mahdollisuudesta! Niin kuin tuossa postauksessakin mainitsin, niin kaikki mahdollisuudet otetaan huomioon, että sais ongelman poistettua. Kiitos paljon ja käynpäs lukemassa vielä lisää sinun blogista =)

  Katri: Iina tykkää kuin hullu puurosta olla päiväkodissa/ eskarissa. Tietysti voi olla jokin asia, mikä laukaisee siellä tilanteen ja päänsärky voisi olla siitä seurausta. Tämäki vaihtoehto on hyvä ottaa huomioon. Meidän Iinallahan on huono taito ilmaista omia tunteitaan, joten päänsärky vois olla hyvinki yks keino.

  Kiitti vinkeistä =D kerron kyllä, jos ja kun saamma asian ratkaistua...

  VastaaPoista
 4. Meillä pojan migreeni on herkässä aina kaikenlaisesta pienestä stressistä, esim. koulu alkaa loman jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Hyvä pointti tuokin. Meidän neiti tahtoo olla pieni perfektionistin alku ja ollaan kiinnitetty asiaan huomiota. Koitettu opettaa, ettei aina kaiken tarvi onnistua just ja heti. Ehkä onkin hyvä myös seurata, voisko nämä asiat olla kytköksissä toisiinsa.

  VastaaPoista