perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pääsiäisherkkuja

Pääsiäinen on herkuttelun aikaa. Niin myös meilläkin. Mielestäni lapsille (ja itsellekkin) kuuluu aina silloin tällöin oikeus näihin herkkupäiviin. Liian fanaattinen ruokavalion ja ainainen kieltäytyminen saa vain verenpaineen nousemaan ja tekee elämästä hankalampaa. Siis pääsiäinenki on meille tervetullut herkkuineen.

Olen kuitenkin tietoisesti hakenut herkkuihin sitä laatua. Kaupan notkuvat karkkihyllyt, kun eivät säilöntä-, väri- ja makuaineineen ole laatua nähneetkään, terveydestä puhumattakaan. Tämän postauksen vinkit tulevat ehkä hieman myöhässä pääsiäiselle, mutta miksei näitä samoja herkkuja voi käyttää muinakin karkkipäivinä.

Mandragoran ihania herkkuja

Mandragora, tuo iki ihana kahvi- ja teekauppa, myy paljon muutakin kun kahvia ja teetä. Blanka, Mandragoran aina iloinen omistaja, on myös innokas luomuilu fani. Hän onkin tuonut valikoimiin monia luomuherkkuja. Kävin siis ostamassa kyseisestä kaupasta pääsiäisherkkuja lapsille. Mukaan tarttui Zotter balleros (balleros, kuinka kuvaavaa, hehe) luomu ja reilunkaupan suklaapalloja mansikan makuisina ja käsintehtyjä suklaamunia kaupan ihanasta suklaaherkku tiskistä (josta löytyy aivan super ihania herkkuja). Suklaatiskin suklaat eivät kylläkään ole luomua, mutta rökittävät mennen tullen kaupan kinderit.

Suklaamunat ja pallerot

Palleroita on saatavilla myös Mandragoran nettikaupasta, josta löydät kaikki muutkin palleromaut.

Yksi ihanan ylläri tuli vastaan taas Prisman hyllyllä (koskahan alan saamaan sponsorirahaa Prismalta, hehe). Nimittäin Riitan herkun pillimehut! Makuina löytyy karpalo ja puolukka. Nämä säilöntaineettomat mehut ovat todella tervetulleita, kun aina ei välttämättä kerkiä eväsreissulle tekemään omia marjamehuja matkaan. Lisäksi tietysti mehut ovat kotimaisia. Sisältöä kun vertaa normi pillimehujen E- koodi ja aromiainesekotuksiin, niin tämä mehu on suoranainen aarre.

Sisältö karpalomehulle:
Vesi, sokeri, karpalotäysmehutiiviste, happamuudensäätöaineena omenahappo. Ei sisällä keinotekoisia aromeita eikä väriaineita.


Kuva täältä


Se kelle mehu on suunnattu, on kuitenki minulle kysymysmerkki. Nimittäin jos lapset olisi kohderyhmänä, niin ulkomuodon kanssa voisi todellakin tehdä jotain. Lapset kun tykkäävät paljon mielummin tarttua siihen purkkiin, missä on se hassu norsun kuva tai mansikka jolla on silmät.

Näiden herkkujen kanssa, vetäydymme nyt viettämään pääsiäistä.

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!

1 kommentti:

  1. Oi oi, mitä balleroita! Mulla kun on tämä ikuinen suklaantuska... Onneksi kaapissa taitaa olla tummaa suklaata sen verran, että pärjään pyhien yli. Ja hieno juttu toi pillimehu-bongaus!

    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista