lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kasvihuoneilmiö

... on meidän kotona!


Yhden huoneen on valloittanut kasvien iso kirjo. Esikasvatettavia on enemmän kun laki sallii (tai kasvihuone vetää) ja saas nähdä mihin noiden kanssa vielä joudutaan. Osa on vielä kylvämättä, koska suoraan maahan laitettavat yleensä laitetaan kasvamaan vasta toukokuun aikaan. Hauskinta tässä hommassa on myös se, että meiltä puuttuu vielä se kasvihuonekki!!!


Äiti bongasi talvella yhden kerrostalon purkutöistä kolminkertaisia ikkunoita, joita sai hakea ilmaiseksi pois. Ikkunoista olisi tarkoitus tehdä hieno kasvihuone. Näitä ikkunoita sitten pakkasessa sormet kohmeessa raahattiin ja haaveiltiin jo kesän herkuista. Nyt se kasvihuone siis odottaa pystyttämistä, että päästäis tosi hommiin... Laittelenpas tänne sitten kuvia, kun saadaan valmista.

Lisäksi meillä on menossa keittiöremontti. Koko keittiö on palasina ja pirtinpuolelta lähtee myös seinä alas. Ja kun ei ollu tarpeeksi vielä hommaa, niin minun piti vielä kekkasta, että laajennetaan keittiötä seinäntaka toimistohuoneeseen. Olen jo kauan harkinnu toimiston muuttoa verstaalle ja nyt se tuntui sitten sopivalta idealta... mutta, mutta... voitte kuvitella, kun toimisto on ollut lähes kymmenen vuotta samassa paikassa miten on käyny. Tavaran määrä oli V A L T A V A! Tyhjentäessä on mennyt useita päiviä ja vielä jäi monta pussillista tavaraa läpikäytäväksi. Meillä on taipumusta säästellä tavaroita ja papereita, jos niitä vaikka tarvis myöhemmin. Yritetään aina kaikelle keksiä jatkokäyttöä ja senhän tietää mihin tällainen ajattelu johtaa... hamstraamiseen! Pöyristyttää minkälaisen määrän ihminen "tarvitsee" tavaraa ympärilleen, vaikka mekin yritämme ajatella kaikkia hankintoja ekologiselta kannalta. Voin sanoa, että harvoin ostamme turhaa. Silti tavaraa tuntuu vain kertyvän. Hyviä vinkkejä tavaroiden kertymisen ehkäisemiseen otetaan vastaan!

Kiirettä ja touhua on siis piisannu ja piisaa, joten pyydän anteeksi jos bloggausvälini on nyt kevään aikana hieman pitemmät. Kohta alkaa kuitenkin mielenkiintoiset kasvihommat, joten eiköhän sitten ole hyviä juttuja taas tulossa.

Niin ja Hauskaa Vappua Kaikille ja muistetaan nauttia luonnon heräämisestä!

2 kommenttia:

  1. Oman kokemukseni perusteella sanoisin, että helpointa on minimoida hamstrauskatastrofi tekemällä esim päätös, että jos jotain uutta ja ihmeellistä ottaa hamstrattavakseen, on samalla vannottava kautta kiven ja kannon, että vastaava määrä tavaraa käytetään HETI pois --> joko luovutetaan eteenpäin tai tehdään siitä se-mikä-ikinä-siitä-pitikään-tulla. Eli tavaran määrä pitää vaan pyrkiä pitämään vakiona, vaikka vaihtuvuutta olisikin ;)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: tuo on kyllä todella hyvä muistisääntö! Näin pitäisi aina toimia, ettei tapahtuisi meidän toimiston kaltaista katastrofia ;)Otan säännön käytäntöön.

    Me löydettiin toimistosta yli kymmenen vuotta vanhoja esitteitäki. Eipä silti, paljon aarteitakin sattui löytymään...niistä ehkä lisää myöhemmin =)

    VastaaPoista