lauantai 26. maaliskuuta 2011

Earth hour

Tänään vietetään jälleen Earth hour- tuntia klo 20.30 lähtien. Osallistuin itse tapahtumaan ensimmäistä kertaa viime vuonna. Minusta koko tämä tempaus ja sen saama huomio, on todella hyvä asia. On tosi kiva, että monet isot yritykset ja kaupungit ovat jo mukana jutussa. Vähitellen, askel askeleelta niitä ihmisten asenteita ja mielipiteitä kuitenkin muokataan.


Olen kuullut monia hienoja tapoja viettää Earth houria. Yksi asia kuitenkin yhdistää lähes jokaista näistä tavoista, nimittäin yhdessä olo. Todella monet viettävät silloin laatu aikaa läheistensä kanssa. Näin ajattelin itsekki taas tehdä. Tällä kertaa vaan lapsetkin saavat valvoa mukana, niin pitkään kun jaksavat.

Earth hour saisi kuulua meidän arkeen, jopa kerran viikossa. Liian usein tietokone tai televisio vie aikuisilta sitä yhteistä laatu aikaa. Monesti sitä vaan istutaan tekemässä "omia hommiaan" ja sitten kun sänkyyn mennään, ollaan liian väsyneitä puhumaan asioista. Tällainen joka viikkoinen Earth hour, ei tekisi pahaa kenenkään parisuhteelle. Ainaki minä voisin alkaa viettämään omaa henkilökohtaista sähkökatkosta kerran viikossa. Ja tietysti se siippakin saisi olla siinnä kainalossa...

Onko joku teistä viettänyt aikaisemmin Earth houria tai onko teillä jopa jotain vakituista traditiota sen viettoon? Kuinkahan moni meinaa tänään sitä viettää?

Psst. hyvä mainosvideo aiheesta löytyy juutuupista =)

2 kommenttia:

  1. Mekin vietettiin Earth Houria toista kertaa ja meillä lapsi sytyttelee kynttilöitä ja on tarkka että kaikki valot sammutetaan. Tosin akvaariohin jäi tällä kertaa valot päälle :)

    Tarkkana valojen kanssa oli myös lapsen isovanhemmat jotka raportoivat närkästyneenä Jyväskylästä, että kukaan muu heidän lähinaapureistaan eivät osallistuneet tapahtumaan ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvä Maasi! Mie jouduinki viettämään oman tuntini Onnin kanssa kahdestaan takkatulen lämmöstä nauttien. Lapset sippas jo kahdeksan aikaan ja miehen reissusta paluu venähti puolille öin. Mutta kivaa oli rentoutua ja fiilistellä ihan kahdestaan Onnimannin kanssa =D

    Voihan niitä Jyväskylän naapureita! No jospas sitten ensivuonna =)

    VastaaPoista