tiistai 22. maaliskuuta 2011

Luontoäidin hevoset

Tässä se sitten on! Ihka ensimmäinen TÄYSIN luonnonmukainen ja kotimainen hoitosarja hevosille.


Eläinpuolen tuotesarjojen teko, on ollut minulla suunnitteilla ja haaveena varmaan siitä lähtien, kun olen ekan lemmikkini saanut. Muistan ensimmäisiä "palavereja" äidin kanssa, kun olin vielä ala-asteella. Se on ollut sellainen intohimoinen missio...

Tuotesarjaan kuuluu Viilentävä shampoo...

Homma lähti kuitenkin lopullisesti rullamaan, kun löysin Luontoäidin hevoset ja Viitamäen Ninan Sastamalasta. Hän on lahja hevosmaailmaan. Ninan sukujuuret vievät Norjan puolelle ja liekkö sieltä sitten tullut palava intohimo ja syventyminen yrttien ja hevosten joukkoon. Nina on tehnyt pioneerityötä hevosten yrttilääkintäpuolella jo vuosien ajan. Pian lähti ajatusten vaihto käyntiin ja siitä saakka olemme käyneet intensiivistä sähköpostikeskustelua jo pari vuotta.

Paljon näkee yritysmaailmassa vielläkin sitä, että kaikki pitää koittaa tehdä ite ja yksinään. Ei ole heikkous tunnustaa, että omissa tiedoissa on puutteita. Heikkoutta on olla ottamatta selvää tai kysyä viisaammalta. Nämä eläinpuolen ja varsinkin hevosten yrttilääkinnälliset asiat ovat minun heikko kohtani.

Kavioöljy...

On ollut todella mukavaa, että voin tehdä yhteistyötä tällaisen ammattilaisen kanssa. Nina tietää lähes kaiken hevosista ja miten kasvit ja yrtit niillä toimivat. Minä sitten hoidan tuotepuolen kehityksen. Olen huomannut kuinka tärkeää on yrittäjien välinen yhteistyö. Ei ole helppoa löytää sellaista kumppania, jonka kanssa hommat ja kemiat toimivat täydellisesti. Mutta sitten kun sellainen löytyy, niin mitä vaan mahtavaa voi syntyä. Olen todellakin ollut onnekas.

Nisäöljy imettäville tammoille...

Paljon olen myös oppinut, näiden vuosien aikana. Yrttien käyttö hevosten parissa on kasvanut räjähdysmäisesti. Kuitenkin valitettavan usein yrttilääkintää sovelletaan suoraan ihmisten puolelta eläinpuolelle. Ulkoisissa hoidoissa yrtit ja kasvit toimivatkin lähes samoin tavoin, mutta sisäisesti käytettävä lääkinnällinen puoli onkin aivan eria asia. Nina kertoi, että vatsahaavojen määrä hevosilla on kasvanut, juurikin vääränlaisen yrttilääkinnän yleistyttyä. Ei tarvitse paljoa ajatella, kun huomaa, ettei homma toimi samalla tavoin jos toisella on ruuansulatuksen kierto yhden päivän ja toisella viikon.

Nyt sitten kuitenkin kova työ ja uurastus on tuottanut tulosta ja ensimmäiset tuotteet ovat valmiina. Sarjaan on tulossa täydennystä toivottavasti jo ensi kesän aikana, joten heppojen ystävät olkaapas kuulolla.

Katajaöljy sieni-infektioihin ja ruhjeisiin.

Tuotteita voi tilata Ninan nettikaupasta ja jälleenmyynistä kiinostuneet voivat ottaa yhetyttä suoraan minuun.

Niin ja kommentteja tuotesarjasta, ehdotuksia uusille tuotteille ja ulkonäkö kritiikkiä otetaan vastaan!

Ps. koiran omistajillekkin on mahdollisesti tulossa pientä kivaa piakkoin, tsi hi hi...

7 kommenttia:

 1. Todella onnistuneet etiketit kiinnitti heti huomion!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana sarja Katja! Pitää kertoa kaikille hevostutuille :) Sievät etiketit tosiaan, kuten Maasikin jo sanoi.

  VastaaPoista
 3. Täytyy sanoa, että etiketteihin ollaan Ninan kanssa oltu todella tyytyväisiä! Että kiitoksia vaan Mainostoimisto Maipin Anulle =D

  VastaaPoista
 4. joo, etiketit saa pojot, vaikken mitään hevosista ymmärräkään :)

  VastaaPoista
 5. TuijaK: kiitoksia kommentista. Visuaalinen katse ei onneksi tarvitse eläintuntemusta =)

  VastaaPoista
 6. Katajaöljyä ja shampoota on jo käytetty, hyvät on tuotteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että tuotteet on ollu mieluisia =D Kiitoksia kommentista!

   Poista