perjantai 4. maaliskuuta 2011

Eläin ja hanke hommeleita

Olen mukana EHYT- hankeen ( erikoisrehuja ja hyvinvointituotteita eläimille) ohjausryhmässä. Hankeen päätoimipaikka on Louella, Rovaniemeltä reilu 60km Tornioon päin. Eilinen päivä meni hankkeen isossa kokouksessa, jossa oli mukana muiden hankkeiden edustajia, opiskelijoita ja meitä yrittäjiä.

Kokouksessa tuli esille moneen kertaan se tosiasia, että nykyinen eläinpuolen bisnes on aika huonolla jamalla näin Suomen kulmasta katsottuna. Koira ja hevospuolella esimerkiksi ruoka ja hyvinvointipuolella liikkuu useita kymmeniä miljardeja euroja vuosittain. Suurin osa näistä rahoista menee kuitenkin ulkomaille, koska tuotteet mitä markkinoilta löytyy ovat ulkomaan tuontia.

Kotimainen tarjonta eläinpuolen tuotteissa on suorastaan hävettävän pieni, lähes olematon! Vai kuinka monesti olet nähnyt Royal Canin pussin vieressä suomalaista kuivaruokaa? Eikä kyse todellakaan ole vain koirien kuivaruuasta, vaan joka ikisestä tuoteryhmästä mitä eläimille myydään. Kotimaista tarjontaa EI VAAN OLE!

Mejän Onni


Olen näin yrittäjän vinkkelistä aikaisemminki jo miettinyt miten voi olla mahdollista, että olemme jääneet näin totaalisesti junasta? Hoitotuotepuolella on jotain yksittäisiä kotimaisia tuotteita, mutta hienot laadukkaat sarjat puuttuvat lähes täysin. On uskomatonta, ettei tällaista miljardi bisnestä ole osattu ottaa haltuun aikaisemmin. On tarkkoja tilastoja siitä, että esimerkiksi koiria ja hevosia rekisteröidään vuosi vuodelta enemmän. Varsinkin ratsupuolen kasvu taisi olla jotakin 10% luokkaa vuosittain. Suomessa on kyllä osattu perehtyä eläinten hoitamiseen, hierontaan ja jopa koirakylpyläkin löytyy jo Suomesta, mutta tosiaan tuotepuolella olemme jääneet asemalle junan lähdettyä jo kauan sitten.

Mielestäni tällaiset hankkeet kuten EHYT- hanke, on juuri se oikea tapa inspiroida ja herätellä yrittäjiä tähän asiaan. Toivottavasti meidänkin hankkeesta poikii monta uutta SUOMALAISTA ideaa tai tuotetta.

Kuva täältäTästä päästäänkin aasin sillalla siihen, että piakkoin kuulette myös Lapland Naturalsin uudesta tuotesarjasta! Olemme tehneet töitä jo useamman vuoden tämän sarjan eteen ja nyt se alkaa olla loppusuoralla, julkaisua vailla. JEEE!!!
En tietenkään voi yksinään valloittaa Suomen puuttuvaa miljardibisnestä, mutta tuonpas ainakin oman panostuksen asiaan. Toivotaan, että tuotesarja saa hyvän vastaanoton... jännittää...

2 kommenttia:

  1. Voin paljastaa, että ensin on kivaa luvassa hevosille...mutta koiratkin tulevat saamaan omansa =)

    VastaaPoista