maanantai 14. maaliskuuta 2011

Molluskat eli ontelosyylät

Minun on pakko kirjottaa hieman kokemuksia molluskoista. Meidän neitille ilmestyi näitä molluskoja vuodenvaihteen jälkeen ensin kainaloon. Hetkessä sitten koko kainalo olikin ihan täynnä näitä molluskoja.

Kuva täältä
Kuva ei ole meidän neitistä, mutta saman näköinen oli neitin kainalo.

Molluska eli ontelosyylä tartunnan voi saada melkein mistä vaan. Se on virus ja sitä on kaikkialla, joten ehkäisy sitä vastaan on lähes mahdotonta. Eniten molluskoja todetaan leikki-ikäisillä ja vauvoilla. Aikuisilla nämä ovat harvinaisempia. Molluskat tarttuvat varsinkin atooppisen ihon omaaville lapsille ja meidän Iinan iho on hieman atooppinen. Paraneminen kestää parista kuukaudesta jopa 1-2 vuoteen. Joillakin näitä syyliä tulee vain muutamia, joillakin satoja. Joskus näitä molluskoja puhkaistaan tai kylmäpoltetaan, mutta ei tarvinnut kauaa selailla netin keskustelupalstoja, kun jo totesin, että meidän neitin molluskoihin EI KOSKETA. Kokemukset ihmisillä oli tosi kivuliaat ja arpiakin oli joillain jääny.

Odottelimme sitten, että joskos molluskat lähtisivät ihan omia aikojaan. Kuitenkin noin kuukauden päästä molluskat alkoi leviämään neitin nivusalueelle, missä ne ovat tosi inhottavia, kun alushousut hinkaavat niitä koko ajan. Me kuuluimme myös siihen porukkaan, joilla molluskoja oli SATOJA! Koko kainalo oli kyljestä kyynärpäähän asti TÄYNNÄ molluskoja. Me huomasimme, että vaiva alkoi jo rasittaan tyttöäkin ja hän alkoi häpeilemään rumaa kainaloaan. Koko molluska aihe alkoi olemaan hänelle kielletty puheen aihe. Raukka raasu...

Noh, pakkohan sitä oli alkaa kekkaseen apua hommaan, kun ajattelin ettei tyttöparkaa voi antaa tällä lailla kärsiä. Netti se on paras apukeino ja hieman tutkittuani, löysin luontaistuottekaupassa myytävän REMASANin, eli osterivinokas- ravintolisän. Sitä siis hakemaan...

Sekoitin Iinalle kaksi kapselin sisältöä (poistin siis kapselin kuoret) lasilliseen omatekoista vahvaa marjamehua aamuin illoin. Oltiin otettu "molluskalääkettä" noin viikon, kun tulokset olivat jo vaikuttavat! Parin viikon jälkeen, molluskoista oli pienet haaleat jäljet näkyvillä. Lisäksi voitelin niitä päivittäin omalla Pihkavoiteella, koska neiti raapi niitä usein unissaan ja ne helposti valuivat hieman verta. Pihkavoide olikin ihan huippu desinfioimaan ja pitämään ihon tulehdukset kurissa.

En olis millään voinu uskoa, että tuloksia tulee niin pian! Osterivinokas ja Pihka TODELLAKIN toimi. Iina itsekkin oli aivan ihana, kun huolehti joka ilta ja aamu, että äiti muistaa antaa "molluskalääkettä". Tytön vireystila kohosi ihan silmissä, kun vaivasta alettiin päästä eroon. En ollut saanu tyttöä suostumaan siihen, että ottaisin kuvia kainalosta (se olis ollu hyvä muisto itsellekkin) häpeä oli raukalle niin suuri. Kun kainalo alkoi paranemaan, sain luvan ottaa muutaman kuvan. Huvittavinta hommassa oli ja voitteko edes kuvitella, että jopa viisi vuotiaskin osasi sanoa tiukkaan äänensävyyn, että " ET sitten äiti pane niitä kuvia NETTIIN!!!" Joten kuvia meidän Iinan molluskoista ei sitten täällä nähdä...

Yhteenvetona sanoisinkin, että kokeilkaa ihmeessä ensin luonnon aineksia, ennen kun otatte "kovempia" keinoja käyttöön. Uskomaton voima tuolta luonnosta löytyykin, kun osaa vain oikeat ainekset etsiä. Ja vähällä vaivalla (ilman kipua ja arpia) voi päästä jopa ontelosyylistäkin eroon.

40 kommenttia:

 1. Meillä oli näitä molluskoita myös jokunen vuosi sitten ja nekin hävisi samoilla osterivikonas-ravintolisällä. Veljen tytöltä lääkäri oli puhkonut kaikki molluskat ja se oli ollut aivan järkyttävä kokemus lapselle! Eli ehdottomasti jos jollekin lapselle molluskoita tulee, käyttäkää REMASANIA!!

  VastaaPoista
 2. Itselläkin oli ihan tavallisia syyliä käsissä jo joskus 15 vuotta sitten. Kaikki mahdolliset apteekin lääkkeet kokeiltuani aloin silloin syödä osterivinokaskapseleita ja viikossa kaikki syylät lähti! Todellakin toimii!

  VastaaPoista
 3. Wau! mahtavaa, että kerrotte omia kokemuksia =) Tuo on kyllä aivan ihme ainetta tuo REMASAN! Mie olen kans kuullu aivan kamalia tarinoita noista puhkomisista, enkä todellakaan vois niiden perusteella suositella kellekkään.

  Hannaloora: hyvä tietää, että on auttanu normaali syyliinki. Minun miehellä tahtoo aina silloin tällöin niitä käsiin tulla. Pitääpäs seuraavalla kerralla laittaa taas osterivinokkaat kehiin.

  VastaaPoista
 4. HEi, aivan samanlainen "ihmeparantuminen" oli tyttärellämme 15 vuotta sitten Remasan-kuurin ja merivesikylpyjen ansioista. Se mieleen jäänyt juttu tässä oli, kun menimme neuvolaan lääkarintarkastukseen ja kerroin molluskoiden hoidosta sienijauheella, niin lääkäri laski dramaattisesti kynän kädestään pöydälle ja huokasisi syvään ennen kuin valisti minua : " voi kuulehan, ei syylät millään sienijauheella lähde; tiedän sen sillä olen keskustellut näistä kaikenmaailman jauheista asiantuntijoiden kanssa". Kysyin, että no millähän ne sitten lähti 3 viikkoa kuurin aloittamisen jälkeen sekä tyttäreltäni että hänen serkultaan? Ja lääkäri valaisti minua harhauskoista, että elimistön immuniteetti hoiti homman ja sattumalta se kehittyi samaan aikaan "lumelääkkeen" ottamisen aikoihin. Saman selityksen sain kun poikani ihottuma hoidettiin onnistuneesti vyöhyketerapialla. Taas vain luulin kuvittelevani...

  VastaaPoista
 5. Arja: Ihmetyttää vaan, että miksei tätä keinoa hehkuteta yleisemmin, kun selvästikkin sillä on aivan uskomaton vaikutus syyliin.
  Tuo sinun kertomus lääkärin reaktiosta ei kyllä yllätä tippaakaan. Tuo asia on mielestäni päin hanuria, ettei lääketiede ole valmis tulemaan vastaan tippaakaan näissä -ei kemiallisissa- lääkkeissä. Luonnon antimilla sitä on ennenkin kaikki hoidettu, kun ei lääkkeitä ollu. En toki väitä, ettei lääkkeillä hyvääkin olla saatu aikaan, vaan enemmän kritisoin juuri tuota lääkäreinen ehdotonta mustavalkoista ajatusmaailmaa. Huoh! Täytyy vain lohduttautua sillä, että poikkeuksiakin löytyy muutamia...

  VastaaPoista
 6. Mulla on kaksi perussairautta, joihin mun _täytyy_ syödä lääkkeitä. Olen monesti miettinyt, että vaikka söisinkin vaikuttavat aineet, niin miksi ihmeessä ne napit on täytynyt tunkea täyteen kaiken maailman aspartaameja ja värejä.

  VastaaPoista
 7. Samma: Hyvä pointti! Varsinkin aikuisille suunnatut lääkkeet luulisi menevän alas ilman makeutusta ja "kivaa" väriä. Monet vitamiinitkin on makeutettu aspartaamilla tms. Puhumattakaan kalvoaineista jne...
  Ymmärrän, että on tilanteita jolloin lääkeiden syöminen on pakollista. Ilmeisesti sitten ihmisillä on mukavampi syödä "kivan makuisia ja näköisiä" lääkkeitä, kun pelkistettyjä. Oispa tästäkin valittavana vaihtoehto...

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä. Tuota täytyy kokeilla.
  Jos puhutaan tavallisista syylistä, niin ne lähtee takuuvarmasti voikukan maidolla. Syylän päälle vain töpsötetään voikukan maitoa ja syksyn tullen syylää ei ole. Testattu useilla henkilöillä ja toimii aina.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Mieki olen kuullu joskus tuon voikukan maito vinkin. Onpas vaan päässy unohtumaan =) Pitää nyt piettää muistissa, jos vaikka niitä "normi" syyliä alkaa joskus ilmaantuun =)

  VastaaPoista
 10. mun pitäis kokeilla tuota ravintolisää. oon 17v ja ensin tuli joskus 10-vuotiaana yksi syylä jalkapohjaan, nyt levinnyt puolet jalkapohjasta ja sormissakin on =( ei muuta, mutta kurjan näköistä olla saakelin känsäkäsi ja ei ne muutenkaan mukavia oo.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan =) eihän se ota jos ei annakkaan. Löysin muuten samaa tuotetta Prisman luontaishyllystä ja taisipa olla miltein puolet halvempaa. Että kannattaa vilkuilla myös markettien hyllyjä =)

  VastaaPoista
 12. Netti on kyllä paha, jos lapsikin pelkää että omat kuvat joutuvat kaikkien katseltaviksi. Kannattaa tosiaan olla varovainen mitä kuvia nettiin laittaa. Siellä sitten ovat ja pysyvät.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi: puhut todellakin asiaa kuvienlaitosta nettiin. Oma mielipide on myös, että ihmiset liian vähän ajattelevat nykyään sitä, että millaisia kuvia julkaisevat netissä. Monesti ihmiset eivät ajattele sen enempää, kun julkaisevat innostuksissaan ja ylpeinä kuviansa lapsukaisistaan. Varovaisuus siis kunniaan, tässä internetin ihmeellisessä maailmassa.

  VastaaPoista
 14. Meillä käytettiin molluskoihin Remesan-osterivinkokaskapseleita koko 6 viikon kuuri ilman mitään vaikutusta. Molluskoja oli paljon 1-vuotiaan poikamme selässä, käsivarsissa ja mahassa. Lasten erikoislääkäri sanoi luontaistuotteiden olevan enemmänkin riski (ei valvottuja ainesosia) kuin ratkaisu molluskoihin. Suositteli molluskojen puhkomista steriilillä neulalla puudutusvoiteen kanssa, jolloin molluskat kuivavat ja vereen joutuu kunnolla virusta, jolloin lapsen kehon puolustusjärjestelmä tavallaan pakotetaan voittamaan molluskan aiheuttama virus. Kokeiltiin meidän pojalle ja vaikka kymmenien ja kymmenien molluskojen puhkaiseminen olikin aika rankkaa niin sillä ne molluskat lähtivät saman tien eivätkä tulleet takaisin. Puhkaistut molluskat ensin hieman tulehtuivat ja sitten hävisivät ilman arpia. Aikamoinen helpotus puolen vuoden huolen jälkeen...

  VastaaPoista
 15. Harmi kuulla, ettei Anonyymillä ollut Remasan toiminu. Näinhän se on myös lääkkeidenki kanssa, ettei kaikki toimi samalla lailla kaikilla. Olen kuullu muiltakin mm. isoveljen pojalla, että Remasan ei ole huomattavasti apua antanu. Onneksi kuitenki näyttäis, että suurella osalla toimii. Olen nuita molluska juttuja seuraillu ja tullu siihen tulokseen, että mitäpä nuo haitanne. Kyllä ne siitä sitten ajan kanssa häipyy, jos ei niistä haittaa ole. Tytöllä oli kyllä niin pahat molluskat kainaloissa, että se jo hinkkasi ja oli koko ajan verellä. Onneksi me kuitenkin saatiin apua tuosta osterivinokkaasta. Muutamalla näppylälle en lähtis enään välttämättä tekemään mitään. Mukava kuulla, että puhkasu on teillä auttanu ja pääsitte "mokomista" eroon.

  Tuohon tulehtuneeseen molluskanäppyyn voin muuten lämpimästi suositella pihkavoidetta. Autto meillä ainaki todella hyvin, tyttö kun tahtoi raapia unissaan näppyjä rikki.

  VastaaPoista
 16. 5 paketillista osterinviniokasta syöty, eikä vaiva ole hävinnyt. :/ meillä ei taida auttaa kuin aika. tuntuu vaan niin kurjalta kun meillä molluskat tulehtuu, ja ovat tosi kipeitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi ;) meillä myös 3 pkt ostettu tytölle molluskat senkun pahenee vaan. Näpyt on isoja ja märkii. Ihan kauheeta. Täytyy tuota pihkavoidetta koittaa.

   Poista
  2. Jaana S voi harmi, ettei teilläkään ole vinokkaat auttanu =(

   Tähän aikaan vuodesta eletään varmaan taas pahinta molluska-aikaa, joten tsemppiä kaikille ja myös Jaana teille! Pihka tosiaan auttaa tulehtuneisiin näppyihin, ettei ne alkaisi märkimään. Kannattaa myös voidella sellaisiakin näppyjä, mitkä ei ole tulehtuneita jos ne on pahoissa paikoissa tai todella isoja. Tämä ehkäsis valmiiksi tulehtumisriskiä.

   Aikahan auttaa molluskoihin ennemmin tai myöhemmin, mutta inhottavaahan se on odottaa. Paranemisia kaikille!

   Poista
 17. Anonyymi, olen todella pahoillani, ettei osterivinokas teillä auttanu =( Näinhän se menee, ettei kaikilla aina toimi samat asiat oli kyseessä luonnontuotteet tai vaikka lääkkeetkin.

  Tiedän niin kokemuksesta, että noi molluskat on inhottava riesa. Ja juurikin kun lapset niitä raapii niin ne tulehtuu. Oletko kokeillu pihkavoidetta noihin tulehtuneisiin molluskoihin? Meillä ainaki auttoi kovasti ja tämä ei nyt ole mikään mainos meidän pihkavoiteelle ;) Muidenkin tuottajien pihkavoiteet ovat ihan yhtä hyviä, mutta käyttäisin kuitenkin jotain muuta kuin apteekin tuottamaa (siinnä kun ei ole paljon nimeksikkään pihkaa ja voide on kemialliseen pohjaan tehtyä. Ja sehän ei ole kiva varsinkaan lapsen iholle).

  Toivottavasti pääsette molluskoista pian eroon. Sympatiat on puolellanne =)

  VastaaPoista
 18. Onko kukaan kokeillut aloe-voidetta molluskoihin?

  kyselee hän jolla aloe auttanut lähes jokaiseen ihooireeseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ainakaan ole kokemusta aloesta, kun en siitä ole koskaan oikeastaan käyttänyt. Mutta kommentoikaa ihmeessä joku, jos on kokemusta =)

   Poista
 19. Hei! Meillä syöty nyt viikko remasania ja molluskat alkaa pikku hiljaa hävitä. Oli muuten Prismassa 6 euroa halvempi tuo paketti kuin luontaistuotekaupassa, Se on aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi, kiva kuulla että teillä näyttäisi Remasan auttavan =) 6 euron hintaero on kyllä jo niin iso, että oikeesti on jo hankalaa suosia pieniä luontaistuotekauppoja, vaikka kuinka haluais. Noin iso hintaero jo vängällä vaikuttaa ostospäätökseen.

   Tsemppiä teille molluskojen häätöön!

   Poista
 20. Meil 7 vuotias toipilas joka on atoopikko ja sairasti pahan ihotulehduksen pari kk sitten ja siitä seurauksena tuli noi pirun molluskat...ny meinasin kokeilla tota remesania jos jotain helpotusta tois....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mamma84! Toivon kovasti, että remasan toimis teillä. Molluskat on kyllä inhottavia varsinkin, jos on jo muutenkin hankala ja arka iho. Tsemppiä!

   Poista
  2. Mitä annostusta suosittelisitta 7 vuotialle 27kg:lle :) uskaltaako sitä antaa tota 3 krt?? Vai riittäiskö 2 krt esim?

   Poista
  3. Mie annoin aamulla yhden kapselin mehuun sekoitettuna ja illalla toisen kapselin. Uskon, että tuo annostus olis ihan soppeli teillekki =) Tietty jos lapsi suostuu nielemään kapselit, niin voi ottaa kokonaisenaki. Meillä on sellainen herkkäkurkku tuo neiti, ettei pienetkään tabletit mene vielläkään alas kurkusta vaikka ikää on jo 8,5v. ;)

   Poista
  4. Meilä syöty nyt sen parisen viikkoa ja molluskat häviävät, ihoa myös rasvattiin kylpyjen jälkeen niinkuin tähän asti aikasemminkin :)

   Poista
  5. Onpa kiva kuulla, että teillä on vaikuttanu positiivisesti! Muistan niin itsekkin sen helpotuksen tunteen =D

   Poista
 21. Meillä molluskoihin on sivelty tea tree öljyä vanupuikolla aamuin illoin. Kuivuvat näin pois nopsaan ennen kuin ehtivät kasvaa isommaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, kiitti vinkistä! Kannattaa varmasti kokeilla tuotakin kikkaa, varsinki heti alkuvaiheessa kun molluskoja ei ole mahotonta määrää. Voisin kyllä kuvitella, että toimii =)

   Poista
 22. Voihan molluskat!
  Täällä sama riesa. Atoopikko 4-vuotias, kohta puoli vuotta ne on vaan lisääntyneet ja lisääntyneet ihan räjähysmäisesti. Olen yrittänyt olla kärsivällinen ja ajatella, että AIKA on paras lääke -mutta silti! Nyt, heinäkuussa, ne alkoi märkimään. ihan hirveitä märkäpaiseita tulee ja ne mä koen, että on pakko puhdistaa. Olen tyhjentänyt ne, puhdistanut ja sivellyt päälle Basibaktia. tokihan ne on kuivuneet sitten, mutta silti niitä vaan tulee lisää. koko ajan nousee kehossa ylöspäin, jaloista lähti ja nyt ollaan kaulassa menossa.
  Taidan huomenna suunnata Prismaan ja ostaa täät teidän kehumaa Remasania. pakkohan tässä on jo jotain.. pihkavoide sitten kaveriksi.
  Onneksi laps ei itse niitä häpeä eikä kärsi; toki nyt kun ovat tulehtuneet, meidän "puhdistusoperaatiot" ovat ikäviä, siinä itkee äiti ja tyttö, mutta pakko mikä pakko.

  Kiitti vinkeistä!

  VastaaPoista
 23. Meillä 5v kainalon liepeille tuli ensin kaksi molluskaa ja sitten alkoi muutaman kuukauden kuluttua levitä pitkin kainaloa. Ja en tosiaan halunnut että syyliä aletaan ronkkimaan kun meillä jo verikokeen otto oli ihan kauhea. Täältä sitten löysin tuon Remasan vinkin. :) Joten kiitos siitä. :) On jo jokusen viikon syönyt ja pikku hiljaa sieltä häviää, tosin jouduttiin nostaa annosta että alkoi vaikuttaa. Luontaistuotekaupassa sanoi että jos molluskoja on ollut kauan niin virusta veressä on enemmän ja kestää kauemmin parantua. Ja kehoitti nostaa annosta jos se minimi ei auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Onpa mukava kuulla, että teillä Remasan auttaa =) Hyvä vinkki myös tuo annoksen lisääminen, jos ei meinaa toimia muuten. Toivotaan, että pääsettä pian pois molluskoista!

   Poista
  2. Joo ja mun teini ikäisellä tyttärellä on ollut syyliä ja on syönyt kanssa tuota samaan aikaan kuopuksen kanssa. Syylät on alkanut häviämään. :)

   Poista
  3. Kiitos hyvästä vinkistä!
   Meilläki muuten tullu tytölle syylä jalkapohjaan. Taidanpas ottaakkin käyttöön taas, kun oli jäänyt muutamia liuskoja käyttämättä. Olipas kiva, kun laitoit tämän kommentin, kiitos =D

   Poista
 24. Käääkss.......Meillä on syöty mansikan makuisia osterivinokas purutabletteja jo useampi pakkaus, ei auta! Onkohan tehossa eroa tuohon remasaniin? Millaisilla annoksilla ootte syöttäneet? Nyt meillä 9v. naperolla annoksena aamulla 3 ja illalla kolme, eikä oo hävinny :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan käääääääkss! Molluskat on kyllä mokomia...
   Tarkastin vanhasta Remasan pakkauksesta ja siinnä on 150mg/kapseli. Meillä annostus oli 2 kapselia aamuisin ja iltaisin. Neiti oli silloin 6 vuotta vanha. En tiiä tuota mansikan makuista valmistetta, eli kannattaa varmistaa pakkauksesta, että kuinka paljon siinnä lopulta on vinokasta ja verrata sitä tuohon Remasaniin.

   Mutta jos tätäkin viestiketjua lukee niin huomaa, ettei kaikilla ole ollut samanlaista vaikutusta Remasanistakaan. Meillä vaikutti noin viikon sisään.

   Tsemppiä sinne naperolle!

   Poista
 25. Mahtaako näiden kapselien syömisestä olla tietoa niiden mahdollisista haittavaikutuksista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nämä on turvallisia tuotteita käyttää. Osterivinokasta on käytetty iät ja ajat, joten sanoisin sen olevan ikitestattuja. Osterivinokas on minun tietojen mukaan todella siedetty, eikä siitä ole yleensä haittavaikutuksia. Tosin ainahan ihmiset ovat erillaisia ja joku voi reagoida esim allergisesti vaikka kapselissa käytettävään kuoriaineeseen.
   Se onko tieteellistä tutkimusta tehty nimen omaan Remasan tuotteesta, en osaa sanoa.

   Poista