tiistai 29. maaliskuuta 2011

Pesupähkinöitä Prismassa

Olin tiputtaa silmäni päästä, kun kävin eilen Prismassa. Nimittäin siellä pyykinpesuosastolla koreili pesupähkinä laatikko . Minä en ainakaan aiemmin ole tällaista aarretta siellä hokannu! On aivan super hienoa, että isoihin marketteihin tulee myös tällaisia tuotteita. Mielestäni silloin "tavallisilla kuluttajilla" on pienempi kynnys kokeilla uutta, kun tuotteet löytyy normi ruokakaupasta. Uskon silti erikoisliikeillä olevan oma asiakaskuntansa ja pärjäävän kilpailussa erikoistuotteillaan.


Tämä kysein Merenneidon pesupähkinä tuotemerkki on minulle entuudestaan ihan vieras. Pesupähkinät on varustettu Operaatio merenneito logolla. Tietysti piti sitten kaivella hieman lisää ja tällaista löysin merkin takaa...

Operaatio Merenneito on WWF:n suurkampanja Itämeren pelastamiseksi. Rehevöityminen pilaa omaa Itämertamme. Myös sisävesien tila vaikuttaa merien tilaan: sisävesien kautta meriin kulkeutuu esimerkiksi rehevöittäviä ravinteita. "Ihminen tarvitsee merta. Meri tarvitsee ihmistä.", kuten Operaatio Merenneidon tunnuslause kuuluu. Kaikki yhdessä voimme pelastaa upean mutta sairaan Itämeren! Käyttämällä Merenneidon pesupähkinöitä tuet operaatio merenneitoa.Lisää WWF:n opetaatio merenneidosta löydät täältä.

Asia mikä minulle jäi kuitenkin epäselväksi on se, että meneekö pesupähkinöiden tuotosta jokin osa kampanjan tukemiseen, vai estääkö kuluttajat ostamalla pesupähkinöitä, normi pesuaineiden sijaan, Itämeren saastumista? Mielestäni tässä on käytetty apuna mainos kikkaa, jos pähkinöiden tuloista ei mene yhtään kampanjalle. Kuitenkin äkkiseltään luulisi näin olevan. Suoraan sitä ei kuitenkaan missään mainita.

No, kuitenkin tällaiset pikku löydöt piristävät päivää aina kummasti. Ekologiset elämäntavat pitäisi olla kaikkien kuluttajien helposti saatavilla, eikä vain marginaali porukan kovan ponnistelun ja esimerkiksi pesuaineiden metsästyksen takana. Nyky ihmisellä pitää asioiden tapahtua vaivattomasti. Ei sillä normi kolmen lapsen äidillä välttämättä ole aikaa juosta ekokaupoissa hakemassa pesupähkinöitä, vaan se turvautuu marketteihin. Mukavaa, että vähitellen tilanne alkaa menemään siihen, että "antiekologiset" eivät voi enään kätkeytyä -liian vaivaalloisen- taakse, kun kaikki alkaa olemaan käden ulottuvilla. Nyt vaan vielä tarvitaan sitä VALISTUSTA!

8 kommenttia:

 1. Wau, hieno homma! Itsellä olisi kyllä jäänyt pähkinät huomioimatta ellet sie olisi ollut tarkkana- jälleen!

  Mulla on meinaan pähkinät lopussa. Tällä kertaa olen käyttänyt pesupähkinäjauhetta. Oletko kokeillut sitä? Ehkä itse pidän kumminkin enemmän pähkinöistä.

  VastaaPoista
 2. Huisi homma! Rovaniemeläiset kaupat alkaa edistyä toen teolla ekologisemmiksi ja luomuiksi — tuote kerrallaan ;)

  Mieki yllätyin, kun siinä Valintatalossa, (joka on siis siinä minikauppakeskuksen risteyksessä ennen Ounasvaaralle kääntymistä), myydään Ecoverin pesuaineita. Ja Citymarketissa myös :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi tosiaan noita ekopesuaineita alkaa putkahteleen, mutta kyllä ihan ihmetytti, että oikein pesupähkinöitä =)

  Unohdin muuten mainita hinnan. Pähkinät maksoi 3,95€ ja paketissa on 150g pähkinöitä. kilohinnaksi tulee siis 26,33€. Tiedoksi niille, jotka haluavat hintavertailua. Itselläni on sellanen hehtaari pakkaus pähkinöitä, etten ole pitkään aikaan ostanu. Missä lie hinnoissa tänä päivänä pyörii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamsell -nettikauppa myy 10€/kg

   Poista
  2. No ohhoh! Siellähän on halpaa =D

   Poista
 4. pienkaupoissa hinta yleensä n.15€/kg
  Eli aika kallis toi Prisma

  VastaaPoista
 5. Selvitin asiaa ja merenneidon pesupähkinöistä menee kuulemma vuosittain merkittävä summa WWF:lle, kaava jolla tukisumma lasketaan on hieman monimutkaisempi eikä sen vuoksi pakkauksessa voida ilmoittaa esim. 10 senttiä per pakkaus.

  Ilman merkittävää tukea ei tuota operaatio merenneito -logoa edes saa käyttää.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kiitoksia selvityksestäsi. Tosi hienoa kuulla, että merenneito- logon lunastaneet ihan oikeasti tukevat asiaa. Se on varmasti totta, että tukisummien laskeminen ei aina ole niin yksiselitteinen, että konkreettisen summan voisi esim. pakkauksen kylkeen pistää. Voiskohan pakkauksessa kuitenki olla jotain mainintaa vaikka rahallisesta avustuksesta tms. Tuntuu, että nykyään ihmiset alkaa olemaan aika skeptisiä moniin avustuskamppanjoihin, mikä on tosi harmillista kun hyvää asiaa kuitenki yleensä yritetään saada eteenpäin. Mutta kiitoksia tiedosta, minä ainaki voin nyt hyvillä mielin ostaa merenneito- kampanjan pesupähkinöitä, vaikka hieman kalliinpia olisivatki =)

  VastaaPoista