tiistai 24. tammikuuta 2012

Huopalapikkaat

Voihan ihanuus, mitä taas löytyikään netin syövereistä!!!

Kuva täältä.

Siis sairaan makeet huopalapikkaat! Mie niiiiiin rakastan huopikkaita, joilla olen kävelly jo monta talvea peräkkäin ja rakastan myös yli kaiken lapikkaita, mitkä toimii rospuuttokeleillä. Ja nyt nämä kaksi minun lempi kenkää on yhdistetty! Uuh, ja mitkä värivalikoimat! Tällaset olis pakko saada. Ainoa miinus on hinta, mikä on vähintäänkin suolanen. Nimittäin lopposet saa itselleen 225 eurolla. Kenkiä voi ostaa ainakin Virkkuukoukkusen verkkokaupasta. Sivuilla oli mielestäni liian vähän tietoa kenkien valmistuksesta tai valmistajasta. Hyvä tieto oli kuitenki, että ne tehdään Suomessa, joten kotimaista tuotantoa kuitenki. Se, tehdäänkö lopposet käsin vai koneellisesti, ei sivusto kerro. Mie en ainakaan ole missään muulla näihin kenkiin törmänny. Oottako te?

Kuva täältä.
Mutta hei, jos jollain on ylimääräistä pätäkkää, niin kannattaa tutustua kyseisiin kenkiin. Pohjaki näyttäis olevan aika paksu, joten voisi olettaa kenkien olevan lämpimät. Laittakaa ihmeessä sitten kuva mulle tulemaan kengistä käytössä, niin saan oikein urakalla kärvistellä harmituksessa, heh heh!

11 kommenttia:

 1. http://www.toysankenkatehdas.fi/fi/node/5

  Mulla on olleet tuommoiset nahkaiset lapikkaat käytössä jo vuosia. Kestävät ja kotimaiset. Käsittääkseni valmistetaan kokonaisuudessaan Töysässä(pieni kunta eteläpohjanmaalla).Tuolla sivulla ei kauhean yksityiskohtaisesti ole kerrottu valmistusprosessista, mutta tuonnehan voi ottaa yhteytta ja kysyä.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi, kiitoksia linkistä! Aivan ihania kenkiä =) Lapikkaat on niin hienoja kenkiä, että... Omanikin pitäisi viedä suutarille, koska on hieman huonokuntoiset (lähinnä likaiset ja onnettomalla rasvalla rasvatut). Omat lapikkaat on peritty äidiltä, joten niillä on tunnearvoakin.

  Tollaset huopalapikkaat olisi myös niin siistit ja värivalikoimassa niin monta ihanaa väriä, että valinnan vaikeus varmaan tulisi. Pitääpäs ottaa tuosta Töysän kenkätehtaasta vähän lisää selvää ja vaikka jollain reissulla käydä kokeileen lapikkaita =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satuin tälle sivulle ja vastaan:
   Nämä huopalapikkaat tehdään käsityönä ja huopa lämmittää jalkaa joka suunnasta, myös pohjasta. Kengän rakenne on siis kokonaan ensiluokkaista huopaa, jossa on pitävä kumipohja.

   Terv. Harri Mäkelä/Töysän Kenkätehdas Oy p.0400666421

   Poista
 3. Heippa Harri,
  Kiitos vastauksesta! Mahtavaa, että saatiin täsmennyt ihan suoraan valmistajalta. Voin sanoa, että olen jopa uneksinu näistä kengistä sen jälkeen kun ne näin. Siis, että joku kekkasee yhdistää kaksi minun lempi kenkääni lapikkaan ja huopikkaan! Teette todella mahtavaa työtä, kiitos siitä =D

  VastaaPoista
 4. Hei Katja!

  Näin sinua tuolla viljelyseminaarissa niin tuli mieleen käydä vilkaisemassa taas pitkästä aikaa sinun blogiasi. Ja mitäs täällä näkyykään! Meilläkin on Pajakylässä myytävänä näitä huopalapikkaita, eli Rovaniemeläisten lähin huopalapikasostospaikka löytyy napsulta :)

  http://kirjonahka.nettisivu.org/

  Terv. Maija Mölläri-Leinonen

  VastaaPoista
 5. Niin ja piti vielä sitä kertoa, että hyvät on jalassa! En tiedä huomasitko eilen, mutta minulla oli kyseiset punaisen mallin huopalapikkaat jalassa. Olisin voinut sinulle esitellä jos olisin tiennyt :D Mutta ovat tosiaan olleet lämpimät ja itseasiassa paremmat kävellä kuin normaalimallin huopikkaat (sellaisekin omistan), koska pohja ei ole pyöreä kuten normaali huopikkaissa.

  VastaaPoista
 6. Maija ML; voi ku kiva tietää! Pitääkin tulla sinne sovittelemaan näitä aarteita, jos vaikka joskus raskis ostaa. Harmi, etten huomannu viljelyseminaarissa katsella ihmisten kenkiin päin ;) Minkä väriset sinun lapikkaat on ja mitä värejä teiltä napskulta löytyy?... jospas vaikka ensi talvelle ;)

  VastaaPoista
 7. Meillä on tällä hetkellä liikkeessä punasia, harmaita ja valkoisia. Itelläni on punaiset ja nyt ootellaan taas ens talvea että pääsee käyttämään :) Tuuhan tutustumaan ja käyhän tykkäämässä kirjonahkasta facebookissa (mainostamainosta... ;D )!

  VastaaPoista
 8. Maija ML, nyt saat kyllä mainostaa, kun on näin hienoista jutuista kyse ;) Pitääpäs pistäytyä paikan päällä fiilisteleen ja faceebokissa nähdään =)

  VastaaPoista
 9. Näitä ihanuuksia ja paljon muuta saa myös Isoäidin Aikaan - puodista verkossa www.isoaidinaikaan.fi

  VastaaPoista
 10. Jaana Kiuru, kiitos linkistä =D

  VastaaPoista