maanantai 23. tammikuuta 2012

Oulun fiiliksiä

Viime keskiviikkona pyörähdettiin Hannamarin kanssa Oulussa. Meillä oli tarkoitus piipahtaa vaikka missä mielenkiintoisessa paikassa, vaan aika parka loppui kesken. Seuraavalla kerralla 8.2 aiomme lähteä jo ennen kukonlaulua ajeleen, jotta keretään tutustuun mm. Oulun luomutarjontaan paremmin.

Uusia tuttavuuksia tällä kertaa oli kuitenkin Puistola- ravintola, jossa meillä oli eräs tapaaminen, mistä kuulette varmaan myöhemmin. Puistolassa oli eräs iloinen yllätys, nimittäin sieltä löytyi kylmätiskistä tilalla tehtyjä jäätelöitä!!! Harmi, etten millään muista tilan nimeä, missä jädet oli valmistettu, jos joku tietää niin vinkatkoon kommenttiosioon. Yksi syy minkä takia niin kovin innostuin jädeistä oli se, että valikoimasta löytyi kuusenkerkkäjäätelö. Pakkohan sitä oli maistaa!

Kuusenkerkkäjäätelöä!
 Jäde oli ihan ok, mutta olisin mieluusti kaivannu enemmän kuusenkerkän makua. Jos oikein käytti mielikuvitusta, niin ehkä sieltä jotain siihen viittaavaa makua löytyi. Sen sijaan Hannamarin ostama lakritsiversio oli lähes täydellistä. Tykkäsin paikasta myös sen takia, että siellä sai tummaa kahvia! Kun on tottunut juomaan tummapaahtoista, niin "huoltsikka henkinen lirukahvi" puistattaa varmasti koko kroppaa. Yäk! Olin siis todella onnellinen, kun sain todella hyvää kahvia. Lisäksi paikasta sai appelsiineista puristettua mehua. Mehu puristetaan silmiesi edessä, joten taatusti tuoretta ja mmmm.... niin hyvää.

Tumma kahvi, appelsiinimehu ja kuusenkerkkäjäde.
 Siinnä sitä sitten fiilisteltiin Hanskin kanssa ja suunniteltiin illan ohjelman järjestystä.


Illalla meillä oli Heivaa ylimääräiset kemikaalit- luentosarjan ensimmäinen osio Puhdas iho, missä puhuimme luonnonkosmetiikasta, normikosmetiikasta ja siitä, että miksi ensimmäiseksi mainuttu on parempi. Porukka Oulussa oli kyllä todella ihanaa, lämminhenkistä ja vuorovaikutteista. Tykkäsin kovasti, että saimme hyviä keskusteluja aikaan ja luento ei mennyt pelkästään meidän äänen kuunteluksi. Kaikkein antoisinta on keskustelu ja se, että ihmiset kuulee myös toisten kokemuksia. Varsinkin erheistä ja harhaluuloista on hyvä keskustella ja on hienoa, että ihmiset kertovat avoimesti niistä. Kyllä mekin tuomme esiin omia "mokiamme", koska ei mekään mitään ekojeesuksia tosiaankaan olla. Rento asenne kaikkeen, on minun mielestä se oikea juttu ja vähitellen voidaan oikean tiedon kautta muuttaa elämäämme fiksumpaan suuntaan. Ihana ilta, sanon minä!


Hanski taiteili ihanan auringon ja kuun raakasuklaasta, mitä tuotiin mukanamme luentolaisten iloksi. Saatiin hieman suuta makeaksi ja jaksoimme hyvin koko illan. Nam, oli hyvää!


Seuraava luento Ihosi ruoka, on siis 8.2 ja paikkoja on vielä vapaana. Tulehan mukaan, vaikket olisikaan ensimmäisellä luennolla ollutkaan. Voin taata, että kakkosessa tietoa ja asiaa tulee oikein tuutin täydeltä, mutta tietysti hyvällä ja hauskalla meiningillä.

ps. En jostain syystä taaskaan pääse vastaileen teidän kommentteihinne, joten koittakaa maltaa. Vastailen heti, kun bloggeri (mokoma) sen taas sallii.

4 kommenttia:

 1. Hei, oliko Mykkälän tilan jäätelöä Torniosta? He ainakin tekevät tosi herkullista tilajäätelöä, jota on ollut viime vuoden aikana myynnissä alueen tapahtumissa :)

  T: Anna-Riikka

  VastaaPoista
 2. Vihdoin tämä bloggeri päästää minut kommentoimaan!

  Anna-Riikka, ei ollut Mykkälän tilan jäätelöä. Tiedänkin kyseisen tilan ja olen heidänkin herkkuja maistellut. Ehkä seuraavalla Oulun reissulla käyn katsastamassa nimen, nimittäin muuten se jää kyllä vaivaamaan (nettisivuiltakaan ei löytyny tietoa). Vai oisko siinnä taas hyvä tekosyy lähteä jätskille, tirsk! =D

  VastaaPoista
 3. Jäätelö lienee ollut Sortolan tilan jäätelöä, Ylikiimingistä :)

  t: Kirsi

  VastaaPoista
 4. Kirsi, kiitoksia tiedosta! Sortolan tilan jäätelöä se taisi tosiaanki olla =) Nami nami, kertakaikkiaan!

  VastaaPoista