keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Saunan kautta, täällä jälleen!

Tupsahtipas tuossa aika pitkä tauko täällä blogin puolella. En ajatellukkaan ottaa yhtään enempää ressiä blogista, vaan nauttia perheestä ja sen seurasta oikein antaumuksella. Kaikkea sitä on jo kerettykki tässä joululoman aikana, joka toki lapsilla jatkuu vielä tämän viikon. Isoveikka perheineen oli Kiinasta käymässä, niin kuin kerroinkin aiemmin ja paljon oli kiinni otettavaa vuoden kestäneestä erosta.

Isoveljen vaimon Susannan kanssa, saunottiin rantasaunassa joulupäivänä. Mejän rantasauna on kuulunu jouluperinteeseen jo muutamien vuosien ajan ja veljen porukka sitä aina kaihoisasti odottaa, kun tänne päin on tulossa. Tänä vuonna tuisku ja viima oli t-o-d-e-l-l-a mahtava ja ajattelin jo ite vetäytyä koko hommasta (mamis meikä). Järveltä päin tuuli pääsee käymään saunalle aikasta makiasti, mutta kyllä vaan se löyly maistu taas niin makosalle, että onneksi saunaan tuli lähettyä. Parhaat löylyt koko maailmassa, sanon minä! Tätä jos mitä, voi kuttua extreme saunomiseksi, vai mitä oletta mieltä?Joulu siis mennä hurahti. Jotenki joulussa on ollu jälleen ihan eri fiilis, kun on ilmaantunu kuvioihin nuita pikkueläväisiä. Muistuu niin hyvin mieleen oma jouluajan odotus, jännitys ja vatsanpohjan kutitus. Kyllä lapset tekevät joulun! Meilläki hellyttiin erääseen asiaan, jota jo kauan on pyydetty ja hartaasti odotettu. Nimittäin joulupukki toi lapsille Nintendo ds laitteet ja yhdet pelit. Voihan sitä riemun määrää! Se on kumma, että miten 4 vuotiaski oppii yhdessä yössä pitämään jotakin asiaa hellästi, kuin aarrettaan. Tähän mennessä kaikki mitä käsiin on saatu, on ollu palasina noin tunnin sisään. Hieman kyllä vanhempia jännitti, mutta kyllä poika on ollu vakuutteluidensa arvonen. Ja ei tietenkään passaa unohtaa sitä valtaa, mitä ds antaa meille vanhemmille... Nimittäin viikko ilman laitetta, voi olla aika kova paikka, jos asiat ei mene niin kuin pitäis, kjäh kjäh!!!

Mulle tuli muuten uutena, että vilkkaille lapsille suositellaan tällaisia pelilaitteita?! Olen aina ajatellu niitä jotenki pahiksina, mutta kuuleman mukaan ne auttavatkin lasta keskittymiskyvyn kehityksessä. Niin ja uusien tutkimusten mukaan, pojilla on nykyään perempi englanninkielentaito kuin tytöillä. Pojat kun pelaavat enemmän kun tytöt ja peleistä suurin osa on englannin kielisiä. Noh, varmaan peleistä voidaan olla mieltä jos toistaki, mutta minun mielestä kohtuus on oikea ratkasu tässäkin asiassa. Olin silti yllättynyt, kuinka meidänki vilikeriin, pelikone näyttää vaikuttavan ainoastaan positiivisesti. Onko kukaan muu kuullu ylläolevista väitteistä aiemmin tai kiinnittäny huomiota samanlaisiin vaikutuksiin?

Pekka ja aarre (huomatkaa raita tukassa made by taiteilija itse)!
Paljon muutaki on tässä tauon aikana tapahtunu ja siitä lisää myöhemmin. Kirjoittelen piakkoin mm. siitä, millaisen "ihastuttavan" Kiinalaisen aamupalan saimme kokea yhtenä aamuna ja saatte kuulla myös meikäläisen maailman parhaasta joululahjasta!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti